Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Gyerek koromban magam sem értettem, hogy anyuékat miért nem zavarja tv-ből hallható sorfrekis (15625Hz) visítás, ma már akkor sem zavarna ha nem haltak volna ki a képcsöves tévék. :- )

zozo

Irigyellek, én 2,4KHz fölött már vágom a frekit. A doki szerint a több évtizedes gépcsörömpölés okozta.

szf

Hozzátok képest fiatal vagyok.
De nekem is már sérült a hallásom, van egy tartomány amit nem hallok.
Sajnos pont az ahol az asszony beszél.

keri

Olcsóbb kapcsolóüzemű tápok is sípolnak :) bár engem sem zavar már annyira. :(

s7manbs8

Erre kéne valami találmány, ami a magas frekiket lekonvertálja alacsonyra és akkor az "öregek" is hallanák azt a részt is, bizonyos munkáknál nem árt hallani azt a tartományt, nehogy má emiatt ne tudjon az ember valamit megcsinálni. :)

keri

Ez nem olyan bonyolult.
Ha hozzákeversz a hanghoz egy fix frekvenciát akkor megjelenik a spektrumban látszik az eredeti, meg megjelenik a fix frekivel eltolva plusz mínusz irányba. Ezek után már csak ki kell szűrni a felesleget.

A legtöbb hangszerkesztő szoftver tudja ezt a transzponálást.

keri

sőt, szerintem telefonos app is van már ilyen, de a fingós appokkal együtt ez sem izgatott :)

zozo

"...nehogy má emiatt ne tudjon az ember valamit megcsinálni."

Majdnem így volt. Proximity olvasót programoztam az utcai kapunál, a hülye buzzer olyan magas frekin csipogott, hogy vagy 3szor futottam neki, mire a hetedik menüt biztonsággal kiválasztottam.

s7manbs8

Én is jártam már így pont a csipogót nem hallottam, aztán közbe pedig zárlatos volt az a rossz TV és aztán csak megtaláltam a hibáját, egy rossz dióda volt az egész baja csak.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Járt már valaki úgy, hogy az aspire nem nyitotta meg neki a dxf fájlt? Ezt a hiba üzenetet kapom mindig :(

6rk75uezn

Egy kérdés,mivel lehetne a szálcsiszolt "maszek" gyorskéstartómat megvédeni a rozsdától?
A marás nyomokat szálcsiszoltam,a lakk kilőve mert sérülékeny,a szintelen porfestés is mert aki eddig meg tudta volna csinállni az a cég már nem csinállja,barnitás meleg úton megintcsak kilőve,vegyszeres barnitást nem igazán ismerem és ki tudja hol lehetne beszerezni és mennyiér a vegyszereket.
Arra gondoltam hogy rozsdaoldóval lehetne passziválni,biztos tudjátok mire gondolok,mikor tovább hadja rajta az ember és sötétszürke lesz a felület.
Ötleteket tanácsot várok,köszönöm.

6rk75uezn

000000000

Huh! Fél deci barnítóért 5 ezer Ft. nem vészes? [#falbav]

6rk75uezn

Annyira nem,biztos kellene min 1dl.