Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

rmkeh8a83

Köszönöm a segítséget

f2266unib

Sziasztok!

Még mindíg béna agyok....

Van valahol összefoglalva olyan hogy mit mivel lehet marni ill. vágni?
A kérdés azért merölt fel mert alut (4mm vastag és nem puha) kellene vágnom, de nem jön össze. HSS 2mmes konturmaróval próbálkozom de a sokadikat töröm el. Hűtés van. Próbáltam mással is de ugyanaz. Nagyon vékony vonalon kellene vágjak (ideálisan 1mm alatt de 1,9 ig belefér). Aspire-ben a toolpathban a vágást csak egyben akarja megoldani.

Van valakinek ötlete?

f2266unib

Mégegy. : ez az első aluminiumos prűbálkozásom...A fa jobban megy :)

Devecz Miklós

Szia,

2 mm-es kétélű maróval 1.5 mm-es fogásmélységgel, 120mm/perc előtolással marok aluminiumot, sokszor hűtés nélkül minden probléma mentesen.

A szerszámpályát Vectrik Cut 2D-vel generálom.

somma

Üdv !
Ha a szerszám kiválasztás után a Passes = 1 akkor egy menetben szeretné bejárni a marópályát.
Ha ezt megnöveled Pl. 10 re akkor 10x 0,4 mm-es fogással 10 menetben fog 4mm-ert haladni Z irányba.

Hali  repüljön a forgács[#nevetes1], ne a szerszám[#wilting]
somma

ebalint

Le van ragasztva a kivágandó darab? / vákum is lehetne, de azt látom, hogy nincs

Én kétoldalas ragasztóval leragasztanám.

Szerintem így berezeg.

Ha nem így van, akkor tévedtem...

zozo

Ahogy látom, offsetet sem állítottál be, mert a fület lemartad. Amúgy kapni kutyabilétát mindenféle színben, fiú és lány kutyának egyaránt, nem érdemes kontúrmarással vesződni :)

zozo

Állítólag van olyan G kód paraméter, amiben meg lehet adni a vezérlőknek az impulzus frekvenciáját.

Tudja esetleg valaki?

Különféle vezérlőknek pl. kellhet
egyiknek 20KHz (50 mikrosec) vagy a másiknak 30KHz (33.33 mikrosec)
Keresem, de nem találok ilyen paraméter lehetőséget, pedig nagyon kellene.
Tudom, elmegy mindegyik 20KHz-el, de azt is G-kódban kellene megadnom, nem PC-s szoftverről van szó.

NickE

A képen látható fogas tárcsa kellene nekem. Ez még csak terv egyelőre, tájékozódom, hogyan lehet ilyet csinál(tat)ni. Valószínűleg átcsúszik jövőre a project.

Kb. 0,5mm vastag lemezből kellene és kb. 10cm lesz a tárcsa átmérője. A fogak csak 1-1.5mm szélesek. Valamilyen fémből kellene kivágni, szerintem az anyaga mindegy, csak fém legyen.  Nem lesz túl nagy igénybevételnek kitéve, de azért ne legyen túl puha. Viszont jó minőség kellene, nem olyan, mint a képen a lézervágott műanyag.

Hogyan és mennyiből lehet ilyet gyártani?

55xuwevre

Levélben küld az anyagot, válaszborítékot, e-mail dxf.
Ennyiért megcsinálom. Csak fémből, szikrával.

f2266unib

Sziasztok+

Köszönöm a sok segítséget. Igyekszem alkalmazni őket.

ebalint | 785
nincs leragasztvan de nincs is átvágva teljesen. A képen nem látszik nagyon, kb a feléig jutottam. Deköszönöm az ötletet.

zozo | 1944
Az offset tényleg lemaradt. Ebbők is tanultam. Biztos hogy lehet kapni is de a "megtanulom, megcsinálom" a hobbi része. Amúgy is csak kísérlet, ne pénz kereset. :)A tanlás sosem veszúdség :)

Köszönöm. Ha jutottam valamire jelentkezem :)

NickE

Köszönöm az ajánlatot. Majd kereslek.

bznc93pf5

kellene a fórumüzemeltető elérhetősége, tudja valaki?
köszi

PSoft

bznc93pf5

már nem kell köszönöm, sikerült megoldani