Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

sastas

Ha jól sejtem a tengelyben nem szeretne kárt okozni.

A fogaskereket egy rendes satuban pik-pakk megroppantva le lehet szedni, én legalábbis így csináltam a sajátjaimmal.

000000000

Nem volt hangsúlyozva. De már látom. Én többször vettem le fogaskereket más célra.
Például az én esetemben a roppantás kerülendő volt.

KBalázs

Én fém fogaskereket hirtelen hôbevitellel szedtem le, már sokszor. Van az a gázlámpa, (ilyen ) és azzal szúróláng nem túl sokáig (pár másodperc), az alu bordáskerék, meg a bronz fogaskerék is hirtelen kitágul, könnyedén lejön. A tengely meg sem langyosodik.

wzc80zbf7

Lehet ezt a megoldást előtte kipróbálom mert van otthon ilyen nekem is. :) Ha nem adja magát akkor marad a satu. :)

RJancsi

Csak nem hagyott nyugodni, a WD40 és némi melegítés segített. Csak úgy tudtam szétszedni, hogy kihúztam a hátsó pajzsot a forgórésszel együtt. Sajnos nem lettem okosabb. A tekercsfejek gondosan be vannak bandázsolva valami fehér selyemszerű szalaggal, kb. 2 centinként meg zsinórral is körbe vannak kötözve. És hogy teljes legyen a boldogság, szemmel láthatóan az egész meg lett merítve valami lakkban vagy gyantában. A kapocslécre kijövő 3 vezeték a bandázsolás alól jön ki. Nem bontottam meg sehol, inkább bezsíroztam a csapágyakat és összeszereltem a motort.

c2nsu773m

Segítséget kérnék, valamikor régen volt már róla szó.
A Windoz indítás után a kezdő képernyőként a dokumentumok  mappa  jelenik meg.
Hol kell beállítani pl. ,hogy a Mach3 induljon azonnal a számítógép indításakor?

r5y7cufaj

- futtatás (win gomb + R)
- másold be ezt: shell:Startup
- az itt megjelenő mappába hozz létre magy másolj bele egy mach3 linket

r5y7cufaj

r5y7cufaj

Ha egy program zavar, hogy windows indításkor automatikusan betölt (pl jobb alul az óra mellett megjelenik valami java frissítés minden indításkor)

Akkor:
- win gomb + R (futtatás)
- msconfig  (ezt kell beírni, vagy bemásolni)
- automatikus indítás fülre kell kattintani
       akár az összes pipa is kivehető (bár pl a víruskereső azért nem árt ha elindul)

c2nsu773m

morfeus

Sziasztok!
Lenne egy alap kérdésem hozzátok,a csapágy illesztésénél mekkorára kell esztergálni a tengelyt pl:10mm-es belső csapágyátmérő(tengelyátmérő) esetén?
Előre is köszönöm a válaszokat!

mex

Tudni kellene a felhasználási területet. Általánosságban elmondható, hogy a csapágyat tengelyre illesztik, a külső gyűrű fészek nullás, vagy plusszos lehet, az esetleges hőtágulás miatt.
Korrekt illesztést köszörült felülettel lehet elérni, háztájiban, nem ipari géppel ami még kúpol is, nehéz kivitelezni. A leírtak vonatkoznak az én gépemre is, ezért +0.02-re kis előtolással forgácsolom, a többit polírpapírral intézem... Annyit csiszolok le róla, hogy kézzel még épp ne tudjam feltolni. [#nevetes1]Tudom, hogy qrvára nem szakmai, de nagyon célravezető...

morfeus

Köszönöm szépen a tanácsot,valami hasonlót tippeltem én is de nem mertem nekiesni!
Amúgy egy kis 6000-es csapágyhoz lesz a tengely egy fogaskerékhez!

r5y7cufaj

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne ,hogy a kfl08-as csapágyblokkban milyen csapágy lehet? Önbeálló vagy mélyhornyú?
(Szabadonfutó bordáskereket rögzítenék vele, de ha önbeálló akkor nem lesz jó nekem).
kfl08
Köszi!