Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Ok, de mivel nincs a motoron adattábla, honnét a bánatból tudjam, hogy mi kéne neki? Eddig simán rá volt kötve a motorra a 3 fázis és pörgött ahogy kell. Csak az új helyén nincs 3 fázis ezért gondoltam, hogy frekiváltón keresztül hajtom meg.

RJancsi

Tudom, nagyon láma vagyok a kérdéshez, de adva van 3 drótvég ami jelenleg ki van vezetve. Leszedem a pajzsot, jó esetben megtalálom ahol össze vannak kötve a tekercsvégek. Ha egy csomóba megy három akkor csillag, ha három helyen 3-3 drót van összekötve akkor delta. De ha szétszedem a csomót (csomókat) honnét tudom, melyik a tekercs eleje meg vége? [#fejvakaras] Az nem gond, hogy melyik két vég tartozik egy tekercshez, multiméterem még akad.

svejk

Hacsak nem Japánban vagy az USA-ban, esetleg valamely más elvetemült országban működött a gép akkor majdnem biztos lehetsz, hogy 3x380 (400) V-os most a motor.
Lehetne még kivétel, de azt most nem sorolnám.

RJancsi

Lehet, hogy éppen írtál és nem olvastad az előző beírásomat. Az előző "helyén" volt 3 fázis és melegedés nélkül tette a dolgát. Biztos nem árt neki a 3x380, a kérdés, hogyan kössem rá a 3x230-at? Egyáltalán rákössem-e?

svejk

svejk

Majdnem biztos, hogy egy csomóban lesz.
A mostani kivezetéseket nevesíted végeknek az újonnan kihozottakat kezdeteknek.
a végek és a kezdetek egy oldalon legyenek a 6-os sorkapcson,a szabványos eltolással. Ekkor lesz teljes értékű 380/220 Y/D motorod.

ajpwg6jrn

Ha belül egy csomópontba vannak kötve a tekercsvégek, akkor az mindegyik a "hideg" pontja. És a melegpontok vannak kivezetve.
Ha belül a szomszédos tekercsek össze vannak kötve, akkor ott úgy van összekötve hogy hidegpont-melegpont; hidegpont-melegpont; hidegpont-melegpont.
Vagyis egyet megbontasz, megjelölöd pl: U1
Multiméter elő: megkeresed a párját, az az U2,
Amivel az U1 össze volt kötve, az a W2, annak megkeresed a párját, az a W1.
A W1 amivel össze volt kötve az a V2, annak a párja V1.
 Gyakorlatban egyszerűbb, mint leírni.
Keress rá a google-val a "csillag-delta" bekötésre és hamar megérted a fentebbi leírásomat.

ajpwg6jrn

Még egy dolog, ha jól értem most 3x230V-ról akarod hajtani. (Ehhez deltába kell kötnöd majd.)

RJancsi

Köszi Neked és svejknek is a tanácsokat! Holnap világosban szétszedem és megnézem tudok-e kezdeni vele valamit.

PSoft

Úgy csináld, ahogy svejk is írja a [3178]-ban.
De, Miklós is ugyanazt írja.

Dezső

Segítség!
Van egy 6200DW golyóscsapágy, méretei 10X30X9, kiszeretném váltani önbeálló típusra. Ebe a méretben létezik önbeálló és mi a típus száma?  
Válaszokat előre is köszönöm!

svejk

Szalai György

svejk

De ugye a porvédelemnek lőttek.

Szalai György