Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wzc80zbf7

Ha a függőben van 2 cm akkor azt a kőművest el kell küldeni máshova dolgozni. Az én falamba max fél cm van. Az is inkább a tégla minősége miatt. Természetesen a későbbiekben tervezem az összes falat vagy vakolni vagy kartonozni és egyenlőre a karton olcsóbbnak bizonyul. Csak kérdés hogy megéri-e. Most tűzoltásként muszáj megcsinálnom azt a darab burkolást így is úgy is. Egyébként a ragasztóhabra 3cm maximális távolságot írnak a két felület között, de természetesen ez messze nem ideális.

Sz.József

PC guruk segítségét kérném...
A win10-es gép nem látja a hálózati nyomtatót ami egy XP-s gépen van megosztva...(?)
Ahogy olvasgatom a netet, ez nem is egyedi probléma...
W7-nél ez nem volt gond.
Vagy is az XP-n megosztott hálózati nyomtató nem látható egy w10-es gépről... :(
Erre nincs is megoldás?
Előre is köszönöm.

D.Laci

Gyorsba kipróbáltam 100mm korong 950Ford./min 6mm átmérőjű keményfém, 5mm-t 45 másodperc alatt kényelmesen elkoptatta. Ha ~6000ford./min. –nel megpörgetném, akkor ennek a töredéke lenne..

svager

A bemutató azért nem teljes,ugyanis a ragasztóhab is dagad valamennyit,ezért többször kell állítani a felrakott táblán. Ha túlságosan rányomod a felületre a hab összenyomodik és már nem lessz mögötte semmi,kell néhány négyzetmétert rakjál vele mire ráérzel.

wzc80zbf7

Természetesen elsőre lehet nem lesz tökéletes az első tábla. De az ember ebből tanul. Ezekkel a kicsi részekkel kezdve kitapasztalhatom milyen vele ragasztani. Utána pedig a többi falat eldöntöm hogy vakolom vagy kartonozom. De majd beszámolok a fejleményekről :)

D.Laci

Vakló bátorságával 50mm/min előtolással nekinyomtam a 6mm szerszámot így kis fordulaton is leszedte 6 másodperc alatt.. igaz egy kicsit hagyni kel a végén ,,kiszikráztatni"...

b4nm7gjvr

Hmmm... az én falamban van 0,5 cm.... az bő fogalom... vázkerámiánál megnézném... ha Ytong azzal már lehet egyenes falat rakni... fúrjál fel léceket, és lehet bármilyen táblát rögzíteni rá... a rést meg kitöltöd habbal....

zozo

[#nyes]  Amúgy amikor 2-3db-ot kellett rövidíteni, akkor én is feldobtam az eszterga tokmányba a tárcsát, a kés helyére meg a marót. Persze letakartam az ágyat, de azért sajnálom ilyesmire a gépet. Vizezni kéne, hogy ne poroljon.

jani300

Köszönöm a "ragasztós" hozzászólásokat .

szf

Szia!
Csináltunk ilyen gipszkartonozást felragasztós módon.Annyit tennék hozzá, hogy a padlón és az oldalfalon meg kell jelölni a méreteket + vízszintes+függőlegest. Mindig az alját rakod be először, kitámasztod valami nehezékkel, hogy méreten legyen és utána az oldalfalon elhelyezett vonalhoz képest beállítod a függőt.Kitámasztod, hogy ne mozogjon. Nem dagadó habbal ragasztunk és csak kicsi tappancsokat csinálunk!24h múlva lyukakat fúrtunk a panelba és még kitöltöttük habbal (ippenhogy).A többi munka a gipszkartonozásba jártas sematikával bandázs miegymás....
Ennek kb 5 éve, mind a mai napig áll igaz impregnált lapokból.Az "igényes" esztergályosnak az hűtő folyadékja ráfröcsög, de bírja.Polcot szereltek rá persze hosszú tiplivel facán áll rajt az is.

znyolczas

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi motorral kapcsolatban. Sajnos se adattábla nincs rajta se semmiylen információ. Hogyan tudom kideríteni hogy milyen működtető feszültséggel lehet használni? 4 db. kivezetése van.

Előre is köszönöm a segítséget.

Csuhás

Biztosat nem tudok mondani de leírom hogy én mit kezdenék vele: A zöld sárga az minden bizonnyal védőföld és a motor házához csatlakozik. Ha így van akkor feltételezhető hogy a motor hálózati üzemű. Ha feltehetőleg nem japán vagy amerikai akkor 230V-os lehet. Pici motor kb 5..20W körül lehet, feltehetőleg üzemi kondenzátoros. Ehhez elég 1..2uF-os kondi. A maradék 3 vezeték két tekercshez tartozik úgy hogy az egyik pont közös. Közülük a nagyobb ellenállásúval kösd sorba a kondit. Azaz a közös pont megy a hálózat egyik felére, a hálózat másik ága megy a motor másik tekercsére és a kondin keresztül a nagyobb ellenállású tekercsre is.
Így megpróbálva vagy levágja a biztit, akkor vagy tévedtünk vagy hibás a motor. Forog de melegszik, akkor lehet hogy indító kondis. ( ez esetben nagyobb kondi kell, de felpörgés után azt az ágat meg kell szakítani ) Ha forog és nem melegszik, és még terhelhető is akkor örülni kell neki. :- )

2f428kduf

Az S nem Pt-PtRh hőelem, a hőfok szerint ez lehet.

2f428kduf

Pár éve vizóra-akna fedlapjára ragasztottam hungarocell lemezt. Évek során megszívta magát vizzel, alatta rozsdásodott a lemez és leesett. Marha nehéz lett a víztől, vagy fél év alatt száradt ki.

RJancsi

Ma kipróbáltam "R" típusra állítva a termosztátot. Egész jó, de nagyon lassan melegszik át a porcelán védőcső. A kemencében már 300 fok volt, amikor a termosztát még csak 90 fokot "látott". Lekapcsoltam a fűtést és vagy 3 percig tartott amíg a termosztát 290 fokig felment. Most már nem variálok vele, megvárom a kínai "K" típusú hőelemet. Ha az is ilyen lomha lesz kiszedem a belső porcelán védőcsövet és csak a külsőt hagyom meg, hátha jobban fog működni.