Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Erről a kőről lenne szó

Érdekes hogy nem zöld szine van mint a többi szilicium karbidos kőnek,de gondolom csak a kötőanyag miatt zöld.
Szerintetek jó lesz?

Csuhás

Igen, szürke kövön lehet vídiát élezni. A fehér és a pirosas árnyalatú korongok ide nem jók, azok gyorsacélhoz valók. Simítani pedig egy kis CBN vagy gyémánt tárcsával lehet. ( Amit akár a korongvédőt átalakítva mellé is foghatsz a köszörű korongnak. )

6rk75uezn

Köszi,de ugye nem minden szürke kő alkalmas erre?Tehát nem minden szürke kö szilicium karbidos,igaz?

Csuhás

Pass, amivel eddigi életemben találkoztam az mind jó volt, de ettől még létezhet szürke kő ami puha.

6rk75uezn

Aha,ha itt nézzük akkor van olyan szürke köve a Granit-nak ami  csak szerkezeti acélhoz való,minden esetre ha szilicium karbidos akkor tuti jó keményfémre,vidiára.

PSoft

Volt egy régi, kopott szürke kövem.
Igen sok, nagyobbacska, csillogó fekete? szemcsével.
Ez akkor derült ki igazán, mikor pakolás közben leesett,és darabokra tört.
Nahh azóta,ennek a kőnek a darabjait használom a piros, fehér kövek lehúzásához.
Viszi, mint...:)

Szalai György

"Öntöttvas és egyéb fémek megmunkálására alkalmas."

r5y7cufaj

Sziasztok!

Van egy állványos fúrógépem, a bajom vele, hogy a tokmánya szétugrott, se ki, se be nem lehet tekerni (kb egy fél kört enged). Cserélni szeretném a tokmányt, de nem látok benne csavart, erről a típusról manualt nem találtam, csak hasonló gépről. Abban azt írták, hogy morse kúpos.

Van valakinek ebben tapasztalata?
Hogy tudom levenni?
Köszi!

r5y7cufaj

6rk75uezn

B16 os kúpos,lehet kicsit durva de én kétoldalról megütöm egyszerre,a tokmånynak úgyis minegy,de hátha jön valaki egy jobb/kiméletesebb megoldással.

etc77f5nr

HA morse kúpos akkor letekered alsó állásba és ott a kúp kiütő helye.

Csuhás

A legegyszerűbb ha keményfából, műanyagból készítesz egy éket aminek az elejébe egy hornyot vágsz amibe belecsúszik a fúró tengelye. Ezzel a ékkel könnyebben leütheted a tokmányt. Ha ez nem jön be, akkor egy satuba fogott álló fúróval megfúrhatod a tokmány alját és vagy menetet fúrsz bele és egy csavarral letolod, vagy megtömöd kenyérbéllel és egy furatba illeszkedő stifttel leütheted. Ez az utóbbi szvsz a legjobb megoldás.

r5y7cufaj

Néztem alsó állásban, de nincs semmi ott.

Csuhás

Egy békebeli gépen kúpos hüvely van kiütő réssel, de egy kínai barkács masinán csak a tengely vége kúpos.

r5y7cufaj

Keményfával hiába ütöttem.
Majd 20-as villáskulcsot aláraktam, és 500g-os kalapáccsal határozottan megcsaptam a villáskulcs másik végét, végül lejött.

Köszönöm a segítségeket!