Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Vbodi egy 3/4 collos kereskedelmi CSÖVET hiccelt el . Vagyis a 100kHz es örvényáramok behatoltak  a vékony falú csőbe és melegítették azt . Mivel a cső belül nem vas hanem levegő , hőelvonás kicsi volt vagyis sikeresen tovább emelkedett a hőmérséklet .

6rk75uezn

Szia.
Nem ismerem ezt az eljárást,szine megmaradna tőle?Tudsz irni valamit erről a dologról?

ywathzay

Valószínűleg ezért használják jellemzően kéregedzésre. Láttam olyan videót ahol a tekercsek alatt 20-30 millivel vízfüggöny volt körbe, ahogy fentről melegedett az acél külső kérge, azonnal le is hűtötték.

svejk

A golyósorsókat is így edzik.

6rk75uezn

6rk75uezn

6rk75uezn

Robika37

Üdv az Uraknak !

Segítségeteket kérném, főleg az elektromos ismeretekkel, tapasztalattal bíró kollégákhoz fordulnék.
Az öreg KF-250 ("bólogatós") fémfűrészemnek a motorja lenne a kérdés tárgya.
A motornak van egy jellegzetes "sírós" hangja ez mióta bekerült az udvarról a garázsba a zárt térben nagyon zavaró.
A motor öreg mint a fűrészgép , 1958 gyártás eredetinek tűnik belső ventilátoros "Dinamo" motor 2,2 KW 1420 1/min fordulat 220/380 Y 380(400)volt-ról járatva. Nem melegszik nem erőtlen elvileg a csapágyai is jónak látszanak. Ha a motort működtetem ékszíjak nélkül akkor is jól hallhatóan sírdogál, de csak addig amíg áram alatt van ha lekapcsolom szépen csöndben lassulva megáll....Mi lehet az ok ? Elég macera állandóan fülvédőben hobbyzni...    [#help][#help]

Csuhás

Csak egy ötlet: Talán el van tolódva tengelyirányban a forgórész, és amíg van mágneses tér addig igyekszik behúzni, és olyankor valami súrlódik. Meg kellene nézni hogy induláskor mozdul e a tengely, illetve kézzel forgatva és közben húzva tolva van e súrlódás. Valamint szétszedve van-e valahol kopásnyom.

wwdjyffm3

Sziasztok!

Fát és műanyagot szeretnék megmunkálni. Főleg relief-ről és hasonlókról lenne szó. Tudna valaki segíteni, hogy milyen fordulatra, teljesítményre, és milyen szerszámokra van szükség?

3vv2btrhv

Kamera vásárlásban vagyok benne ,de ez a csatlakozó USB nekem teljesen ismeretlen , kérdésem : ezzel lehet a PC-hez csatlakozni ? SÜRGÖS !!!

vjanos

Van olyan kábel aminek egyik vége ilyen ún. B tipusú, a másik meg sima megszokott usb.

Pl nyomtatók, arduinok is ezt használják általában.

MoparMan

A-B kábel a neve, azaz USB nyomtatókábel