Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Tudom hogy arra gondoltál,nekem is van egy,most akarom kiesztergállni a közepét 19mm ről 20 ra hogy felmenjen az Ean-ra,4 betétem van hozzá de most csinálltatok még 4db ot,igy 8db lesz,szerinted elég lesz?Neked mennyi van?

Csuhás

Kezdetben hat volt, de évek alatt megdupláztam, de egy kicsit szedett-vedett volt a készlet. Így most pontosan egyformára martam a betétek prizmáit, és egy füst alatt készítettem még tizenkét betétet, azokat már csak hőkezelni kell, meg a csavarokra kell menetet vágni. Belegondolva elég kb egy tucat is, mert a ritkábban használt spéci alakos késeket úgyse hagyja az ember a késtartóban. Ennyi betéthez már illik egy új központi test is, ami még csak kinagyolva van. De karácsonyra elkészülök vele.

6rk75uezn

Az igen,24db od van akkor?
Igy igaz ahogy mondod,egy alakos kést nem hagyunk benne,pl a multkor egy 8x8-as rapidból köszörültem egy O gyűrű beszúrór furatba,na pl arra kiváncsi leszek meddig porosodik a polcon.
Azt hogy minek még egy test az nem értem.
Rögtön is egy kérdés:pl gondoltam hogy én is csinálltatok morze3-as betétet is,azt pl mire előnyös használni?

ywathzay

Ha gondolod megcsinálom a hőkezelést. Eddig C45-öt, BC3-at jó eredménnyel hőkezeltem, ugyan mérni nem tudom, de az esztergakés nem hazudik, a kopásállóság pedig megmutatkozik a használat során. A valamelyest kialakuló oxidréteg miatt viszont szükséges utómunka, ha így jó, megbeszélhetjük.

6rk75uezn

Szeretnék tőled is kérdezni,tudsz nekem segiteni C45 edzéssel kapcsolatban?Egy 4 pofás poha tokmánypofáit szeretném edzeni,bele van toldva C45 ből,ennek szeretném a felületét edzeni ott ahol fog a pofa,pár mm mélyen.

jani300

Na erre kíváncsi vagyok , milyen válaszok érkeznek .
Mi lehet a puha pofa anyaga ? A fogak hogy bírják az igénybevételt ? Úgy érzem a puha pofa finom munkára való inkább .

jani300

Nemrég beszélgettem valakivel , Ő mondta , hogy a sokat szabályozott tokmány pofa dolgozórészét felrakó elektródával pótolta .

6rk75uezn

Van 3gy 160 as 4 pofás tokmányom,a külső pofái hibátlanok,de a belső pofái puhák és valaki nagytudású úgy ki esztergálta hogy az első lépcső el is tünt,nem akartam ez miatt kidobni,pofákat meg nem találltam hozzá igy szépen bel2toldottam C45 ből,igy ezt jó volna kicsit le edzeni ott ahol fog.

6rk75uezn

Végülis ez nem rossz ötlet,de valami rugalmasabb,kevésbé rideg awi pálcával raknám fel ha már.....

ywathzay

Egy indukciós hevítőn áttolva, majd azonnali vízzel való hűtéssel létrejön egy edzett kéreg, de hegesztett toldásnál szerintem ez nem lesz jó, eleve feszültség jön létre hegesztéskor, két anyagminőség határán van.... Ha előre le van edzve, és szakaszos varrással "folyamatos" hűtés mellett kerül a helyére (mert a bevitt hő kilágyíthatja, kilágyítja) esetleg működhet.
Viszont ha ez valóban puha tokmánypofa, annak pont az a lényege, hogy nem edzett, hanem szabadon alakítható a szükséges méretekre, így én ezzel nem foglalkoznék, hanem használnám ahogy van, mert ha mégis elreped a varrat és esetleg homlokon küld a leváló darab, akkor többet már nem is kell gondolkodnod ilyeneken.

Gyula65

Szia!

Sófürdős karbonnitridálást javaslom.
Így találhatod meg a leírását:TENIFER®- QPQ- eljárás
A cég neve TS Hungary.
A volt Ikarus hátsó bejáratán megközelíthető (Csókakő u.).
10 kg alatt 10eFt+Á, felette kedvezőbb.
Kopásálló és fekete lesz+!
Üdv!

Csuhás

Morse kúpos késtartó betét: Hirtelenjében csak az jut eszembe hogy azzal gépi előtolással tudsz nagy fúrókkal fúrni. Igazából ez is csak nagy sorozatú munkáknál számít.

svager

"10 kg alatt 10eFt+Á, felette kedvezőbb."

10kg egy tízes,vagy 1kg egy tízes ?

Csuhás

A többi hőkezelős hely árképzését nézve az a szokás hogy 0..10kg között van egy fix ár, majd 10kg felett sávosan már ft/kg ár van megadva.

svager

Köszi
Így már kedvezőbb,a 10e/kg egy kicsit húzós lenne.