Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

horcsab

SOS, segítség kellene!
Van itt olyan valaki, akinek van IGM RT280 vezérlésű robotja, vagy a munkahelyén megnézhető?

svejk

Elértük az 1000 főt az újraregisztrált tagsággal.
Bjam28 lett az ezredik, vajon tuidatosan készült rá? :)

jani300

Annyi hasznom lett azért a sok beszélgetésből , hogy rendbe raktam valamennyire , a működő CO gépemet .
Előtolóba új görgő , új áramátadó , gázterelő .
Visszakötöttem a letört kondikat . és kapott még
40 valahányezer mikró kondit .
Most egész jó vele hegeszteni , nem női munka :)
Szépen tol a 4méteres munkakábellel is .

ff2y72d9h

Sziasztok! Segítséget kérnék a profiktól,Vettem 3db NEMA23/2Nm-es léptetőmotort és hozzá M545D motor vezérlőt és 48V/360w-os tápot esetleg valami bekötési rajzot tudnátok mellékelni, hogy ne csesszem el! :-) Köszönöm.  

Devecz Miklós

Illesztőkártyád nincs?

ff2y72d9h

Kisamotors

Nem vagyok profi, de ehhez nem is kell annak lenni.

A motorokat, és a tápot e szerint kösd be. LINK

Mondjuk Mach3-al szeretnéd vezérelni, akkor ez lehet egy alap lábkiosztás: LPT Port

2 (Step, másnéven Pulse), 3 (Dir) kimenetek vezérlik az X motort. Továbbá a 4-5 az Y-t, és a 6-7 a Z-t.

Ide kell kötni a PUL+  (2,4,6) és DIR+ (3-5-7) bemeneteket.
A PUL- és a DIR- vezetékeket pedig  GND-re. (19-25 bármelyikére).

remrendes

Neked mar megerte, en a 4 gorgos elotolon gondolkozom egyre jobban.

Vetesi75

Nálam van egy napi használatban levő példány. A kimenő DC feszültség 14...60V-ig terheletlenül - több adatot nem tudok róla. CO-s cuccai sajnos hiányoznak. 16A nagy áramnál is elég neki és tényleg jól lehet vele hegeszteni.

jani300

Tényleg jó gépek voltak .
Cégnél hegesztettem hasonlóval , nagyon nyugodt ívvel hegeszt .
Valószínűleg a hatfázisú (kétutas , középmegcsapolású 3fázisú ) egyenirányítója miatt .
Az enyémet is talpra lehetne állítani , nincsen leégve ,de az elektronika már legyőzte , méretben , súlyban ,bizonyosan .

vp0ek7s5

Sziasztok. Gépvázzal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Milyen vonalon érdemes elindulnom? Aluprofil vagy zártszelvényből összehegesztett a jobb? Ha aluprofil akkor milyen profilt részesítik előnyben a fórumon? Hol tudnék nézni aluprofilos gépeket? Egyszer valaki linkelt egy weboldalt ahol különböző gépek voltak de sajnos nem találom. A legjobb egy fórumtárs volna aki jártas az aluprofilos gépváz építésben. Köszönöm a segítséget!

remrendes

A legjobban akkor jarsz, ha megcsinalod magadnak. :)
Mielott barmit vasarlonal, olvass egy par gepepitos topikot.
Az aluprofil egy megoldas, bar nekem nem szimpatikus, de sok jo pelda van itt a forumon belole.
Az alu lemez mar egy fokkal jobb, jol atgondolva, megtervezve eleg stabil gepeknek tunnek.
Az zartszelveny szerintem meg egy fokkal jobb, de azt jol osszehegeszteni, feszultsegmentesiteni, megmunkalni nehez es talan dragabb is.

remrendes

Hat, nem biztos, hogy suly az elony.
En sokat vacillaltam, hogy Miller Migatic vagy Kemppi Kempact.
Ezek a nagy trafos gepek olyanok, mint az igaslovak, utobbi pedig inkabb mint egy muszer. Kicsit muanyag erzesem volt vele kapcsolatban. Igaz, a Milleren is erzodik a sporolas. Eleg vekony kabellel erkezett es a huzaltarto sem olyan massziv, mint amire szamitottam az araert.
De szerintem jo valasztas volt, sajnos Lincolnt nem tudtam megnezni sehol, igy csak az olvasottak alapjan dontottem.
Azota egyebkent volt egy kellemes elmenyem egy Murex es egy Lorch geppel, azok sem rosszak, mindketto trafos.
Szoval, ha van egy jo,stabil trafos geped, lehet erdemes elgondolkodni egy okosabb vezerles epitesen.

z66xmhbb5

Sziasztok!

Léptetőmotor vezérlés kalibrálásában szeretnék segítséget kérni.
2 darab Nema17 17HS2408 motort szeretnék hajtani DRV8825 típusú vezérlőkkel. Milyen értékekre kell kalibrálnom a vezérlőt? Összedugtam, működik vele, viszont 5 perc alatt olyan forró lett a motor, hogy a kezem se bírta.

Köszönöm a segítséget előre is!

Üdv, Peti

Kisamotors

Itt az oldal közepén a beállítási segítség (video):LINK

Kisérletezéssel lehet megállapítani, mert sok dolog függvénye mennyire melegszik.
 0.5-1A között melegedés szempontjából biztos jó lesz, lényeg, hogy hosszabb távon se legyen 60 foknál melegebb, az még üzemi.