Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

A fórumon hogy kell privát üzenetet törölni?vagy még nem lehet?

PSoft

Háromfázisú motorra vonatkoztatva, ezt írta a Magyari-zsebkönyv is, még ཿ-ben.:)

Rabb Ferenc

Kattints rá a törölni kívánt privát üzenetre, majd a Törlés gombra. Aztán mindent megtudsz magadtól is

Rabb Ferenc

Hát persze, hogy ezt írta.  Ez fizika és nem politika

6rk75uezn

Köszi,hogy én ezt eddig hogy nem láttam.

6rk75uezn

Ez a funkció még nem működik [#szomoru1]

remrendes

Milyen hatranyom lenne abbol, ha az XY szervok melle Z-ben egy fekes lepteto motort hasznalnek?

svager

A léptetőnek a hangja,bár munka közben ez sem zavaró.. [#vigyor5]

000000000

Persze, ha normális léptetőmeghatót használ, akkor a léptetőnek nincs hangja.

000000000

A léptető általában megtartja a Z-t fék nélkül is. (Ellentétben a szervoval.) Kivéve ha extrém nagy sújt raksz rá.

jani300

Dm 860 normálisnak mondható ?

iv43r83d

Szia ! Nekem DM860 vezérlőm van az esztergán és a marón is a marógép 3 éve működik vele!

jani300

Köszönöm . Rendelnem kellene már egy 3 as pakkot ...

000000000

Az általában nem kérdés a nagyon gagyi vezérlőkön kívül egyiknél sem, hogy működik, vagy nem működik akár évekig.
Az igazi kérdés az, hogyan működik.  Hogyan viselkedik alacsony, vagy magas fordulaton és különböző mikrolépéseken. Dadog e a motor alacsonyfordulaton, fütyül, sivít és morog e a motor. Hogy csak a leglátványosabban jelentkező hibákat mondjam.

Minden tartományban, egyenletes sima csendes járása legyen a motornak. Ha ez nem állítható be megfelelő táp mellett, akkor az a vezérlő nem minősíthető jónak, szerintem.

Sajnos a hobbysta éppen az egyik legfontosabb alkatrészen spórol. Ez pedig a vezérlő. Láttam már elég sok, aránylag jól megépített gépet kukába való vezérlővel. Aki, nem használt még jól összeállított géppel. Az nem tudja, hogy az övé nem az. Mert csak azt látja, minden tengely oda megy ahová kell. Tud vele marni, gravírozni stb.
Még a 2 wattos lézer használhatóságát is nagyban befolyásolja a jó motorvezérlő. A sima motorjárás.
Sokat írhatnék még erről. De már ez is sok.

Azt, hogy mi a jó és mi nem sok, sok motor és vezérlő kipróbálásával, kísérletezésekkel lehet kitapasztalni. Aki csak egyet próbál, annak annyi a tapasztalata is.

000000000

Most nem emlékszem pontosan, hogy viselkedett. Régebben próbáltam. Úgy emlékszem elég jónak mondható.
Nekem hobbyban a zsinórmérték a Klavio MSD és MSDD vezérlői. Ami az alatt teljesít, az számomra nem elég jó.