Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Dezső

Nagyon szépen köszönöm!!!
Ha Pesten jársz és ráérsz adok egy darab SikaBlock-ot.
Köszönöm!

svejk

Akkor még felsorolok pár számot :)

Dezső

Porvédelmet megoldom, az egytengelyűség az ami jelenleg zavar:-(

Dezső

svejk

Felsorolom mind az ötöt, csak azt nem tudom melyik pénteken húzzák ki.

vjanos

Kösz a leírást, nekem is van egy ilyenem...

A gyakorlatban hogy célszerű megtoldani a kivezetéseket, ha rövidek?
Gondolom a szompla forrasztás és zsugorcső nem játszik.... vagy igen?

svejk

Forrasztás és varniscső.
A keményforrasztást már nem nagyon művelik a tekercselők sem.

PSoft

"...és varniscső."

Ami ma már inkább teflon, vagy szilikon alapú, üvegszál szövéssel.
(de, mi még mindig varniscsö-nek becézzük):)

svejk

Igaz, nekem is már java része ilyen, de még akad az a szép sárga, törékeny varnis is.
Szerintem már prespánt sem lehet kapni azok helyett is modernebb egyes tulajdonságaiban jobb anyagok vannak.

vjanos

Kösz, ma is tanultam egy új szót
Először karniscsőnek olvastam, olyanon lóg a függöny :P

RJancsi

Köszi még egyszer mindenkinek a tanácsokat. Megpróbáltam leszedni a hátsó pajzsot a motorról, de annyira bele van gyógyulva a csapágy, hogy nem sikerült. Nagyon nem akartam feszegetni nehogy eltörjön az öntvény. Gondoltam arra is, hogy leszedem a hajtás oldalról az ékszíjtárcsát és az egész hátsó pajzsot a forgórésszel együtt kihúzom a motorból. A tengely annyira össze rozsdásodott az ékszíjtárcsával, hogy WD40-nel, csapágylehúzóval és bronz kalapáccsal sem sikerült mozgásra bírnom. Mindegy, 3 fázissal tökéletesen működik és ha nem akarja amit én, hagyom, hogy neki legyen igaza. Ráérek akkor szétbarmolni ha valamelyik csapágy teljesen megadja magát, de egyenlőre teljesen hangtalanul forognak.

wzc80zbf7

Érdeklődnék hogy valaki Epson szalagos nyomtatóból kieszkábált léptetőkről szedte már le a fogaskereket? Az istenért sem bírom leimádkozni a tengelyről, kárt meg nem szeretnék benne okozni. Valami jó tipp?

vjanos

Satuban megroppantod a kereket, utána lejön

000000000

A fogaskerék célzott, gyors melegítése, és gyors lehúzása a célravezető.

wzc80zbf7

Ohh köszönöm ezt megpróbálom, ez nem jutott eszembe eddig :)