Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

A szimering túlméretes alapból pont annyival, hogy a furatba megfelelően rögzüljön.

Érdekes lenne ha a furatot kisebbre kellene készíteni, pl. az azonos méretű csapágyat hogy szerelnéd be a helyére?

jani300

Deknit készíthet !
[#vigyor2]

svejk

Ami meg állítólag igazából dekli.

svager

Csapágynak van külseje is.[#wave]

jani300

Igazad van !
De mivel nem tudok németül , így írtam :(
De rögtön utána  olvastam , és legalábbis így is , úgy is írják . De csináljon akkor csapágyfedelet inkább :)
Ha már egy névleges méretű a szimering és a csapágy , megkönnyíti a szerelést , ha a szimering helye nullás .
De arról még nem beszéltünk , hogy pl egy 32 es furatú szimeringbe milyen méretű  tengelyt illik tenni ...

6rk75uezn

Köszönöm kindenkinek,IGAZmha a csapágy/szimeringet vesszük alapul.
Nullåsra csinålltam,pont frankó lett.
Tengelyméretről is beszélhetünk mert azzal se vagyok tisztába szimering esetén.
Próbálltam rákeresni de nem igazán talállok sok mindent róla.

Kisamotors

Az is névleges méret természetesen.

6rk75uezn

6rk75uezn

Kisa,mi ujság?
Meg van még az akkoriban emlitett E1n-ed?Tudod akit emlitettél.

Kisamotors

Sajnos nem költöztettem vissza, így közben eladtam, de nagyon sajnáltam. Első esztergám volt és nagyon megszerettem.
Végre magam gyárthattam a selejtet, nem kellett másnak fizetni érte :D

A többit privátban :)

niu7vyvp0

Sziasztok,

Nem egészen cnc, de szeretnék tanácsot kérni bit készlet vásárláshoz. Főként fa "kereszt hornyú" csavarhoz kellene több féle. Ami most van parkside-os készletem sajnos már nem úgy bírja mint új korában és szeretnék egy komolyabb strapabíróbb készletet.

Ezeket találtam első körben. Ha van jobb ajánlásotok nyitott vagyok rájuk. Előre is köszönöm!

makita  

milwaukee

hitachi

hitachi

makita

000000000

Szeretném követni az interneten keresztül a műhelyben működő gépemet, gépeimet.
Valaki tudna erre egyszerű megoldást?
A kinti internetre kötött gépemen XP van.

Köszönöm ha segítesz.

Kisamotors

Az a baj ezekkel a készletekkel, hogy jobbára 3-5 darabot használsz belőle, azok fognak kopni, törni, elveszni, pótolni meg nem lehet.
Nincs rosszabb egy olyan szerszámkészletnél, amiből a "népszerű" darabok hiányoznak.
csak egy fokkal jobb, ha valami mással van pótolva, de hát az is ...

Persze jó, ha van kéznél mindenféle dugófej, de ha csavar egy mélyebb lukban ül, hiába van.

Amivel naponta dolgozol, abból érdemes betárazni, darabonként venni.
Minőségi PH biteket 100-120 Ft-ért már kapni.

niu7vyvp0

Jogos a meglátás. Esetleg egy jó beszerzési forrást tudsz ahol nem bóvlit árulnak?

D.Laci