Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Elnézést kérek," RJancsi" nagy J betűvel.

dezsoe

Miért ne lehetne? A kábel elvileg 100m-ig működik, a 25m-t észre sem veszi. A második router-nek mi a célja?

000000000

Az első wifije nem ér el a műhelyig.
De, mindkét helyen kellene.

dezsoe

Akkor a másodikat úgy programozd fel, hogy DHCP-t kikapcsolod, adsz neki olyan IP címet, amit a telekomos nem fog kiadni, és a WAN portját hagyd üresen, a telekomos felőli kábelt pedig valamelyik LAN-ra tedd. Gyorsabb lesz, mint ha ő is router-ként üzemelne.

000000000

Ezen agyaltam, hogyan lehetne összekötni a kettőt.
Így összekötve a másodiknak is használható a Wifije?

dezsoe

Persze, egyszerű access point-ként fog működni. Nálam kettő is megy a szinteken külön, mert a födémet nem szereti.

6rk75uezn

Köszönöm mindenkinek a köszörűs segitséget.
Következő a helyzet:
A 3 szál elvágott vezetéket ami egyenesen a tekercsektől jön azt netettem egy sorkapocsba.
Bal-középső-jobb.

A két szélsőre rákötöm a fázist-nullát,igy a motor zúg,madzaggal a tengelyt megpöretve a motor szépen pörög DE ha a középső vezetéket közösitem akkor nem csinál semmit.
Próbálltam egy 25uF-os kondit kötni valamelyik szélsőre és a középsőre,semmi változás.
Mértem ellenállást,a két szélső között van ellenállás de valamelyik szélső és középső között semmi! :(
Akkor most a segédfázis tekercs le van égve?[#conf]

000000000

Köszönöm! Ez nagyszerű.Több gondom is megoldódik ha sikerül összehoznom.
Majd amikor nekiállok, még keresnélek. Mert, biztosan nem lesz nekem ennyire egyszerű.

"egyszerű access point-ként fog működni"
Ez mit jelent?

dezsoe

Magyarul elérési pont, és pontosan ezt is jelenti: a vezeték nélküli eszközöket hozzájuttatja a vezetéken jövő adáshoz és viszont. Attól egyszerű, hogy a kifejezetten AP-nak készített eszköz tud egy csomó plusz funkciót is, de erre nem lesz szükség, hiszen csak a wifit akarod még egy példányban szórni.

guliver83

Magyarul tovább viszed a Wifi jelet és kész semmi extra nincs benne. De nem csak wifi ként használhatod hanem tehetsz rá asztali gépet is vezetékkel.

Dakota25

Azért a láncolt hálózati eszközöknél a címtartomány, maszk, és default gateway -beállításokat csak meg kell rendre csinálni.

6rk75uezn

Ha holnap szétszeded,mérjél már légyszives a tekercsekől jövő 3 szál között ellenállást.
Köszi.

dezsoe

Nem feltétlenül. Ha alá lenne rendelve a tékomosnak, akkor igen. De mivel gyakorlatilag switch-ként és média konverterként működik, pont az a lényeg, hogy véletlenül se szóljon bele semmibe, csak hozza-vigye a biteket.

Dakota25

Homogén eszközparknál abszolút igazad van, de sz-vtam már irtó nagyokat különböző gyártójú és generációjú eszközök sorolásakor a címterek különbözősége miatt. Volt, hogy csak szigorú, kötött IP-kiosztással az egész láncon sikerült eredményt elérni.

6rk75uezn

Hopppsz.
A köszörű segédfázistekercse halott!szakadt :(