Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

Igazad van tényleg nem számot tevő , amit megy.

Lehet ,hogy az alu vissza égés miatt gondoltam ,hogy a huzal lendül túl , mert itt jóval nagyobb sebességgel megy a huzal.
De ezek szerint a hegesztő áramot kellene korábban kikapcsolni.

Elnézést kérek ,hogy rosszul emlékeztem itt erre a huzal tolásra.Remélem senkinek nem okoztam kárt a rossz információval.
 Legközelebb először megnézem és utána írom le.[#wilting]

fpd0kbd4

Hali!

Mielőtt bármit elkövetsz a huzalelőtolással,figyelmedbe ajánlom  "remrendes" #30556# hozzászólását.A huzalelőtolás egy igen fontos tényező,a gagyi gépeken ez gyárilag össze van hangolva,Ha Te beépítesz egy másik motort külön táppal,szabályozhatatlanul,szinte biztos hogy egy centiméter varratot sem tudsz produkálni.Ha gyors érezni hogy lökdösi a kezed pisztolyostól,pattog szakadozik az ív.Ha lassú visszaég az áramátadóba.Plusz az sem mindegy hogy kézzel milyen ívhosszat tartasz.

6rk75uezn

Aha,eznegy alap gép,ez sohe nem lesz olyan amilyet szeretnél varázsolni belőle,vagy ha ih0gen akkor annyit ráköltesz hogy abból már lehet venni rendeset.
Annó én is kicsit javitottam az Einhell en,vettem bele 2db 22.000uF os kondikat és a tolómotorja egy külön tápról ment,jobb lett de .....
Pontozni volt jó csak vékony lemezeket.
Az a baj ezek a fajta olcsó gépeknek sok bajuk van,kis méretű gyenge trafó,olykor az egyenirányitó hid is részben elszáll,marha kicsi gyenge a tolómotorja,a munkakábel is .....,szóval pontozgatni jó,de nem követnék el vele sokmindent és közbe gyüjtögetnék másik gépre.[#awink]

remrendes

Mindent meg lehet hegecselni egy kis geppel is, csak a megfelelo pozicioig kell forgatni a varratot, pl PF.

6rk75uezn

Részben igaz,csak nem igazán nevezném varratnak azt amit ezekkel a hasonló gépekkel lehet csinállni,lemezhez frankó pontozni.

6rk75uezn

Én annó ilyet tudtam vele elérni,pedig nem gyári állapotban volt.(Fröcsögést látod) folytáshiba.

fpd0kbd4

Lemezt pontozni megfelel egy kis gagyi porbeles is,és oda viszed ahová akarod, mint egy invertert.

6rk75uezn

Végülis igen,ha nem sokat hegeszt.[#eljen]

6rk75uezn

Azóta ilyenek egy Stalhwerk Mig 200 as kombi géppel,nem a legjobb de elmegy,szét nem esik.

remrendes

A beallitasok nelkul ez nem tul arulkodo. Talan sok volt a bevitt ho!?

fpd0kbd4

Szerintem szakaszosan gyújt be az ív,nagy cseppekben olvad le a huzal azért fröcsköl,és ez a pisztoly vezetésével van korrigálva.

remrendes

Szerintem egyrol beszelunk, a nagy cseppek a lassu huzal elotolas miatt lesz. Emiatt lett nagy az aram is.

guliver83

Én régebben építettem magamnak egy jó kis inverteres hegesztőt ami már több éve kitűnően üzemel.

A dobozolás nem lett valami szép, de akkor gyorsan ezt tudtam megcsinálni.
Majd a következő gép jobb lesz!
150A tud maxban

Itt egy pár fotó.

remrendes

6rk75uezn

Beállitásokat már nem tudok,de kb ezt lehetett kihozni belőle,nekem azt mondtåk hogy a felkondizás miatt fröcsköl jobban,nagyobb üres/munka fesz,és ehhez egy kicsitt nagyobb folytás kellett volna.Én hagytam igy,és eladtam,jobb lett mint volt,erősebb és használhatóbb de ment.

A mostani gépem jó jó,de lehetne jobb is,ott meg csak az áramerőséget tudom állitani és a feszültséget,a huzaltolás sebessége össze van kötve az Amperral,de ha jól eltalállom a beállitásokat akkor gyönyörüen finoman zsizsegve muzsikál full fröcsögésmentesen.
Van ajta egy potis folytásállitás is,de nem sok mindent veszek észe....!