Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi a gyors segítséget!
Sajnos nem engedte telepíteni a kiegészítőt. Mivel nincs aláírva.
A configban is át írta, amit kel ,,false" ra. De így sem fogadja el.
,,,,,
Kíváncsi vagyok valóban az e a duplázási ok amire gondolsz?

MoparMan

tegyél fel egy korábbi verziót a thunderbirdből, az újak ezt csinálják. menj vissza 1-2 főverziót.
úgy duplázódtak a leveleid, hogy gondolom a múltkorii virusozásod után ujraraktad a géped. a thunderbirdet lementettétek mozbackuppal, majd vissza. de mivel pop3-al szeditek a leveleket és csak másolatokat, igy a még fent lévő levele újra letöltődtek, most van mindegyikből egy olvasott és egy olvasatlan :D

000000000

Köszönöm!
,,,,
Most mondhatnám vegyél lottót. Mert eltaláltad. De nem érdemes pénzedet lottóra pocsékolni. Mert,  válaszod tudáson alapul, nem szerencsén. [#nevetes1][#eljen]

csakyt

Sziasztok A segítségeteket szeretném kérni. Hobbi szinten szeretek a kertemben bütykölgetni és van egy 160.-as MIG CO2 hegesztőm. Szeretnék hozzá venni egy pajzsot, mert azon a pajzson ami nekem van, semmit nem látok. (Még régi villanyhegesztőhöz való). Viszont nem vagyok ebben szakember és nem tudom milyent érdemes venni. Itt jegyezném meg, hogy a szemem, nem a leg jobb, mert olvasáshoz már +4.-es szemüveg kell. Nem vagyok tehetős, így inkább az olcsóbbik féle érdekelne, de nem tudom, ilyen összegben kapható-e olyan, amit használni tudok. Kérem, segítsetek, milyent lenne érdemes vennem. Köszönöm. csakyt

Dakota25

Ne vegyél új pajzsot, ha a régi is megfelel. Nézd meg a jelenlegi sötét üveg számát! (rajta van valamelyik sarkán - reméljük) Alighanem 11-es vagy 12-es lesz.
Véegyél egy hegesztős boltban 9-eset! (Vagy másképp kettővel világosabbat.)
Láss! [#vigyor4] 8-as alá ne menj!

MoparMan

Tizenezres kategóriában már van használható automata pajzs. Persze ha ez belefér a büdzsébe.

csakyt

Köszönöm a válaszodat. Az a baj, hogy nem igazán jó a szemem és azt gondoltam, hogy vannak ezek az automata pajzsok, ami először olyan mint az üveg, hogy lássam, hova rakom a pisztolyt és utána beáll olyanra, hogy jól látható legyen hegesztés közben. Olvastam, hogy vannak szabályozhatóak. Azok nem jók?

Dakota25

Dehogyisnem!! Ahogy MoparMan is írta, az a legjobb megoldás, de költséghatékony, vásárlásmentes megoldást kértél.
Automata pajzs vásárlásánál viszont a vételár és a használati (elemcsere) költség fordítottan arányos. Idővel a legolcsóbb lesz a legdrágább, [#vigyor4]

csakyt

Igen, értelek és biztosan igazatok van. Néztem is és tényleg csak pár száz forint. Veszek több félét és kipróbálom, melyik a jó.
 Köszönöm

empé13

Szia!
Üvegből készült védőüveg helyett vegyél műanyagot!
Nem fog besötétedni, nem ég bele a "cunder". (Csak karcolódik!)
Hegesztős boltban kapsz, nem drága.
Üdv: P.

RJancsi

Nem kötözködés, tényleg érdekel: milyen műanyag az, ami kevésbé olvad az üvegnél?

sasi

Egyszer érdemes befektetni egy automata pajzsba, különösen hobbyhegesztéshez, mert nagy előny, ha látjuk, mit csinálunk.

Nekem egy 7-8 éves, nem túl drága napelemes névtelen típus van, elemet még nem kellett benne cserélni, hibátlanul működik, csupán kissé karcos lett az ablaka, mikor a nejem kedveskedni akart és megtörölte...

Fontos, hogy milyen szemüveget használsz. A multifokális alkalmatlan, mert a pajzs ablaka és a szemüveg együtt mozog, ezért nem látsz élesen, mert ahol a szemüveg közelre éles, ott már nem látsz ki az ablakon.

Nekem van egy munkaszemüvegem (monitorhoz, olvasáshoz) ez már tűrhető eredményt nyújt.

Korábban 100 Ft-os TESCOS-s olvasószemüveget használtam, az is jó volt, persze hegesztés után rögtön lecseréltem.

empé13

Szia!
Ki kell próbálni!
Hogy plexi, vagy polikarbonát, azt nem tudom, de a hegesztős boltban nem véletlenül árulják. Jó!!
Egyébként a "flex" is beleég az üvegbe, -ablak; szélvédő; stb - de a műanyaglencsés szemüvegbe nem.
(Csak a szemünkbe [#wilting]! )
Üdv: P.

6rk75uezn

Szimeringnek mennyi túlfedést hagyjak külső átmérőn? 0,1mm?
Tehét egy 40 es szimering hez 39,9mm es furat jó lesz?
Vagy elég kevesebb is?

jani300

Először is mérd meg a szimeringet , kívülről .
Nem tudom , de úgy gondolom 40 es lukba van kitalálva