Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Gyula65

Csuhás megválaszolta!
10 kg felett kell odavinni!
Többeknek érdemes összeállni!
Üdv!

6rk75uezn

Aha,értem és köszi,akkor ez igy marad.

6rk75uezn

Köszi válaszod,nekem is csak ez az egy dolog jutott eszembe,igy meg gondolom hogy olyan lesz-e.

Virbo

Azt megkérdezhetem, hogy hol vettél kiindulásnak anyagot? Gondolom nem rúdanyagból daraboltál.

wzc80zbf7

Sziasztok. Hátha valaki járt már ilyen cipőben ezért megkérdezem. Gondolom sok embernek van műhelye. Most építem pont viszont a falakat valamivel borítani kellene. Vakolás mivel már minuszok vannak így nem nagyon megoldható. Mennyire jó megoldás a szárazvakolás gipszkartonnal? Ragasztóhab és gipszkarton a falra? Az gondot jelent hogy nem lesz fűtés az épületbe? Maga a fal így nézne ki: 5cm Nikecell + 30cm Porotherm tégla+ Ragasztóhabbal felragasztott gipszkarton.

Kérdésem az hogy ha valaki ért hozzá vetemedhetnek ezek a lapok így? Ha nincs fűtés eldeformálódhat a fal? Köszönöm a segítségeteket.

Csuhás

Tőlük vettem: http://dunafem.hu  Levágták és csomagautomatába postázták is a darabokat.

ff2y72d9h

Sziasztok!
Használ, vagy használt valaki itt ilyen vezérlő kártyát?
/ http://elektronika.vatera.hu/muszerek_alkatreszek/egyeb/lepteto_motor_driver_cnc_breakout_board_interface_2383771403.html /
Ha igen mondja már meg nekem,hogy kell ezt összekötni pc-vel, hogy működjön. LPT bekötést próbálgatom, de csak az X-tengely működi.
Előre is köszönöm.

0re5k2rn

Üdvözletem!
Szükségem volna hozzáértők tanácsára.
Az elmúlt napokban egy nagyon nagy baklövést követtem el.
Egy évek óta működő 3tengelyes kinai piros vezérlő lelke lángokba borult rossz motor bekötés miatt.
(Szerettem volna egy 4.tengelyt alkalmazni)
Tb6560AHQ szénné égett  az egyik 74HC14D közepe kilukadt illetve az említett 6560-hoz tartozó nagy kondihoz(motor bemenetnél) teljesen elszállt az áramkör(elszakadt,levált a panelről a "rézfólia")
IC-k beszerezhetők illetve a "kiszakadt" részt elvileg át tudom hidalni.Létezik hogy annyi bajjal megúszta a vezérlő mint ami látszik?
Az első kérdésem az volna hogy így látatlanban ilyen problémák mellett érdemes-e foglalkozni vele vagy kuka az egész?
A következő amire kíváncsi lennék hogy kb ebben az ár kategóriában milyen vezérlőt érdemes venni?
Tudom nagyon sok olcsóbb/drágább megoldás létezik de most sajnos nem engedhetem meg magamnak hogy sok 10.000ért vásároljak vezérlőt ,viszont a legolcsóbbal se mennék a gép kárára. Sirnyeteg oldalán olvasottak alapján nem venném meg mégegyszer ezt.
Ha tudna valaki ajánlani valamit azt megköszönném.

Virbo

etc77f5nr

Pont ugyanez történt az én pirosammal is. Kicseréltem rajta mindent, de nem tudtam életre kelteni elfüstölt rajta minden. Kár bajlódni vele. Szerezz be TB6600 vezérlőt minden motornak külön szerintem.

Csuhás

Adjatok tanácsot, milyen vágókoronggal lehet keményfémet darabolni?

svager

1mm inox,eddig mindent elvágtam vele,szerintem Norton típus a legjobb a többi mind gyorsan elkopik.

RJancsi

Sziasztok! Nem CNC, de itt annyi okos ember van, talán tud valaki segíteni.
Van egy Omron E5CSV digitális termosztátom, amit egy GANZ THP 1114 S hőelemmel kéne használnom. Az egész egy izzítókemence vezérlése lenne. A gondom az, hogy az omron leírásában nincs "S" típusú hőelem. Jobb híján a 0-1300 °C tartománynak megfelelő "K" típust állítottam be, de nem igazán tetszik neki. A termosztáton még csak 50 °C látszik amikor a kemencében már 200 °C felett jár a hőmérséklet. Lehet, hogy a hőelem dupla kerámia cső szigetelése melegszik át olyan lassan, ami ezt a hőmérséklet különbséget okozza? Nekem 950-1200°C között kéne szabályoznom a kemencét, de félek, mire a termosztát 1000 °C-t mutat, a kemencében már leolvad a fűtőszál.... Van valami ötletetek?

VighLajos

"K" hőelem karakterisztika
"S" hőelem karakterisztika
Látható, hogy ugyanahhoz a hőmérséklethez egészen más feszültség tartozik.

Csuhás

A kerámia szigetelés nem okozhatja a hibát, hiszen az időállandója egészen biztosan kisebb mint a kemencének.