Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Köszi , megnyugodtam , de már máshonnan is ezt mondták .
Béna vagyok néha !! Még rímmel is [#falbav]

6rk75uezn

Aki tudja mi ez az kérem irja meg hogy ennek a pumpának ugye fel kellene venni az olajat akkor is ha nem töltöm fel a dugattyú alat?
Nekem nem veszi fel,de ha egy kicsit öntök a dugattyú alá akkor felveszi és nyom.

Amit nem értek az az hogy ha a dugó megy föl akkor a szivásra (vákum) fölszivja a golyót olajjal együtt,DE a nyomófuratból is szivni tud levegőt,igy nem szivja fel az olajat csak akkor ha öntök a dugattyú alá egy kicsit.

6rk75uezn

ANTAL GÁBOR

Egy klasszikus dugattyús szivattyúnak van egy szívó és egy nyomó szelepe . Az egyszerübbeknél a szelep csak egy golyó . Amikor nyit a szívó akkor zár a nyomó és amikor szállít a szivattyú akkor nyílik a nyomó és zár a szívó.   . Szerintem vagy te vagy az elötted szerelő elhagyott egy golyót . ( az is lehet hogy ott van az valahol csak nem mozog ) A golyókat szokásos rugóval elő is feszíteni

6rk75uezn

Köszi.
Közbe megoldottam a problematikát,a nyomó oldalt megfúrtam a furatot és betettem egy 6-os golyót és egy gyenge/finom rugót,most felszivja.
(gyárilag tuti ne volt benne semmi)

niu7vyvp0

Sziasztok,

Van egy kress 1050 FME-1 marómotorom és az a gondom, hogy a patronok nagyon beleszorulnak, eddig egy csavarhúzó segítségével tudtam ki műteni, de az egyik patron ma eltört :(
Van vki tudna segíteni, hogy hogyan lehetne kivarázsolni sérülés mentesen a patronokat?

Köszönöm!

svejk

Nem ismerem, de a képen úgy néz ki mintha úgy működne mint az ER patron, hogy az anyában kellene maradnia a patronnak a kivételkor.
Helyesen rakod be a patront?

niu7vyvp0

Hasonló igen, külső anyával kell felszorítani. Ez most hülye kérdés lesz, de esetleg van vmi útmutató a helyes használathoz?
Én úgy szoktam, patronba be a szerszám, úgy be a helyére majd rá az szorító anya. Pl D16mm nagyoló szerszámnál, az anya ráesik a szerszámra és úgy egy pici lazítás és már ki is húzta a patront a helyéről. De a kisebb szerszámoknál ez esélytelen :(

svejk

Nem akarom a szót szaporítani, mert mint mondottam nem ismerem a Kressst, de mivel nincs itt más ezért leírom, hogy az ER patront először az anyába kell bebillentve bepattintani, majd utána felcsavarni a tengelyre, ezután kell a szerszámot behelyezni.

Nézd már meg az anya belsejét, nincs benne egy excenteres váll?

De még egyszer írom, a fentiek az ER patronra vonatkoznak, ám a képen a Kresst is hasonlónak látom.

keri

Én is úgy emlékszem hogy bepattintós. Szépen kihúzza a patront amikor kicsavarod.

keri

svejk

Sejtettem.. 100 emberből 95 belefut ebbe a hibába.
Van aki azt hitte selejt a szorítóanya és ki akart esztergálni az excenteres vállat.

niu7vyvp0

Na basszus, jó béna vagyok.... Utána nézhettem volna neki, ahelyett hogy szét gyötröm a patront [#falbav]
Köszi srácok a segítséget :)

w0hgtwf3w

A videóba még maga a patron cserét is be tehették volna.
Aki először találkozik vele annak lehet, hogy az is macerás.
Arra kell figyelni, hogy nem lehet kihúzni hanem ki kell billenteni (és nem kis erővel).

zozo

A patron hagyján, de a hollandi és a tengely végén a menet és a kúp is kaphatott rendesen.
Nagy szerencséd van, ha még szaladni fog benne a szerszám.

Ha egy patron végén horony van, és nem csak sima kettős kúpos, vagy egyenes végű, akkor bizony az belepattintós a hollandiba.
Bár van olyan is, amelyik hornyos, de a horony kívül esik a hollandin. Ilyenkor villás lemez betolásával lehet a patront kihúzatni.