Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svager

Esetleg,vállalsz javítást is?[#vigyor3]
Van egy 100A Einhellvagy Straus,valami lepukkant benne...

morfeus

Gratulálok szép igényes munka :)
Van mód utánépítésre?
Mármint dokumentáció felhasznàlásra értem ha publikus!

remrendes

A nagyokon is igy mukodik. Az aramerosseg nem allithato, a feszultseg, a huzal sebessege es a pisztoly tavolsaga hatarozza meg a bevitt hot/aramot.

svejk

Akkor ott valami nem kerek
A Co2 gépek áramforrása feszültséggenerátoros, csak a feszültséget lehet állítani.
Az áramerősség majd adódik a huzalátmérőből, előtolásból, ívhosszból...

6rk75uezn

6rk75uezn

14.folytás
13. Gáz után (s)

remrendes

Jaaa, a kinaiaknak nem kell hinni :)

svejk

Szerintem béna a leírás és hibás is.

A Co2 üzemmód amiről szó van már itt napok óta az a fogyóelektródás MIG/MAG, itt feszültséget állítod.
Az hogy ebben az üzemmódban az előtolás beállítóhoz is odaírták az áramot az hiba.

Az AWI az más tészta, ott áramállítási lehetőség van.

Tehát a Te gépeden az egyik potinak közös funkciója van.
MIG/MAG-nál a huzalelőtolást, AWI-nál áramerősséget állítja.

6rk75uezn

Kina csak gyárt,nagyon sok gép onnan jön!!
Viszont aki csinálta hozzá a használatit az jól irta le,úgy van ahogy irja szerintem.
A feszültség rendben van- mélyebb be égés/olvadás
Az áramerőség is renden van,érezni hogy kakaót is ad és vele együtt a huzal is...
Akkor most nem értem hogy ....[#conf]

svejk

Persze valahol igazuk is van, hiszen az áram leginkább a huzalelőtolástól függ, de az csak egy következmény.

svejk

No és ugye a 12-es kapcsolóval váltasz a MIG/AWI üzemmód közt.

6rk75uezn

Igy van.
Most akkor azt mondod hogy a 4-es poti csak a huzalt állitaná és annak a következménye a magasabb áramerőség?
Tehát nem emel az áramerőségen mint egy trafós gépnél mikor nagyobb fokozatot kapcsolsz.

Ez meg igy nekem nem gömbölyű mert ha csak a huzalelőtoláson növelne az ember akkor csak pattog és toronymagas sz@rt tesz le beégés nélkül.

Pl a Jasic-ok (kinai gép az is) ott minden külön van,1 poti a fesz,1 a áram és egy meg anhuzal.

jani300

A fojtó miatt feszültséggenerátoros ?
Értem amit írtok , de az egyszerűbbek ugyanúgy primer fokozatokkal szabályoznak mint a régi pálcás trafók .
Növelem a feszültséget,növekszik az előtoló motor feszültsége is , mert ugye a szekunderről van táplálva .
Van 3db . Egy kis gagyi , annak zárlatos az előtoló motor szabályozó tranzisztora (hajtja mint a bolond az előtoló motort ).Evvel évek óta csak ennyire jutottam .
A másik le volt égve , azt házasítottam egy 230/400 voltos picit jobb szintén áruházival , a minek az előtolása kapott túl feszültséget . Na ebben megszakadt egy gyors huzalcsere közben az előtolás félvezetője .
Ez is pihen :)
Egy rossz , ipari 230ast vettem , javítás után most azt használom , komoly előtoló vezérlése van ,ez eddig a legjobb . elfogyasztott legalább 30 kiló 0,8 huzalt , de evvel sem igazán öröm dolgozni . Egyszer talán kicsit rendbe rakom , most csak működjön , az a cél .

svejk

"Most akkor azt mondod hogy a 4-es poti csak a huzalt állitaná és annak a következménye a magasabb áramerőség?"

Igen.

Mint ahogy remrendes is írta minden gépen így van.

svejk

Ha növeled a huzalelőtolást akkor egy idő után a feszültséget is növelned kell mert az lesz amit írtál.

Három fő dolog van:
- feszültség
- huzalelőtolás
- áramerősség

A háromból egynek változnia kell a másik kettő függvényében.

MIG/MAG-nál a feszültség és a huzalelőtolás a szabályozott, tehát az áram fog e kettő hatására felvenni egy bizonyos értéket.

a jó MIG/MAG generátor egyébként onnan ismerhető fel, hogy stabilan tartja a feszültséget, nem változik sem a huzalelőtolás sem az ívhossz függvényében.

Az hogy egyes gagyi gépek milyenek nem ismerhetem pontosan, de a cél ez lenne.