Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Az is szerepel a videóban.

urpwig5xe

Ez a videó nagyon hasznos, de azért a valóság nem ilyen idilli. Nekem a kisöccse van, 800-as, de gondolom egyezik a befogása. Bizony elő-elő fordul régebbi patron-anya párosnál, hogy a szerszám még jobb esetben kijön, de az anya nem húzza ki a patront... Különösen ha névleges méretnél kisebb szerszám lett befogva. Régebben itt a fórumon kaptam tippeket, amiből a leghihetetlenebb vált be: kenyérbéllel megtömni és egy behelyezett stiftre ráütve kiesik a patron. Persze azóta van már egy "spéci" patron kihúzóm, ha valakit érdekel lefényképezem.
Másik hiba a videón: az a gomb nem arra készült hogy egy villáskulcs szorításakor ellentartson. Arra van a tengelyen egy lapolás. Vagyis a helyes szorítás és oldás két kulccsal kellene hogy történjen. Szerintem...

ebalint

A videón szerintem már nem stimmel a dolog.

A patronnak is ki kellett volna jönni csavarhúzós segédlet nélkül is.

Nekem fával végzett munka során volt olyan jelenség, hogy az anyában lévő horonyba beszorult a benne lévő acélrugó szerűség. A por kitömte a rendelkezésre álló helyet.

Azóta gyakrabban nézem át, hogy mennyire tiszta belül.

w0hgtwf3w

Igazad van [#worship]
Átsiklottam felette.

svejk

"Különösen ha névleges méretnél kisebb szerszám lett befogva."

Ilyet meg fehér ember nem csinál. :)

horcsab

Mi a neve és hol lehet kapni, lézergravírozható műanyag lemezt. Túlnyomóan olyan kellene, ami arany vagy ezüst fedővel ellátott, ezen kívül több szín is érdekel.
Nem kell nagy mennyiség, illetve több méretre is szükségem lenne.

urpwig5xe

A szükség nagy úr :) Nekem pl. két patronom van, 6-os és 8-as. Ezekkel igyekszem minden feladatot megoldani. Használom a marót ritkán csiszolásra is, mivel a max fordulata 30000/perc. Na azok között a szerszámok között van pár olyan, aminek pár századdal vagy akár egy tizeddel is kisebb a befogó szára. Annyi már elég is, hogy a patron bent maradjon.
Végül is ez "hobby", sok olyan dolgot teszünk ami a profi világban elítélendő.  Akkor lehetek még fehér ember? :)

svejk

Lehetsz persze... az én mondatom után is ott volt a smiley.

Szerintem mindenki tudna műszaki "rémtörténetelet" mesélni a mindennapokból.

zozo

Csuhás

Tapasztalat hiányában kérdezek: Egy szerkezet vibrációját kellene mérnem. Szerintetek a telefonokban, helikopterekben stb. levő olcsó 3D gyorsulásmérő szenzor alkalmas lehet ilyen célra? A rezgések leginkább 100Hz alatti tartományban, és a kézzel éppen érezhető amplitúdóval fordulnak elő.

000000000

Tud valaki megoldást?
A levelezőmbe (Firefox) Sok levél duplán van. (Bizonyos hiba miatt. Nem részletezném).
Valami egyszerű módszerrel szeretném az ikreit kitörölni. Egyesével nagyon fárasztó. Eddig nem találtam jó megoldást rá.
Köszönöm, ha segítesz.

MoparMan

Miki2

Szervusztok!
Fura dolgot tapasztaltam a MACH3 eszt3rga üzemmódjánál.
A jelenség a következő:
Beállítom a szerszámokat annak rendje-módja szerint és kezdeném a munkát.
A szerszám elindul program szerint.
A Z tengely beáll a1 mm-re, ahogy írva vagyon, és jön a meglepi.
Az X tengely először túlfut a központon, majdnem a keresztszán ütközéséig, csak azután áll vissza a programozott értékre.
Míg nincs megtámasztás, nincs vele gond.
De sem a szerszánoi, sem a csúcsot nem szeretném tönkre tenni.
Tapasztalt már valaki ilyen dolgot?
Kérek mindenkit, segítsen megoldani a rejtélyt.
Mitől lehet ez a mozgássor?
Köszönöm a segítséget.

Bocsi, hogy két helyre is betettem, de eléggé sürgős lenne.

MoparMan

Sőt, azt is tudom mitől lett dupla [#vigyor]

gab27