Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Brékó-brékó Aknai Gábor!

Az adok-veszek #52357# válaszodban lévő megoldású trafóról(főleg a gyakorlati jelentőségéről,miértjéről)írnál pár sort? Vagy egy linket az okosság elérhetőségéről. Hogy a laikus (többek között én)ezzel kapcsolatban észhez jusson.

Köszi.

svejk

Amíg nem ér ide a szakértő, addig nézegesd a képeket.
az oldal 3/4 részénél.

8-9. oldal

fpd0kbd4

Köszi.Elmentetem az okosságok közé.

bundyland

Sziasztok !

Érdekelne hogy valaki újíttatott e már fel oszlopos fúrónak a az öntvény házból kijövő főorsólyát, pontosabban
azt a hengeres részt amibe a fúróorsó és a csapágyak vannak.
Az érdekelne hogy hogyan csinálják. Felfúrják az öntvény házat hengerfúróval és megperselyezik / hüvelyezik?
De nem csak fúróknál van így hanem marógép vertikál fejeknél is talán.

Csuhás

Nem szoktak perselyezni, simán csak csavarral összébb húzzák az öntvényt. Ha pedig brutálisan szétkopott akkor eladják, vagy méhbe viszik esetleg valami nagyobb maró gépen kiesztergálják az öntvényt, és gyártanak egy másik pluszos orsóházat.

bundyland

Hát nem hangzik jól. Azért sok elég drága gép van ezzel a megoldással tán még nagyobb sugárfúrók is. Azt luxus lenne kidobni. Mondjuk a felfúrás és plusszos orsóház is jól hangzik talán csak a "fogasléc" bemarása tűnik nekem bonyolultabbnak.

Csuhás

Az sem vészes, fogasléc ezért sima trapéz alakú fogai vannak, ütőkéssel marón, vagy harántgyalun készíteném. Marógépen láttam fészekbe becsavarozott cserélhető betét fogaslécet.

designr

Ilyen fúrógép perselyezést azért már valaki elkövetett itt a fórumon..A megtalálónak egy virtuális vállveregetés..

bundyland

Igen azt láttam de nagyobb méretben érdekelne.

designr

Lámpás volt?Ugy emlékszem..linkeld már be..

designr

bundyland

Gyorsabb voltál pont megtaláltam.
Na nekem maga amiben az orsó van az vagy
150kg. Az nem ilyen egyszerü de a megoldás jo csak olyan hely kéne ahol készre csinálják.

Csuhás

Lassacskán készül egy új késtartó a gépemre c45-ből. Szeretném valami műhelyben hőkezeltetni. Magam edzés után barna színig megereszteném, de ez nem hangzik túl szakszerűnek. A cél hogy  legyen kopásálló, és ne törjön el. Szóval milyen hőkezelést kérjek?

6rk75uezn

Szia.
Leirnád 1-2 mondatban hogy egy ilyen késtartót miért szükséges le edzeni?
Nem csúszó alkatrész (pl edzett ágy).

Csuhás

Ez egy gyorsváltós késtartó egy tucatnyi betéttel. Tartós pontosságot várnék el tőle, azaz nem szeretném ha az évek alatt kiverődne, vagy belenyomódna egy véletlenül beeső forgács. Szvsz olyan igénybevétele van mint egy főorsóvégnek, ami szintén edzett.