Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

VighLajos

"S" hőelemnél a 267 C-hoz tartozik közel ugyanakkora feszültség, mint a "K" hőelemnél az 50 C-hoz. (2,02 mV).

ANTAL GÁBOR

Cseréld le a hőelemet az iparban erre a tartományra kifejlesztett és általánosan használt "K "típusúra ( Nikkel krómnikkel ).A szakcégek bőven kínálnak ( Kínából sokkal olcsóbb de a kivezetés anyagára oda kell figyelni ) vagy  hosszú hőelemet kell beépíteni és a hűvösebb helyen mehet már az üvegvarnis
Egy közbülső megoldás :" a professzor órája " Amikor azon kettő lesz tíz perc múlva akkor a prof tudja hogy 5 múlt 6 perccel .  Szabályzási célra nehézkes de mint információ jó lehet

jani300

Nem nekem kellett kimondani elsőnek , rossz a párosítás .
Az "S" típusú olyan helyen van hogy nehéz cserélni ?
Az baj . Marad olyan termosztát beépítése akkor ami kezeli az S típust .

vjanos

Ez jó tippnek tűnik, köszi!

RJancsi

Köszi az ötleteket, tanácsokat! A legnagyobb bajom, hogy a kemence kb. 40 éves és eléggé elítélhető módon a hőelem kerámia védőcsöve bele van ragasztva a samottnak tűnő bélésbe. Törés nélkül elég necces kiszedni. A külső vége szabad, a hőelemet talán mi tudom húzni belőle. Kb. 25 cm-re nyúlik be a kemencébe. Megpróbálok egy "K" vagy "R" hőelemet szerezni lehetőleg tokozás nélkül hátha úgy olcsóbb.

ff2y72d9h

Szia! Keményfémet csak gyémánttal tudod elvágni!

Csuhás

Igen, magam is így gondolom. Viszont nem láttam csak kőhöz való gyémánt tárcsát, azzal viszont nem tudtam vídiát vágni.

zozo

Ezt én is eljátszottam :)  Pedig jó lenne valami megoldás, mert mire gyémánton leköszörülök egy 6-os marószárból 8mm-t, már nagyon abbahagynám...

b-max

Mi lakásba raktuk fel vakolat helyett a gipszkartont. Gyári technológia ragasztóhabarcs. Viszont egy nagyon drága lett volna, ezért helyette csemperagasztót használtunk, lefektetve a laptop a négy sarkába és a közepébe egy-egy pogácsa. Ha túl nagyot raksz, elreped a lap a súly végett , mikor felállitod, ha kicsit, akkor meg nem tudod beállitani a többihez. Elég nagy ügyesség kell hozzá, hogy függöbe legyenek, és a többitöl se álljon el, nálam a kőmüves egy 2 méteres vizmértékkel csapkodta be izomból a helyére. Tehát a falra felnyomtuk a táblát, és a ütögetve lett beállitva pontosan. Másnap, mikor megkötött, a pogácsák helyén bedübeleztük . Egyenlőre jól tart. Ha a helység vizes, akkor érdemesebb impregnált gipszkartont használni, nem mellékes, hogy jobb a tartása. Sok helyen láttam máshol is vakolás helyett, sokkal pontossabb lesz a sik, és gyorsabb is nem utolsósorban. Szerintem, hogy vagy fűtés vagy nincs mindegy, nem is értem mire gondolsz ?

ff2y72d9h

gyorsba csak ezt találtam,   http://webshop.kucsaker.eu/12-gyemant-es-kobos-bornitrid-szerszamok-154/122-elezo-szerszamok-156
Bár ahol én dolgozom ott is csak keményfém szerszámokat élezünk, és csak ez viszi! És sajnos nem olcsó a kő!

vjanos

Nekem hasonló, gipszkartonnal vakolt a műhely fala.
A találkozásoknál itt-ott elrepedt a gipszelés, egyébként évek óta fent van, nincs vele gond...

svager

Ragasztóhabbal nem fogod tudni felrakni,használd a gyári ragasztóját.
Mivel gipszből van gyorsan szárad,a tégla is kiszivja belöle a vizet ezért nem fog lefagyni.
Az illesztéseknél használj bandázs szalagot,igy nem fog elrepedni,ne csak felragd a szalagot,hanem elöbb gipsz aztán a szalag és újra gipszet.
A kartonon azon szélein ahol nincs élletörés,vágd le 45 fokban,hogy a glettnek legyen hely.

jani300

Üdv !
Vaslemez ajtóra mivel lehet hungarocelt felragasztani ?
Kinyomós acril -lal próbáltam , de lejön a nyitogatástól egy idő után .
Ajánlottak hozzá gyári ragasztót , de annak egy vicc az ára .  A fal vakolásával már lehet én is elkéstem , de az most nem számít , egyenlőre .

VighLajos

Mi az alagsor (szuterén) mennyezetére raktuk.
Tetőléc-párnafa vízszintezve, arra felcsavarozva, csatlakozások hálózva, glettelve, stb.
Gyorsabb, tisztább, mint a vakolás.

RJancsi

Én pur habbal próbálnám. Nem a hőszigetelő, hanem a kifejezetten polisztirol tábla ragasztó változattal. Gyakorlatilag minden por és olajmentes felülethez ragad, üveghez, fémhez, fához, porózus építőanyagokhoz.