Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Én nem vetném el a 3 fázisú lehetőséget sem, sok ilyen pici motor van az iparban 3 fázisú, pl. hűtő-kenő szivattyúk.
A hosszú tengely is ilyesmire utal.

PSoft

Van itt, ez a páncélmenet táblázat.

Pg16-os menetnek szeretnék előfúrni, ilyen,  poliészter szekrényekbe.
(nekem régről, még a szürkeöntvényes korszakból, a +5 általános szabály rémlett)

A táblázat, ír egy általános fúró átmérőt a magfurathoz, Pg16/21,25mm.
Igaz lehet ez az adat, a poliészter alapú műanyag szekrényhez is?

svejk

Nem értem, a Te szabályod szerint is jó a 21-es fúró, vagy elő akarod venni a 21,25-öst?

svejk

A kezem ügyében levő műanyag Gewiss-es Pg 16-os tömszelencék mentetének külső átmérőjét 22,3-nak mérem, tehát aszerint is jó lesz az a 21-es fúró.

Csuhás

Igazad van. Ha ilyen motor akkor a három kivezetés között bármilyen párosításban egyforma ellenállást lehet mérni. És hogy az élet szép legyen lehet még gyakorlatilag bármilyen feszültségű ac szervomotor is  vagy akár nem is motor hanem mondjuk egy szelszin.

svejk

Ja, vagy akár feketére festett makk alsó. :)

svejk

De viccet félre téve az ellenállások értéke alapján már jobban lehetne saccolni, akár a feszültséget is.

Csuhás

Ezt nagyon nem értem: Azt mondod a termosztát lekapcsolt fűtésnél 3 perc alatt tudott melegedni 200 fokot. Akkor igen csak emberes fűtés lehet a kemencédben ha az képes ennél lényegesen gyorsabban melegedni, hogy ennyire lemaradjon a hőmérő. ( Persze csak ha "gépész" kemencéről van szó és nem valami ékszerész szerkezetről aminek  egy két kg a tömege és beleépítettél jó pár kw fűtő teljesítményt )

PSoft

Jóvannah!

Épp...unatkozok!:)
Ilyenkor meg, "béna vagyok"...kell a segítség![#nevetes1]

Egyébként, emlékezetből, már kifurkáltam őket, még délelőtt a huszonegyessel.
Faxák lettek a menetek is...szinte újak a menetfúróim.:)
Utána, megnéztem egy "tudományos" táblázatot, mit is írnak.
Ott meg, ezt írták.
Mondom, biztos ami biztos, utólag...megkérdem.[#crazya]

svejk

svejk

Én kiscsikó koromtól szerettem volna egy készletet, mert mindig kínszenvedés volt ezekkel a menetekkel.

Tavaly sikereült Tomtoled-től venni nagyon baráti áron- persze azóta sem volt rá szükség- 11-36-ig.
 9-est már régebben csináltam magamnak valamilyen acélból, műanyagba elég, de ha van valakinek 7-es és 9-ese azért azt még beszerezném. Persze metsző-fúró párban lenne az igazi, mint ahogy a többim is van.

znyolczas

Nagyon köszönöm! Holnap meg is merem a tekercsek ellenállását!
Mégegyszer köszönöm![#taps]

niu7vyvp0

Sziasztok,

Jelenleg kínai 1.5 mm maróval marok rétegelt lemezből feliratokat, de kiszőrözi a szélét eléggé. Szerintetek segítene, ha datron maróval próbálkoznék?

PSoft

"Persze metsző-fúró párban lenne az igazi..."
Az "enyéim" ilyenek.
Tiéd is?

svejk

Igen, szögletesek a metszők, de hajtóvasam nincs hozzá.