Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Tanulság: Ha ilyen rendszerű tokmányt teszel fel akkor fúrj bele felrakás előtt egy M8 menetet, így a levétel egyszerűbb lesz.

6rk75uezn

jani300

Értem mire gondolsz .
De amit írtál , az így nem egészen igaz .
A régi gépeken is alkalmazták ezt a rendszert .
Inkább a gép teljesítménye , befogható fúróátmérője a döntő .De volt egyes Morse kúppal román asztali fúró is , viszonylag nagyobb teljesítményű Dahlander motorral szerelve .

fpd0kbd4

Sziasztok!
A kérdésem az lenne,hogy nagy műszaki "szentségtörés"-e két szembe fordított ferde hatásvonalú csapágyat kicserélni egy mélyhornyú + egy ferdehatásvonalúra.Az ok, csak így megoldható a csapágyak kenése. A zárt ferde hatásvinalú ára 20000Ft/db a szükséges méretbe, ami anyagilag nem fér bele a projektbe.Konkrétan a boncolás topik #4148#-ben már tárgyalt szerkezet, fortunakénti használatáról lenne szó. Eredeti csapágy összeállításban, függőleges helyzetben a fölső ferde hatásvonalúaknak,nem megoldott a kenése,mivel eredetileg olajban futottak. Elképzelésem a szerelési sorrendre: alul egy mélyhornyú aluról zárt csapágy,csapágybesőre távtartó, fölé egy ferde hatásvonalú csapágy a a csőtengely fölfelé mozdulása ellen csapágykülsővel feszítve a külső menetes állító gyűrűvel,ami magába foglal egy szimeringet.Kenőanyag a fölső csapágyaknál zsír,az alsó patron felöli hengergörgős csapágynál pedig maradna az olaj.

jani300

Üdv !
Kis segítséget kérnék . Honnét lehet tudni , hogy egy elkó megfelelő e egy egyfázisú co hegesztőbe simitónak .
Nem feszültség tűrésre gondolok ...
Mert amit beraktam 40 000 mikrót , kevesebb áramot vesz fel mint a bentlévő jóval kisebb kapacitásúak .

svejk

Ezt nem értem ha a kondi feltöltődik nem vesz fel áramot, amit még utána is bele kell táplálni az mind veszteség és hő formájában távozik.

jani300

Akkor konkrétabban írom .A kondenzátor típusa érdekelne ami bírja ezt az üzemet .
A hat négyzetmilis huzal is melegszik a két kisebb értékű gyárilag beépített kondenzátornál , persze csak üzem közben (állandó töltés-kisütés).A sokkal nagyobbnál csak langyosodik , ugyanazzal a keresztmetszettel .
Két kétezer mikrös van bent gyárilag .
Az utólag beépített 40 000 res talán még annyit sem javít mint a 2db 2000 res .
 Állandó töltés kisütés van üzem közben , csak a fojtó korlátozza valamelyest az áramot .
A nyugalmi veszteség nem zavar senkit ... :)
Azért írtam  hogy egyfázisú gépről van szó , ahol a kondi hidalja át a nullátmeneteket .
CO hegesztésnél ugye nincsen ívstabilizáló bevonat a huzalon .
Új kondit szeretnék de olyat ami bírja is ezt a strapát .

jani300

De lehet kipróbálom ami inverterben volt , nagy bumszli 400 voltosakat .

mex

Biztos, hogy nem kapacitáscsökkent az a 40000uF-os kondi?

jani300

Nem biztos !
De ha 20 százalékos lenne akkor is többet kellene tudnia .
Ja ! És akkora méretű mint a 2000  ek .

mex

Érdemes volna ellenőrizni egy ESR mérővel. Ha kiszáradt, régi,esetleg kapcsolóüzemű áramkörben volt eredetileg, akkor esélyes a megnövekedett belső ellenállás, ezért a betáplált áramot inkább hő formájában adja le,nem az ívet segíti.

mex

Árulkodó lehet egyébként a felhasználást illetőleg a kivezetések megoldása. A huzallábasak felejtősek, ilyen igénybevételre csavaros csatlakozásúakat kell beépíteni.

jani300

Megmérni nem tudom .
De nem melegszik .
Az az igazság hogy 3 félét is kipróbáltam , és mind rosszabb , mint agyárilag bent lévő 2000 esek .
Mind használt már , de a co ban lévők sem mai csirkék .
De így is egy fokozattal nagyobb látszólagosan az áram,azért .

jani300

jani300

De lehet beigazolódik ismét , hogy az új , kisméretű cuccok , kakik :(