Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

f2266unib

Szép estét!
Vagy béna vagyok tényleg vagy az ördög....

Két gondom lenne (+1):
1. Ha vectric Aspire ben elmentek egy toolpath-ot, mibe kéne mentenem mach 3 hoz? (.tap nincs, csak .txt a mach 3 hoz)

2. Ha mach hoz irt txt be mentem, a Mach beolvassa, de az eredeti méretezést figyelmen kívül hagyja. 1 mm helyett 4-5 mm mélyen kezd dolgozni a gép. Ha inchben adom a méreteket akkor meg hangyaf.... méretet csinál....

+1 van olyan toolpath ami az aspireben szépen lefut a mach meg pár sornak látja.....

Érti ezt valaki?

Köszönettel

Kanegér

niu7vyvp0

Én a Mach2/3 arcs (mm) .txt-t használom és jól működik,

a Z-t tengelyednél lehet vmi a beállításban nekem is ilyen volt, de a machban a settings (6os fül ha jól rémlik) ott tudod utó korrekciózni minden tengelyed. felveszel egy referencia pontot/helyzetet és pl tolómérővel leméred az mekkora, utána 20-30 mm odébb mozgatod a tengelyt és utána mérsz megin az elmozdulás értéket kell beírni egy step per unit kis ablakba (ha jól emlékszem) és ezt párszor megcsinálod 0.001 pontosságig belehet elv lőni, én így csináltam azt itt kapott segítség alapján és azóta is jó :)

f2266unib

Köszönöm, ennek utánanézek. Bár az a furcsa hogyha stl böl kenerálom akkor meg mérethelyesen dolgozik.

VViktor

Szia. Köszönöm,ezt az oldalt megtaláltam én is,azt már tudom,hogyan kell bekötni,meg tisztán tartani. de vajon hogyan kell programot választani?????????? :D

svejk

A TSz nagy kapuja előtt közvetlen jobbra kívül a kerítés mellett, kb. 100 m és neki visz a kapujuknak.

korbendallas

Üdv
Szét akarok szedni egy körasztalt. Aul kiszedtem már mindent. Csak a csigakerék maradt, amit 4db csavar rögzít hozzá a felső t-nutos részhez. Van benne még 2db valami pozícionáló stift, vagy mi. Ezekben a stiftekben M6 menet van. Ķérdésem: hogy kell szétszedni? Belecsavarni csavart és ütni, húzni? Esetleg csak simán valami rúddal ütni? Felül nem látni a stiftek végét. Lehet egybe van a tetejével?

nonopapa

Szia.
Egy illesztőszeg kihúzóra (népies nevén hokibot) van szükséged,házilag is könnyedén készíthető.

jani300

Olajégő piezo fejfűtéssel találkozott már valaki ?
Pár éve egyet kinyírtam ,most van másik ezt már nem szeretném.
A bekötése érdekelne , vagy hogyan keressem , mert nincsen találat .

Csuhás

A legegyszerűbb keresel egy nagy anyát amibe szemre belemegy a stift, majd egy hatos csavart behajtasz ütközésig megjegyzed meddig megy bele majd az anyát kipótolod annyi alátéttel hogy a csavart újra betekerve tudj a stiften húzni kb 3 mm-t. Ha megvagy akkor szinte mindig kézzel kivehető a meglazult kúpos stift. ( Ha hengeres akkor jobb egy csődarab és egy menetes szár, így a cső végére illesztett alátéttel és anyával kihúzhatod )

korbendallas

Köszönöm mindkettőtöknek. Sikerült. Nem stift volt hanem egybe van a felső résszel. Valószínűleg összerakásnál fog segíteni. EGyébként visrosszaktam a négy csavart, hogy egy kicsit kilógjanak még a süllyesztésből de minnél több menetet fogjanak és azokat kocogtattam finoman, így jött szét.
Köszi mégegyszer

Csuhás

Maradjunk abban hogy a felső részbe szorosan illeszkedik a stift. ( Nyilván nincs egybe hiszen az ésszerűtlen megoldás volna. ) Egyébként ha lejött a csigakerék akkor hagyd bent a helyén a szegeket, nem kell mindenáron bolygatni.

Devecz Miklós

Használ valaki DDSM5V5.0 interfészt?

A plugin DDSM.Dll fájlra lenne szükségem,, mert a kinai rosszat küldött.

ywathzay

Kis hazánkban hogy nevezik EZT az eszközt?

ebalint

Csuhás

A linkelt oldalon láttam ezt a képet:

Ha jól értelmezem akkor ez egy ravasz megoldás: A hosszú szerszám egy alighanem cserélhető félkör alakú betéttel feltámaszkodik a furatba. A kés viszont el tud billenni és a szárának tövénél levő recés fejű csavar szolgálhat fogásvételre. Ötletes!