Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Ezek is takarékosak már , csak 160 A es gép .
a 16 osat verte csak le néha .
Kellene kicsit foglalkozni vele , talán majd télen .

000000000

Jó lett volna ennek a hegesztés témának nyitni egy topikot. Ez a segítség kérő topik teljesen el van nyomva ezzel. Kérdezni sem érdemes mert eltűnik a kérdés.
Másrészt, kinek hol jut eszébe a téma felvetése, ott van tárgyalva. Van is néhány topikba szétszórva. Csak a kutya se tudja hol keresse ha valamit megnézne a témában.

jani300

Te nem olvasol mindent ?
Kár , pedig érdekes :)
[#integet2]
Én egyébként teljesen jó helyre írtam , úgy tűnik ...

000000000

Nem mondtam, hogy nem jó helyre írtok. Jobb helyet én se találtam volna. A csevegő még rosszabb hely lenne. Azt gondolom, egy önálló topik lenne a normális hely.

Dehogy nem olvasok. Én tanulni vágyó, kíváncsi ember vagyok.
[#wave]

B.Zoltán

Nekem is össze kellene rakni egy AT házba az 1000W-os trafós gépet.

Jó lenne nem ezt a nagy marhát vonszolni ,amikor a kerítést hegesztem.
A fiam meg is ígérte ,hogy programoz egy klassz huzal továbbító elektronikát digitális huzal sebesség kijelzéssel.
Milyen jó lenne ha már meglenne , te is kidobnád a rossz elektronikádat.

6rk75uezn

Egy jól bevált,kiforrot plazmavágót lenne jó összedobni (ha lenne valaki aki már végigjárta az utat),persze nem tudom mennyire lenne körülményes hozzá beszerezni az alkatrészeket,na meg hogy ennyibe lenne.

svejk

Jani300 Koma!
Ne ragadj le ezeknél a trafóknál és főleg ne vedd olyan sarkallatosan az írásokat.
Persze hogy lehet U vason is jó trafót csinálni meg EI-n is vacakot.
A primer gerjesztésén eleve sok múlik.

Inkább ha legközelebb hegesztesz a Co-val és a bevonatossal akassz a kimenetükre egy feszmérőt és jegyzeteld le amit leolvasol.
ha áramot is tudnál mérni még klasszabb lenne.

Mi is tanulnánk belőle...

Guliver83 linkelt egy hobbielektronikás topicot, úgy látom ott már 3-szor kivesézték oda vissza azt amit mi itt tegnap este írogattunk.

jani300

Megmértem a CO gép feszültségét üresen 7es fokozatban .
21 V .
20 százalék BI vel 160 A 22V ot ír a táblája , 5,5  KVA látszólagos teljesítménnyel .
De megint valami bibi van :(
Nincsen bekötve a kondik kisütése , de ahogy elengedem a pisztolyt (terheletlenül ) egyből visszaesik nullára a feszültség . Nem ilyen volt , rajtamaradt a feszültség , sokáig .Lehet nem működnek a kondik .
Szólok ismerősnek , hozzon már egyenáramú lakatfogót , mert én is kíváncsi vagyok már .

ANTAL GÁBOR

Jani ! én is méricskéltem a gépemet. Van egy 3f régi Trakis om de 4 görgős külső előtolóval használom  . 8 m / min nél 0.8 as huzallal szépen hegeszt  ( direkt elpocsékoltam vagy 30 m huzalt mire beállítottam a 8 m / min t   Imért 120-130 A . Sajnos a feszültséget nem tudtam megmérni ( mert kellett volna csinálni egy hosszabbítást vagy kellett volna egy segéd aki leolvassa a műszert ) Az üres árásit megmértem de abból csak azt látom hogy pl 26 V nál kisebb
 Van egy inverteres 400 A es Esab gépem ( alacsony frekis tirisztoros invereter) .Azzal szoktam
AWI -zni  de van Mig/ Mag üzeme is . Bekötöttem a Tűz gombot és próbálgattam .. Nem olyan amit elvárnék egy ilyen géptől . A gépkönyvét megnézve nem mondható feszültség generátorosnak a kimenete. Majd megkérem Vadembert  ( ő nagy spiller ebben ) és egy hét múlva ketten végig bogarászunk mindent .

jani300

Írtam a TRAKIS CO ról délelőtt .
Érdekes szerzet .
3 fázisú , két szórótrafó , U vasmagos , volt benne .
Na most az érdekesség !
Ez ír a tábláján Uo-t .
Uo  19-35V
180A  23 V
70A   17,5 V
Mérni itt már nem lehet , halott .
Igazatok is lett , de ilyen is létezett .
Kellett nekem ebbe belemenni , dolgoznom kellene inkább :(

jani300

Na megnéztem most tizen éve meglévő  Viszék 200 H GÉPEMET .
Soha nem működött nálam , már nem is fog .
Ez is tudna vezérelni külső előtolót .
Van négy görgős külső előtolóm is , modernebb vezérléssel , az ablaktörlő motor az biztosan le van égve benne , ezt még nem adtam fel .
Awizni már nem akartam elkezdeni , ezért vettem ,direkt csak sima invertert , az tetszik , csak a leragadás védelem bosszantó néha .
Sokszor belegondoltam már ha megraknék valami nagyobb teherautót a sok lommal , szép nagy helyem lenne dolgozni :( A nagy böhöm SCH hegesztőt a télen kirezeztem , pedig azt használtam egy ideig .
Jó egyébként hogy sok infó elhangzott a CO-ról ,mert evvel nem igazán foglalkoztam eddig .

svejk

Én voltam nálad....
Maradjunk annyiban, hogy ha egy vasúti szerelvényt megraknál, akkor maradna esetleg egy kis helyed. :)

jani300

http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/8e/t_8ee4597ab98925413adc9c5b27427a08.jpg
TALÁLTAM RAJZOKAT , MEG SOK MINDENT !
Ha jó lesz a link akkor bocsi , ne haragudjatok :)
Egy működésképtelen gép :)
De abbahagytam a témát :)

jani300

Ha ezt nem írod , csak köpködném szegény CO gépet hogy rossz .Le volt törve a diódák alu hűtőlapjáról a kondik síne , a mágneskapcsoló csapkodása miatt .
Pedig jó kis gép , 4000 mikró kondi van csak benne , teszek még mellé .

jani300

Hajnali 3-ig sikerült olvasnom az elektrotanyán a CO - s fórumot .
Végül is megérte , már a gépem is sokkal jobb lesz , végre . Néhány apró okosság is sokat tud számítani .
De hogy miért kell mindenbe belemásznom ?[#fejvakaras]