Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Hmmm... -Mechanikus mérleg, ami akár 15-20kg után is lép, ha 10gramm ismét belekerül a hordóba?
Kizártnak tartom.
Az ajánlott mechanikus számláló simán billen, ha függőlegesen esik egy érme. A régi szendvics-kakaó automatákban, zene és játékgépekben  is volt ilyen, simán billentette a 2Ft-os érme. Kellett is ügyeskedni, hogy néhány darabot mégse számoljon meg[#wink]

PSoft

zozo

Ez a gyártási súly, nem tartalmazza a ráragadt koszt [#nevetes1]

(Amúgy mielőtt írtam, rádobtam a konyhai mérlegre, 9-10 gramm között vacillált. Meglepően pontos ezek szerint.)

ebalint

Mekkora a hordó térfogata?

svejk

Kapcsolatkeresőknek....

Én úgy látom a régi fórumon még működik a levélküldési funkció.
Legalább is szept. 8-án még kaptam onnan levelet, persze a SPAM-ben landolt.

No persze az is feltétel, hogy ott valós a e-mail cím legyen megadva.

Szalai György

Mindössze öt liter, de az sörből fér bele.
A szilárd tárgyakkal, mint tudjuk, kicsit más a helyzet.

svejk

Csak nem leszoktál a sörről és most a sör árát dobálod bele? :)

svejk

Ha így lenne és több évre tervezed míg megtelik akkor nem lehettél valami nagy ivó, ergo kár volt leszokni. :)

Persze ez mind csak fikció, bocsánat érte!

svejk

Az előbb kipróbáltam, működik.

morfeus

Sziasztok!

Egy ujabb kerdés a fogyóelektródás védőgázas(MIG) hegesztéssel illetve a gépemmel kapcsolatosan!
Mivel most tervezek bele egy kisebb vezérlést a gázos részéhez a kérdés az lenne,hogy mennyi idővel elöbb induljon és késöbb álljon le a gáz?

A gázszelep megvan (úton Mikibától) csak a vèzerlésnél az időzítésekkel vagyok gondban!
Ezèrt kèrnèk tapasztaltabbaktól és/vagy hegesztő szakiktól tanácsot!

Elnèzest az offolásért ha lenne hegesztèssel kapcsolatos topik odaírtam volna [#taps]

Előre is köszönöm a segítsèget és tanácsot,vagy ha van bevált kapcsolást!

UI: Nézegettem a gyári rajzokat is ha jól rémlik Svejk javaslatára,az utangyártás vègett de nem találtam még egy elég részleteset,amin az időzítés értékek is szerepelnek!

zozo

"...hogy mennyi idővel elöbb induljon és késöbb álljon le a gáz? "

Nálam egyszerűen úgy működött, hogy ha félig húztam, indult a gáz, ha tökig, akkor a drót is. Nem volt semmilyen időzítés, illetve rám volt bízva :)

svejk

Találtál részletes rajzokat?
Én egy pár félét javítottam, de egyik másik eléggé el van bonyolítva.
Mintha már itt is hirdetett volna valaki komplett elektronikát...Vagy kérdezd meg Kelempeisz Lajost Ő honnan vette az övébe.

svejk

Vagy esetleg keresd meg Freedomocskát, Ő is ilyen környezetben mozog, hátha tud segíteni.

morfeus

Valami ilyen szisztèmára gondoltam en is!

morfeus

Igen találtam magyargyártmányrol is csak szamomra sokkal több funkcióval bír mint kellene,vagyis amit te is mondtál túl van bonyolítva!
De valami egyszerübb időzítésest azhiszem megtervezek illetve a gyari rajzot alapnak véve összeollozom!