Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Nem a csapágy önbeálló , hanem maga a csapágy önbeálló a házban .egy gömbfelületen érintkeznek .
Ez látszik is a képen .
A másik nem látható oldalán van két hasíték , amin keresztül ki lehet fordítani a csapágyat a házból .

jani300

De egy csapággyal egyébként sem lesz jó !
Max keskeny láncfeszítő kerékbe szoktak egy csapágyat tenni . De akkor az az erő hatásvonalában van , a kerék közepén , és vezeti maga a lánc is .
De két csapágy házzal ez is jó .
Az hogy ezek nem igazán szerszámgépbe valók , hobbyban nem lehet akkora jelentőségű .

PSoft

Én pld. ezekből a vállasokbólválasztanék megfelelő/nekem kellő méretet.
Kettő szembefordítva egy vállas/talpas/ csapon,és kész a szabadonfutó szíjfeszítő.
Nem kell annak fogazottnak sem lenni, így is örök életű lenne a lézeren.:)

PSoft

Persze, hogy elb@sztam a linket...:(

Szóval, ezekről beszélek.

fpd0kbd4

Szia!
"Én pld. ezekből a vállasokbólválasztanék megfelelő/nekem kellő méretet." Miért, nem jó az ami van neked?[#wave]

PSoft

Akkor, pontosítok!:)

"Én pld. ezekből a vállasokbólválasztanék megfelelő/nekem kellő méretet."

Ha...nekem kellene olyan szíjfeszítő görgő.
De, nekem nem kell, hisz te is írod...
Nekem, van olyanom,és...tényleg van!!!:)

morfeus

Sziasztok!
Egy újabb kérdés már megint [#nyes] ti kemény anyagokhoz milyyen lapkát használtok(konkrét tipust),

Mert ma kellett esztergáljak egy darab köszörült lineár darabot és hát a fórumon vásárolt lapka nagyon sírt(persze lehet bénán csináltam valamit)!
Köszönöm a válaszokat!

ANTAL GÁBOR

Én rendszeresen használok ( orosz ) kerámia lapkákat . Nagyon jól dolgozik de a megszakításos felületet nem szereti. A lapkák még a rendszerváltás idején a lettek beszerezve a lengyel piacon . Ma is lehet kapni ( horror áron ) Ugyancsak jó erre a célra a köbös bórnitrid
( " elbor" vagy CBN )  Olyat Varga Laci szokott árulni Kis fogással vagy vágósebességgel kell használni . Én rendszeresen gyártok egy spéci rudazatmegfogót ami betétedzett ( 17 CrNi Mo6 az anyaga ) A hőkezelők sokszor nem védték le a meneteket  ezért átálltam arra hogy elkészül a betétedzett darab  majd kerámiával leesztergálom a kemény kérget és utána a szívós magra rávágom a menetet

KBalázs

Sziasztok!
Hogyan tdom megállapítani egy/két régi üvegcsében lévô olajról, hogy szilikon olaj, vagy valami ásványi olaj van benne? Lezárt üveg (nem gyári), rá van ugyan írva hogy "nem öregedô órás szilikon olaj", de nem vagyok benne biztos hogy tényleg az, nem feltétlenül hozzáértô (faterom) írta rá. Tôle már sajnos nem tudom megkérdezni honnan van. Színre olyan mint a sötétebb tea.

m8zmkic73

Sziasztok, jó reggelt.

Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy 110 mm-es PVC lefolyócső. Ebből szeretnék 15-20 mm-es szeleteket leszúrni. Ezzel még nagy problémám nincs, mert mikor befogom (hogyan kell szakszerűen mondani ) negatív pofába, teljesen mindegy, hogy mennyire deformálódik, egyszer csak leesik a darab. Ám most jön a gondom. Kellene egy vállat csinálnom mindkét oldalára, hogy egy 3mm-es plexit bele tudjak ragasztani. Na, itt már nem szabad, hogy "üssön" az anyag. Valaki, szakembertől kérdezném, hogyan csináljam.

Előre is köszönöm, ha segít Valaki.

Szép napot.

zozo

Fából, vagy ami van, kell bele egy dugót esztergálni, akkor nem deformálja/nyomja össze a tokmánypofa.

m8zmkic73

PSoft

Kis segítség kellene.

Ismeri valaki ezt a szivattyú típust?
Nyomtató(k)ban működött tintaszivattyúként.
Addig eljutottam, hogy BLDC motor hajtja...
Kontakt nélküli, mágneskuplungon keresztül...
De, milyen rendszerű a maga a szivattyú?

Szét kéne szednem a szivattyú fejet(fejeket), a beszáradt tintát kitakarítani belőle.
Magát a szivattyút, keményen fogja a beszáradt tinta.
Egyáltalán, szét kell szednem a takarításhoz?
Nincs valami más módszer, oldószeres áztatás...stb. hogy szétszedés nélküli "megússzam" a műveletet?

ra8nsmk6w

A szine alapján én órás kenő olajnak gondolnám.
Az órások külömböző helyekre más és más olajakat használnak talán 1-5 fokozat.
"Nagyon hobby" órásként én úgy tapasztaltam, hogy még ezek az egyébként méregdrága olajak is öregszenek.