Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Én meg túlságosan idealizáltam az elektromos részt.

A gyakorlatban árnyaltabb a kép és nagyon sok ismeretlenes az egyenlet, de amit Remrendes is írt hidd el úgy van.

jani300

Na most akkor pont erre írtam volna a menetszám csökkentéses gerjesztés növelést , ha nem később olvastam volna ...[#integet2]

svejk

Márpedig de!
Igen is az EI magos trafó belső ellenállása sokkal kisebb is lehet így jobban feszültséggenerátoros lesz a gép.

A mágnesshöntös HETRA pont nem jó Co-nak, mert az elvéből adódóan áramgenerátoros jellegű.

remrendes

A feszultseget tudod allitani.
Az ellenallasod pedig az huzal es az alkatresz tavolsagatol fugg. Tehat a pontosabban a pisztoly tartasatol es a tovabbitas sebessegetol.
Az aramerosseg pedig ezekbol adodik.

jani300

Tojnék én a jellegére :)
Csak ne kellene áttekerni a szekundert :)

svejk

Akkor inkább egy ma már bagóért kapható bevontelektródáshoz való invertert kell átalakítani feszültséggenerátoros üzemre.

Elvileg nem nagy kunszt, bár ezek a maiak már agyon vannak integrálva, hol van már a jó TL494-es meghajtóval készült elektronika. :(

PSoft

Csak, jani300-at tudom idézni.

"Figyelem miket írtok tanulok belőle"

Sőt, el is rakom az "okosságok" nevű titkos helyre.:)
Nem is tudtam, hogy hegesztő szakmérnök is vagy!:)
Szervezhetnél valami......tanfolyamot is! [#awink]
[#wave]

jani300

Nem bírom megállni hogy ne vitázzak :)
A mágneses sönttel szerintem az áttétel nem változik , csak az átvitt teljesítmény .
És pont ezért nem csökken a gyújtófeszültsége , leszabályozva .
De a tévedés jogát fenntartom ! :)
Cs kíváncsi vagyok a véleményedre , ebből a szemszögből nézve .

remrendes

Megtalaltam a feszultseg szamitasi kepletet 600A-ig.
U = 14 + 0.05 x I

svejk

Sajnos a hegesztéshez mit sem konyítok, csak elektromos része érdekel.
Pl. még sosem volt a kezemben AWI cucc, pedig az elképzelésem szerint azzal hasonlóan kell dolgozni mint a lánggal.
Azzal pedig szerettem barkácsolni. De sajnos most nincs lánghegesztő apparát sem a közelemben.

jani300

remrendes

En kiegyezek azzal, ha az elektromos reszet leirod a keszulek mukodesenek, szamomra is erthetoen :)

svejk

Ez így igaz, terheletlenül az áttétel határozza meg a szekunder kapocsfeszültséget.
De ahogy elkezded terhelni a szekunder tekercset, az mintegy "kifújja" magából a mágneses erővonalakt és azok a shöntvason keresztül záródnak.
Ez miatt leesik a szekunder kapocsfeszültsége, eső, áramgenerátoros lesz a jelleg.

svejk

Ahhoz sem értek, csak mint érdekel.

svejk

Az is lehet, hogy tévedek pár dologban, de majd kijavít aki ért hozzá.