Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

El vagy nézve! Időnként én sem figyelek oda, és "kis" j-vel írom. A DynDNS-t meg általában nem kell bérelni, a kamera gyártója/forgalmazója beépíti az árba, magyarul a kamerával megkapod az ingyenes használatot. Az én kameráim pl. resetelés után egy horvátországi szerverre állnak be, IP címmel, jelszóval. Mindezt úgy, hogy Kínából jöttek az eBay-en keresztül.

etc77f5nr

DuckDNS.org ingyenes dns-t ad azt használom. De távoliasztallal is megy a kamera dolog pl teamviewer ez is ingyenes magánszemélynek.

sasi

Amennyiben csak a segédfázis szakadt, még beindítható, csak ki kel találnod, hogy hogyan forgatod meg a tenkelyt üzemi forgásirányba.

6rk75uezn

Persze be is pörgettem madzaggal,fel is pörgött de sajna a szakadåst nem lehet javitani,igy kuka.

PSoft

Sose csináltam még ilyet, de úgy gondolom...
A legegyszerűbb módja, egy akkus fúrógépbe fogott gumigörgő lehet dörzshajtással.
Akár a kövön, akár a motor tengelycsonkján keresztül.(ha hozzáférhető)

PSoft

"...de sajna a szakadåst nem lehet javitani,igy kuka."

Egy alaposabb vizsgálódást azért megérne két, hozzáértő szemnek.
Hátha mégse "kuka".

6rk75uezn

Sajna bent a vas test közvetlen tövénél van a szakadás,és nem is egy száll hanem kettő,igy nem megoldható a dolog.Ha egy lenne és kintebb lenne akkor már pörögne.

PSoft

Csinálj egy közelit arról a szakadásról.

6rk75uezn

jani300

jani300

Na most látom hogy bandázsolás ...
Elsőre úgy néztem le vannak vágva a tekercsfejek .
Pedig csaj sincs a képen :)

6rk75uezn

Hoppá bizony. [#csodalk]

PSoft

Hát, nem tudom!
Én úgy gondolom...

A tekercsfej "bandázsolás" bontásával, és annak az egy horonykezdetnek a kibontásával, talán, javítható lenne.
Vagy, annak az egy horonypárnak a kibontásával,és a tekercs cseréjével...
Úgy látom a fejben viszonylag könnyen hozzáférhetően felül van a hibás tekercs, talán ki lehetne bontani a többi sérülése nélkül.
Kérdés, megér-e több óra tökölést?[#nemtudom]
Ha valami pótolhatatlan, semmivel nem kiváltható cucc lenne, én...megpróbálnám.:)

6rk75uezn

"Hát,nem tudom!"

Én igen,sajna kuka,van helybe egy tekercselő,ismerem is,de egy 5 ös alatt biztos nem tekerné meg nekem,annyit meg nem ér.

Volt hogy egy 3~ motort szétkaptam és a csillagpontot fölvittem mert akimtekerte az arra lusta volt hogy plussz 3 szállat fölvigyen,ez eddig sikerült 2x de elég macerás.

jani300

Szalagozás inkább , nem bandázsolás . Ja .
Kétrétegű tekercselés , nem koszorútekercselés ,
megoldhatónak tűnik ,valóban .

Talán még ki is hagyható az az egy tekercs  úgyis csak indító segédfázis .
Kicsit jobb fajta barkácsgép .
Hogy megéri e az időt , az a kérdés .