Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Tapasztalat nincs, de vedd figyelembe, hogy 1,5 fokot kottyan a tengelye. (vagyis másfél fok holtjátéka van)
Ezt szoftveresen korrigálni kell, ha oda-vissza mozgat majd valamit.

s7manbs8

Van, de mire lennél kíváncsi ?

s7manbs8

Bénáskodott az ESA:

Mars szonda leesése

Jobb lett volna ha velünk építtetik azt az érzékelőt, hobbi áron kijött volna és még lehet le sem esett volna. :)

VViktor

Sziasztok.
Valaki tudna nekem segíteni egy motor encoder kiosztásában?
A típusa:DSE38BE27-001 AX060121
Égen,földön keresem,de nem találom a kiosztást.
Köszönöm.

z2a2u8wf

most hogy tudom hogy kottyan már semmire

6rk75uezn

Tudom más más gyártó,de kb mennyi a kéreg edzés vastagsága egy lin tengelyen?Pár tized körül?

svager

Több mm,de van olyan 30-as lin tengelyem amit kifúrni sem tudtam.

6rk75uezn

6rk75uezn

Ha valakinek esetleg lenne jó ötlete vagy csak látott egy youtube videót ahol egy szegnyereg hüvelyt hoznak rendbe azt megoszthatná.
Van 1-2 ötletem de hátha valaki jön egy jobbal.
(dörzsár nincs).

jani300

Nem találom , pedig nem rég tett fel valaki a fórumra profi megoldást, főorsóban , állóbábban vetetett fúrórúddal .
Talán látja a kérdésed .
Dörzsár nem baj ha nincs , elég a hónolófej :)

6rk75uezn

Köszi hogy kerested,én is de én se talállom.
Na majd csak jelentkezik az illető.

Csuhás

Ha jól sejtem most csak a morse kúp feljavításáról volna szó.
Azt pedig magán az esztergán tokmányba fogva állóbábbal támasztva késsel fel lehet esztergálni. Ha pontosan dolgozol akkor köszörülés nélkül is jó lesz. Gondosan ki kell órázni mind a hüvelyt, mind pedig a késszánt. A szánt érdemes egy kicsit szorosra állítani és egy akkus fúróval és egy bele fogott villával tekerni.

jani300

Ha igazad van akkor ez nem egy nagy durranás .
Én akár smirglivel is megigazítanám .
Persze kérdés , mi a gond . Ha megfordult benne valami , és belekapott akkor is elég lehet megigazítani .
Csináltam már felfúrt szegnyeregbe új betétet , de csak azért mert más gépre lett téve és vonalfúrás után ugye nagyobb lett a furat . Csak úgy hobbiból nem állnék neki cseszegetni , nem biztos hogy jobb lesz .
De hiába találgatunk .

6rk75uezn

A gond az hogy a szegnyereg hüvely igazából nem olyan rossz,morze 3 as 31 es fúróval fúrogattam valamelyik nap,viszont van egy 3/2 es kúpcsökkentő hüvelyem aminek a külső felületét kicsit összeverte a volt gazdája (barbár),és ez egy kicsit meg meg forgot bene.
Igy kicsit helyte kell pofozni.
Két ötletem van,az egyiket Csuhás ajánlotta,mégpedig hogy esztergállok egy keményfa morze 3 as szárat és csiszolóporral össze csiszolom.
A másik hogy egy hibátlan 3 as szárra felragasztok 220 as csisz papirt és kézzel egyenletesen felhúzom.

A másik dolog ami indokolja számomra a megigazitást az az hogy most nemrég használlok egy új B18/motze 3 as szárat amin kirajzolódott hogy főként elől és hátul fog kb 20mm es sávban igazán.
Röviden ennyi.

TROMF22

"külső felületét kicsit összeverte a volt gazdája (barbár),és ez egy kicsit meg meg forgot(t) ben(n)e"

Ugye nem haragszol meg, de erre csak azt tudom mondani, hogy ezután bizonyára emlékezni fogsz rá, egy olcsó, viharvert szerszám tartozékot nem rakunk be egy nála akár ötvenszer értékesebb, jó állapotú szerszámgép alkatrészbe, amibe nagy eséllyel kárt tehet.