Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gaben

Cncpart-on vannak hozzá frankó bekötési infók, amit linkeltem ott lehet letölteni őket.

rmkeh8a83

Rendben még egyszer köszönöm.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Igaz nem teljesen cnc de hozzá tartozik.
Garázsba a gép mellé szeretnék vmi hősugárzó félét hogy ne fagyjak oda a géphez. Sajnos most már összeszedtem egy jó kis mandula gyuszit de a későbbiekben ezt elszeretném kerülni.
Találtam is jónak tűnő hősugárzót viszont szeretném a véleményeteket kérni hogy melyik kivitel a jobb v. csak hogy mik a különbségek köztük.

egyik

másik

Devecz Miklós

Én egy sima hősugárzót választanék, ventilátor nélkül.
Nagyon felkavarja a port, és viszonylag drága is.

9pk59nuy

3000W teljesítménnyel nekem anno szigeteletlen 20 négyzetmétert nem sikerült kifűteni plusz 10 fokra sem!

Ha csak rövid ideig vagy a műhelyben, akkor jó szerintem a ventilátoros cucc lábra irányítva. Én egész napra szoktam a műhelyben tevékenykedni, ezért a külső falat hőszigeteltem, és egy 8 KW teljesítményű kályhát használok fabrikettel. Eddig nekem ez a legolcsóbb fűtőanyag. Amíg nem volt szigetelés, addig szükség volt a kályha mellett egy Siesta gázkályhára is folyamatosan.

niu7vyvp0

Én csak hétvégén tudok sajnos csak a garázsban ténykedni, ezért gondoltam ilyesmi megoldásra. A hőszigetelés nem játszik, mert van 2 nagy kapu meg egy kicsi, szerintem ott simán meglép a meleg akkor is ha be lenne szigetelve.

niu7vyvp0

Fűrészpor van doszt :) akkor még körbe nézek ventilátor nélküli kivitel után

zozo

Akkor fűrészporos kályha! -annál jobb szerkezetet ki sem lehetne találni, ég fél napig és melegít mint állat.
Nálam a garázsban kifúrtam a tetőt, felnyomtam egy saválló füstcsövet a lyukon, alatta egy kis szenes kályha. Befűt rendesen.

Devecz Miklós

Én ilyent használok a műhelyben, na jó a garázsban.

Infra fűtés

Derék melegítőnek jó, 1 m2 van beállítva.
Egy baja van, lassan melegszik be.

ywathzay

Én most bővítettem műhelyt, közel 40nm lett. A födémet leszigeteltem 10 centi üveggyapottal, a gipszkarton fölött hőtükör fóliával. Az ajtót 40mm vastag szendvicspanelből megcsináltam, szigetelőcsíkkal zár a zártszelvény kereten (ez az egyetlen direkt kapcsolat a külvilággal) amelyet nagyrészt takar a panel, a falakat 50mm polisztirollal szigeteltem. A fűtést majd a központira kötött radiátor szolgáltatja, még nincs kinyitva a szelep. Most hogy voltak a -6-7 fokok, reggel kíváncsiságból megmértem mennyi van bent, 12 fok volt, ez alá még nem ment le.

g89ketty

A füstcsőbe egy hődobot vetilátorral, sokat javít a hatásfokon.[#integet2]

zozo

Volt hődob, de szétette a rozsda két év alatt, a vas füstcsővel együtt :) Utána lett savállóból a füstcső.

g89ketty

A kondenzvíz sajnos mindenhol megjelenik. Olyan hosszú csövet használni ami még elviselhetőre csökkenti a huzatot, hődob helyett. [#integet2]

vjanos

A kissé marketing szagú honlap persze azt mondja, hogy azonnal meleget ad... [#eplus2]

Lehet nekem is jó lenne egy ilyen...
Hogy táplálod, sima 230V-ra van kötve?
Hogy helyezted el? Falon kívül van?

Devecz Miklós

220V-ról megy.
Amikor vettem, lehetett kapni olyan kittet, ami tartalmazott egy lapot, 50 mm-es kőgyapott szigetelést a hátára, és egy fa keretet.
Össze kellett rakni, majd felakasztani a falra.