Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vasspisti

Szia,

én 3 mm-es polisztirolt (SIKO lemez) használok, nekem bevált.
Tudok belőle adni mintát.

RJancsi

És Ti milyen vastag lemezt használtok? Ahogy a Corian-t néztem, 15% akril gyanta és 85% ásványi töltőanyag (majdnem timföld) keveréke. Esetleg meg lehetne próbálni házilag önteni ilyesmit, gyantát viszonylag olcsón lehet kapni, töltőanyagnak ki lehetne próbálni a gipszet, mészkő vagy dolomit lisztet, esetleg a titándioxidot bár utóbbi elég drága.

juhasz

Köszönettel elfogadnék egy borítéknyit. Természetesen ha postára adod :).

guliver83

Le tudnád írni, hogy milyen színű anyagba dolgozol és milyen mélyre kell belemarni.

Vasspisti

Délután postázom.

1/8"-os gravírtűvel szoktam megmunkálni (10 000 f/perc, 500 mm/perc). Hűtés vagy kenés nem szükséges, de az elszívás javasolt a por állagú forgács miatt.

nv432gkti

Szia!
Nekem fehér színű corianom van, a vastagsága 2,8 mm.
Egy kicsivel vastagabb jobb lenne, mert az a tapasztalatom, annál élesebb a kép,minél mélyebbre marok.A legmélyebb ponton
nekem a maradék falvastagság 0.5-0.8 mm, ettől viszont kicsit törékenyebb a kész kép, viszont átvilágítva viszonylag éles képet kapok. Nagy gyakorlatom nincs a lithophane készítésben,
de mint sok mindent ezt is kipróbáltam, nagyon jópofának találom, de biztosan vannak itt a Fórumon akik többet tudnak erről a témáról írni.
Van egy kis darab 12 mm-es anyagom, egyszer ha lesz időm azt is kipróbálom. Kíváncsi lennék ezzel kapcsolatban a véleményetekre.
Üdv.: Németh József

nv432gkti

Szia!
Nem tudom, házilag előállítható-e, nagyon jól forgácsolható,
szerintem egy kicsit a teflonhoz hasonlít, nem rideg, melegen hajlítható, saját speciális ragasztójával nagyon jól ragasztható, polírozás után nem látni a ragasztás helyét.Asztalosok (ha a vevő meg tudja fizetni) munkapult borítására, mosdó alatti pult borítására használják.
Úgy tudom, hogy ugyanaz a cég fejlesztette ki mint aki a teflont, és talán a nylont. A DuPont-ra gondolok.
Üdv.:Németh József

hyuekyh7a

Sziasztok!
Ezek az új enkoderes léptetőmotor rendszereknél van egy olyan gondom,hogy bizonyos alacsony fordulaton remegnek. Pedig van a hajtásban egy 3 as osztású hajtómű, meg egy majdbem kettes áttétel szíj.
Már próbáltam minden mikrolépést ezzel csak eltolódik a fordulatszám kicsit ahol remeg.
Van ehez szoftver, amivel lehet állítani ezt a dolgot, mert én nem találtam. Az a tipus amit Balázsék forgalmaznak.

RJancsi

Szia! Nem corian-t akartam gyártani, az nyilván spécibb dolog ennél. De Litophane lemeznek talán jó lenne ez a "házi barkács" anyag is. A homogenitás csak megfelelő keverés kérdése, a töltőanyag fajtájával, mennyiségével a színt és a megmunkálhatóságot is lehetne variálni. Árban biztosan olcsóbbra jönne ki. Hogy mennyire válna be, az persze kérdéses... Az akril gyantánál olcsóbb az epoxi, de az nem igazán UV álló, idővel besárgul és repedezik.

ANTAL GÁBOR

Nem cnc de hátha valaki jobban tudja : a FÉG újabb gázkonvektorjai rendelkeznek egy kis  ledes elektronikával ami a begyújtási folyamatot monitorozza . Amikor begyullad az őrláng akkor kigyullad egy zöld led . Elemkímélés miatt 20 sec múlva elalszik . ( gondolom valami primitív időzítés is helyet kapott a panelon  )
  Feltételezem hogy a termoelem jelét monitorozzák DE egy apró erősítő is van a panelon ???  Egy réz konstantán termoelem kb 4 mV ot ad 100C fok hatására . Ha 800 C fokra hevítem a termoelemet akkor 32 mV ot kapok ami  direktben nem elég a lednek  ( de bőven elég a mágnesszelep benntartásához ha elég kicsi a termoelem belső ellenállása és a tekercs ellenállása )  A panel  tápellátása is elég alacsony :3 V  
  Ki tudja a tutit ???

Csuhás

Valami gombelemes elektronika lehet a dobozban. Nekem is van az egyik konvektoron, de egy ideje nem működik, de nem is hiányzik, egyszerűen lehajolok és megnézem hogy ég-e már az őrláng.

4h2rzwpag

Sziasztok. Fogaskerék szerkesztő programot keresnék,tudtok ajánlani? Olyan kellene,amivel 0,6modul is szerkeszthető. Köszönöm a segítséget

guliver83

Milyen programmal csinálod a G kódot?
Nekem is van itthon egy két db lehet holnap ki is próbálom.
Van fehér és valaki égszínkék ha jól tudom.

Vagy kinek mi a tapasztalat, mivel érdemes csinálni?

juhasz

Én ezt is Vectrickel csinálom. Egyszerű vele.

Ez megvilágított már.

ANTAL GÁBOR

Jobb híjján én is ezt teszem ( de nappal nagyon zavaró a burkolat  úgyhogy előbb leveszem és akkor már jól látható a láng .Aztán van úgy hogy 2 napig nincs kedvem visrosszakni  Jó lenne meghekkelni az elektronikát ( akár egy fix tápellátású eszközzel )