Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Az általad említett a legegyszerűbb módszer ,ha a csapágy föláldozható.Nem is kell kockáztatni hogy a tengelyt meglapold a köszörűvel,vagy megsértsd a vágóval.Egy két mm-re meglapolt, leköszörült csapágybelső a köszörüléstől kapott hőtől kilágyul,a vágóval rámért egy két ütéstől nyúlik annyit,hogy le lehet piszkálni.

svejk

Szerintem alapvetően mindenki így csinál(ja)ná elsőre, csak eddig senki nem merte beírni ide. :)

De komolyra fordítva a szót -mivel ez egy fúrógép orsója inkább az óvatos flex az igazi és értékmentő megoldás.

Az ilyen ütésekről jut eszembe, hogy egyszer a Szimikronnál azt mondták, hogy a legértékesebb és legnélkülözhetetlenebb gépük és emberük az orsóegyengető gép és szaki.

A nyáron voltam Szerbiában az üregelő tüske gyárban és bizony ott is egy öreg csetnik a kis kalapácsával veregette és órázta a tüskéket 1 századon belülire.

PSoft

[#heureka][#heureka][#heureka]

Okos vagy![#awink]
Köszönöm, valószínű, ez lesz a megoldás!
Aztán, vagy bejön, vagy nem.:)
[#wave]

svejk

Jó sokat kérjél mert nekem is kellett volna már. :)

Csomagológép ragasztóadagoló, kalibrált, precíziós fogaskerék adagolójait, több óráig kellett mechanikusan basztatni mire elindultak...

Az a baj az ilyen esetekben hogy nincs elsőre semmi átfolyás, így csak tényleg áztatni lehet a mosatás helyett.

PSoft

Ha a tinta saját oldószere nem segít, akkor...biztos patológia lesz a vége!:)
(persze, dokumentálva):)
Olyan sz@r úgy se lesz, hogy...ne lehessen a kukába dobni!
[#nevetes1]

Szalai György

Tapasztalatból mondom: Szabadulni kell a bizonytalanságtól.
Szedd szét.
Ha valami csodaszerrel sikerülne is kitisztítanod robbantás nélkül, még mindég maradnának kétségeid.

PSoft

Ok!
Gondolok rád is!:)
De...
Nagy f@sz ám a Ricsi...
Szerintem, otthon is van neki egy kannával![#nevetes1]

Révész Richárd

Arra ne vegyél mérget.
Már nekem is fel kell tölteni a készletet.

ywathzay

Ugyan már kaptál rá egy vagon választ, és valószínűleg azóta le is szedted, de a legkíméletesebb, és nem okozol vele sehol sérülést, gázlánggal ( ha van acetilén az a legjobb) gyorsan rámelegítesz a fejjel lefelé tartott tengelyen lévő csapágybelsőre, majd az alatta elhelyezkedő keményfa alátétre (mondjuk egy tuskó) ejted, és magától leesik.

jani300

Cserélem a motor a VW ben .
Nyelestengely csapágy kellene .
Tűgörgős 21x15x15  .
A neten van 500-4500 ft ig .
A problémám 15 és 15,4 milis belmérettel is írják
Ugye mindkettőt adja arra a típusra   [#fejvakaras]
Lehet hogy ugyan az ? Csak gyártó függő a méretmegadás ?
Biztos vagyok benne hogy nincsen két méret a váltókból .
 A fene aki érti .
Egy régit hibátlanul kivettem , azt persze nem találpm ...
Ami a motorban vplt azt is kivettem , de tisztításnál kiestek a szélső tömítőgyűrűk . elöregedtek .
Gumi O gyűrű lehetett benne , vagy valami műanyag ?
Nem nagy pénz , de gyalog kellene futkosni utána , és már nagyon összeraknám inkább .

svager

"Biztos vagyok benne hogy nincsen két méret a váltókból"

Van dízel,benzin,automata,nem hiszem hogy egyformák.

svager

Ja, ráadásul a WV és az Audi egy cég,természetesen más váltóval. [#nemtudom]

jani300

A nyeles tengely , főtengelybe nyúló csapjára gondoltam .A hossz és kereszt elrendezésű motor váltója értelemszerűen nem lehet ugyanaz .
Az hogy diesel vagy benzines nem számít , méretre , áttétel különbség van , de van benzinesben is hosszú váltó .
1,5-1,6-1,8-1,9-2,0 benzin vagy diesel jó a kocsimba !
Az elektronikát hagyjuk most , karburátoros és adagolós motorokról beszélek .
Egyébként itt normális tervezők voltak ! Csak a motor segéd berendezésrei köcölékei , felfogatása más .
Mindenem ott a VW és Audi jel is .
Az öthengereseknek erősebb váltója van valóban .
Ha eddig nem tudtad volna :)[#integet2]

jani300

Ja és találtam az olajteknőben néhány dugattyú darabot ...
Pedig 5-6 éve már cseréltem egy repedt dugót :)

svager

Van némi rálátásom,a WV-Audi 80/90-es években gyártott modellek szinte mindegyike megvolt,kivéve a Golf Country és az Audi V8-as.

Természetesen a hétvégi elfoglaltságom,ezek bütykölése volt... [#nevetes1]