Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

9j6fm65vv

Sziasztok!
Kérdésem az lenne,hogy valaki tudja-e,hogy mennyi az üzemi hőmérséklete a 2,2kW teljesítményű vízhűtéses marómotornak...?
Előre is köszönöm!

PSoft

Egyébként, még egy, harmadik vasat is találtam ma délután.
Mindjárt mutatom a boncolós-ban.:)

svejk

ywathzay

Ha frekveniaváltóval üzemelő motor elkezd üzem közben vékony sípoló hangot adni, az miért van? Mit lehet ilyenkor beállítani hogy ez megszűnjön?

designr

Ha nem csapágyhang, akkor a frekiváltó vivőfrekijének a változtatásával próbáld meg..

ywathzay

Ez nem csapágy, egyszer csak elkezd sípolni. Ez a vivőfreki hivatalosan a frekvencia alapjel, vagy mi ennek a neve?

designr

Nem frekvencia alapjel..
Ez a vivőfrekvencia..Beállításokba olyat keress kb  2-15kHz között lehet állítani..

svejk

PWM frekvenciaként keresd a manualban.

Szalai György

A PWM alapfrekvenciát nem nagyon lehet a hallható tartomány fölé emelni.
Ha alacsonyabbra tudod is állítani a PWM frekit, attól sem szűnik meg a hang, csak mélyebb lesz.
A megoldás egy nagyon szilárd, impregnált tekercselésű motor, vagy egy szinusz szűrő a frekiváltó és a motor közé.

Szalai György

A hangot a motor tekercselésének mágnesesen gerjesztett rezgése adja, ami egyben koptatja is a tekercselőhuzal lakkszigetelését.
Eredmény: Menetzárlat. Talán nem előbb, hanem később.

svejk

Tapasztalat, a 8 KHz vagy felette -amelyik tudja- már egyáltalán nem zavaró.

ywathzay

Köszönöm mindenkinek!

ywathzay

Vivőfrekvenciaként megtaláltam.

ANTAL GÁBOR

Vársz még pár évet és már nem is fogod hallani ... Én elmúltam 65 és a 12 KHz fölötti hangok már egyáltalán nem zavarnak [#vigyor4][#vigyor4]

s7manbs8

Akkor érdemes lenne a tuci-tuci diszkókba járnod, nem zavarna a zene, nyugodtan lehetne szemlélni a szép lányokat. :)