Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svager

wzc80zbf7

Köszi a véleményeket. A fűtés azért lényeges mert tudomásom szerint hajlandó a gipszkarton a hőhatására vetemedni. És mivel műhely és garázs egyben, amikor télen beállok az autókkal arról a hó leolvad és párát képez szerintem. De ha mások azt mondják nekik évek óta fent van a falakon ilyen környezetben akkor nem parázok. A ragsztóhabot -10C-ig lehet használni leírás szerint és pont erre találták ki. Jöv héten pluszok lesznek így akkor szeretném felkartonozni a falakat. A ragasztóhabnak 1 óra kell hogy már megkössön (természetesen 24h a teljes kötési idő de azt írják egy óra után már lehet dűbelezni is nyugodtan).

svager

A hab hungarocell ragasztásra való.

remrendes

A Pferd inox a legjobb. Feny fele forditva atlatni a korongon :) kb 0.8mm a vastagsaga. Ilyen.

D.Laci

Lehet nem gyémánt szerszám volt hanem CBN, bár az is elég jól viszi a kemény fémet, vagy nem is fém megmunkálásra való koronggal csináltad.
Fémhez való gyémánt korong 6mm átmérőjű szerszámból 8mm-t pár másodperc alatt megeszi melegedés nélkül, a korong megsekopik ennyitől.

ywathzay

PUR habot mínusz 10 fokban is úgy használtunk, hogy szobahőmérsékleten tároltuk, majd hűtőtáskába bele, felmelegített jégakku mellett. A konzisztenciája miatt kell hogy meleg legyen, ha már kifújtuk a mínuszokban is jól megkeményedett, olyankor már nem számít. Viszont én minimum várnék 24- 48 órát a dübelezéssel.

RJancsi

Ezt gondold át kicsit... Ragasztó hab

Az már csak "hab" a tortán, hogy a Hungarocell márkanév, egy bizonyos gyár egy bizonyos termékét hívják így. Lehetne Nikecell, Austrotherm, Graytherm stb. Maradjunk az általános "polisztirol hab" elnevezésnél. [#wave]

RJancsi

Átmeneti megoldásként a termosztáton "R" típusú érzékelőt állítottam be. Nem tökéletes, de 1300°C-nál 10% alatti az eltérés. (S típus 1300 foknál 13.159 mV, R típusnál ez kb. 1200°C) Kisebb hőmérsékletnél csökken a különbség.
Itthon a "K" típusú érzékelők 20 e Ft körül kaphatók, az eBay-en ma rendeltem 2 db-ot bruttó 1200 Ft-ért. Talán még idén megérkezik.

Csuhás

Ezt a korongot valóban használod vídia vágására? Vagy csak remekül visz mindenféle vasakat és annak alapján mondod?

Nekem az ideális az valami 0.6..1mm közötti vastagságú 100..150 közötti átmérőjű cbn vagy gyémánt bevonatos korong kellene, részben vídia rudak darabolásához részben keményfém ujjmarók keresztélének a kialakításához. Eddig nem találtam ilyent se új se használt állapotban, ráadásul elég drága dolog ezért szeretnék valóban használhatót vásárolni.

svager

Nem győztél meg,lehet csak azért kételkedem mivel elhasználtam már párszáz dobozzal.
Épületek kivitelezésével foglalkozom,sok mindent ragasztottam,höszigetelést,házat is építettem már vele,de nem állnék neki kartont ragasztani.
[#wink]

wzc80zbf7

Azért tegyük hozzá hogy itt kb egy 2,5m magas és 40cm széles falrészlet ami most sürgős a többi ráér. Azzal kötekednék hogy nem lehet habbal ragasztani a gipszkartont. Soudal Easy Gipszkarton

Tudomásom szerint erre is ugyanúgy jó ahogy a videó is mutatja.

zozo

Hmmm... egy ilyen 125-ös fazékkővel szoktam lefaragni a keményfémet, mert ezt sajnálom a legkevésbé  (van egy pici kipattanás a szélén). Oroszul APV jelzést látok, nem tom igazán ez mit takar. A 8mm-t kb 3-4 perc alatt faragom le, csak a por miatt utálom a műveletet :). Nem viszi szaporán, a tárcsát vagy 10éve használom, vídiához is, de a réteg alig kopott rajta.

Szirtimorc

Modellboltokban lehet kapni egy Purex nevű Hungarocell ragasztót, az jól tapad mindenre.

http://www.sylkamodell.hu/Purex-rapid-2100g-polisztirol-fa-papir-ragasztasahoz.html

svager

Igazad van,bár eddig egy mühelyről volt szó nem csak egy darab kartonról.
A termékbemutató tényleg fasza,vakolt falra felrakni egy fél táblát [#taps]
Ugyanezt megnézném egy nyers felületen is,amikor a függöben van két centi...[#hehe]

D.Laci

Akár gyémánt is lehet, sőt majdnem biztos, hogy az, a CBN már elkopott volna.
Gépi előtolással lehet igazán kihasználni.