Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Veszel egy WiFi-s IP kamerát. A műhelybe raksz egy routert és attól kezdve a világ bármely pontjáról körülnézhetsz a műhelyben PC-vel, laptoppal vagy akár egy okostelefonnal. Léteznek fix kamerák és olyanok is, amit távvezérelve tudsz mozgatni. Az enyémeket bár beltérinek árulták, évek óta működnek az eresz alá felszerelve. Bárhová megyünk (akár külföldre is) körül tudok nézni, hogy minden rendben van-e a ház körül.Még olyat is be lehet állítani, hogy ha mozgást észlel, egy megadott helyre küldjön fényképet/videót vagy egy adott számra küldjön el egy sms-t.

RJancsi

Csak akkor kell WiFi-s kamera, ha nem akarsz kábelt a router és a kamera között. Ha nem zavar a vezeték, akkor olcsóbb (csak kábeles IP kamera) is megfelel.

guliver83

Külső hálózatból hogy tudod elérni, ha nincs FIX IP címed?

RJancsi

Pontosan nem tudom (nem vagyok IT guru), a lényeg, hogy működik. Elég értelmesen leírják, hogyan kell beállítani a kamerát és a routert. Laikusként nekem is sikerült és nem volt gondom vele. Ha értesz hozzá, Te biztosan jobban megérted mint én hogy hogyan működik:

IP kamera beállítása távoli eléréshez

Dakota25

noip, dyndns, hamachi, anywhere, logmein, stb., stb. Persze a kamerának is alkalmasnak kell lennie erre. (Vagy kell mellé valami számítógép.)

6rk75uezn

Sziasztok.
Ha valakinek van ilyen orosz köszörűje az el láthatna infókkal,van egy ilyen köszörűm de sa kapcsoló se kondi nincs benne.
Ha jól látom a gyári kapcsolója olyan kapcsoló amin nyomógomb is van a kondihoz,tehát nem üzemi kondis a motorja hanem inditó kondis.
Hogy elég lesz-e egy 20uF-os üzemi kondi azt nem tudom,vagy kell neki egy nagyobb inditó kondi.

Dakota25

Indítókondis. Az indítógombot teljesen benyomva zárja a kondi áramkörét, elengedve csak a fázis marad rajta. Kikapcsolni a mellette lévő pirossal lehet.
Holnap meg tudom nézni a kondi gyári értékét.
A kategóriájában amúgy egész helyre kis daráló. Nálam megy vagy 30 éve.

t62d6ha2b

Szia!

Ennek a köszörűnek nincs kondenzátora - szerintem segédtekerccsel indul.

Ha nincs itt a fórumon, aki nagyon ért hozzá, akkor megnézem az enyémet, hogy van bekötve.

svager

Nincs benne kondi

A bekötése:

C1/piros
C2/fehér
C3/fekete

A betáp oldal:
 1 és 2 közösitve van
3 külön

svager

A fekete kapcsolót benyomod míg fel nem pörög,utánna kapcsolód csak be,piros ki.

PSoft

Közel annyi ideje használok én is egy példányt, mint Te.
Rosszan került hozzám...
Szét volt esve/hiányos volt a kapcsolója.

Lehet, hogy több verzióban csinálta az orosz?[#nemtudom]

Az indítókapcsoló stimmel, de kondenzátor nélkül.
Az enyémnek, sárgarézzel van tekerve a segédfázisa(gyárilag), így kondenzátor nélkül is létrejön a fáziseltolás.
Az indítókapcsolót, egy elengedéskésleltetésű időkapcsolóval váltottam ki, azóta is így használom.

Valóban jó kis "daráló":)

000000000

Köszönöm a segítséget!
,,,,,,,,
Azt tudja valaki, a Telekom -os router után lehet másik routert tenni az elsőtől kb. 20-25  méterre?

Dakota25

No most meg vagyok fogva!!!
Csak rémlett, hogy kondis, de lehet, hogy tényleg induktív fázistolása van. Lényeg, hogy nem üzemi a segédfázis.
Most már csak azért is szétkapom holnap az alját.[#integet2]

000000000

Egyáltalán, lehetséges ilyen megoldás?

Révész Richárd

Lehet, bár nem egyszerű.
Amit Rjancsi írt, az lehetséges, de ehhez kell bérelni egy DynDNS-t.
Ha nincs, vagy nem akarsz, akkor mindenképpen FIx IP cím kel ahhoz, hogy kívülről el tudd érni a kamerát.
Nem mindegyik szolgáltató ad, ráadásul elég sokat kérnek érte.