Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Sziasztok,

AZ lenne a kérdésem, hogy Aspireben, hogy tudok ilyen toolpath-t csinálni? Simán a kép bevan szúrva 3D-be és a sima 3d finish paranccsal van legenerálva a pálya. Ugyan így próbálom csinálni én is egy másik képpel de shogy se akaro össze jönne ez a gravírozós módszer.
Szerintetek mi a megoldás rá?

Előre is köszönöm!

Dezső

Sziasztok!
Hogyan lehet regisztrálni a fórumra?
Egy ismerősöm szeretne fórum tag lenni, de ahányszor a "Regisztráció" fülre kattint a következő szöveg jelenik meg:

Ez a funkció még nem működik!
           Kérjük szíves türelmedet!

Segítségeteket előre köszönöm!

Csuhás

Pontos választ kaptál, ez van. Hogy a rendszergazdának mikor lesz ideje megírni elindítani ezt a funkciót, azt mi sem tudjuk.

iv43r83d

Szép estét mindenkinek!Indukciós hevítő építésben kérném a segítségeteket mivel nem nagyon értek hozzá,25mm átmérőig szeretném használni!Esetleg valakinek működőképes kapcsolási rajza és megosztaná velem?

Előre is köszönöm! Üdv Csaba!

morfeus

Szia!
Írtam pm!  [#nyes]

ANTAL GÁBOR

Vbodi foglalkozott korábban a dologgal A házi készítésűben egy önrezgő fetes Royer oszcillátor van ( "Pimi" nicknevű ember rajza biztosan fenn van a neten ) Vademberrel készülünk egy nagyobbat csinálni . A royeres nagyon egyszerű de a félvezetőkön a tápfesz pi szerese jelenik meg ami elég hátrány . Mi egy félhidas ( igbt s ) verzióban gondolkodunk . Az ebay ról vehetsz készen is  ( elég olcsó kb magyar alkatrészár ) de korlátozott a teljesítménye

Dezső

Köszönöm Csuhás!
Ha megnézed a Naplót, akkor ott látható :
hobbycnc.hu | 1144          Tegnap 17:08:55      [1133]

secusoft csatlakozott hozzánk.

Üdv a fórumon!

Csuhás

Gondolom az a néhány fórum tag aki mostanában csatlakozik az még a fórumváltás idején kapott regisztrációs levél segítségével teszi.

iv43r83d

Szia! Köszönöm hogy szántál rám egy kis időt de sajnos nem lettem okosabb mivel nem tudom hogy a 25-ös átmérőjű köracél felmelegítéséhez milyen teljesítmény szükséges ezért ha rendelnék is nem tudom hogy milyet![#nemtudom]

PSoft

Biztos, hogy úgy van ahogy Csuhás írja.

Secusoft is régi, regisztrált fórumtársunk.
Most csatlakozott újra hozzánk, a költözéskor automatikusan "örökölt" lehetőséggel.
Új tagok regisztrálására csak akkor lesz lehetőség, ha a "Főnök" kinyitja a kapukat.

ANTAL GÁBOR

Egy primitív tengelykapcsolót szeretnék csinálni egy M20 imbusz csavar fejéből és egy a fejbe illeszkedő nemesített  17  es hatszögre lapolt tengelyből  Keresem az imbusz csavarok meghúzási nyomatékát  ( 8.8 as hatszögfejű csavarnál 400Nm  körüli értékeket találok )  Szerintetek az imbusz csavar feje és mondjuk egy márkás kulcs úgy van méretezve hogy azt is meg lehet húzni 400 Nm el ? .  Csak ne az legyen a válasz hogy a csavart meg lehet húzni de sajna a feje ( ill a kulcs )  nem bírja ki .  Ha a 17 es hatszöget 17 es körrel helyettesítem akkor annak a poláris keresztmetszeti tényezője 964mm3 ha a kulcsban a tau = 400N/mm2 akkor M = 385Nm adódik ( és a kulcs már el is csavarodik )   Ha pontosan számolnék akkor jönne a 400Nm .  
 Kinek mi a véleménye ??

Szalai György

Próbálgattam pár éve M8 8.8 hengeres fejű bkny csavart ajánlott nyomatékra húzni.
A hajlított kulcs hosszabbik szára rugalmasan elhajlott kb. a szükséges erő felénél. Rátoltam egy vascsövet, akkor meg eltörött a kanyarban.
A keresztnyelű kulcsnak a szára rugalmasan csavarodott, majd a vége beletörött a csavarfejbe, mikor már majdnem elértem a kellő nyomatékot.
A racsnis szárra rakott bitfej hozott kellő eredményt és természetesen az ugyanolyan rendszerű nyomatékkulcs.
Jó minőségű és rövid szerszámmal tudtam csak elérni az ajánlott meghúzási nyomatékot.

Dezső

ANTAL GÁBOR

Igen !  Nálam is hasonló az évek tapasztalata . Tulajdonképpen a kulcs a gyenge pont . Közben rájöttem hogy a fej laptávja úgy van kitalálva hogy az kb megegyezik a csavar magátmérőjével . Vagyis csavarásra kibír annyit mint maga a csavar .   Csinálom a tengelykapcsolót

iv43r83d

Szép estét mindenkinek! A véleményeteket szeretném kikérni az alábbi hevítőről 20-25mm átmérőjű köracélt meg tud e melegíteni pirosra? És érdemes ilyet rendelni?

Üdv Csaba!