Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

4 görgős zsír új mechanika motor nélkül 15 ezer Ft körül van

morfeus

Rendben akkor próbálok keriteni egy gyári rajzot és legyártom [#taps]  remélem találok valami épkézláb verziót!

morfeus

Az jó igaz kevéshelyem van vagyis a szokványos ablaktörlő motor verzió az nen jo nekem egy kicsi motor van venne kb 1/3-a az ablaktörlő motorénak!

B.Zoltán

Vissza égésről egy pár tapasztalat részemről.

Nekem akkor szokott visszaégni , ha nincs kellően beállítva az után égetés (nem biztos,hogy így hívják), vagyis amikor elengedem a pisztolyon a gombot leállítja a továbbító motort, de a lendületénél fogva tovább megy a huzal.
És bizonyos ideig a gáz és a hegesztő áramnak is bekapcsolva kell maradni.
Ha tovább marad bekapcsolva és a huzal már nem jön akkor nekem visszaég az áram vezetőig.

Ez alu hegesztésnél nagyon idegesítő, mert akkor el kell dobni ezt a vörösréz alkatrészt.
Ilyenkor a gázterelőt előre húzom vagy 6-7mm , hogy vissza égésnél még ne égjen be teljesen.

Azt hozzá kell tennem, hogy alut ezzel a kézi pisztollyal hegesztek , amin rajta van a alu fél kilós tekercs és ennek kicsi a tehetetlensége és szinte rögtön megáll.

B.Zoltán

2 méteres a munka kábeled?

morfeus

Nem 2méters hanem 3 métres szerintem!
Mint javasolta Svejk-is keresek egy gyári szabalyozot és legyártom!
Ha találok mert az enyém az elégge egyszerü kus szerkezet de az nem baj [#vigyor3]

B.Zoltán

Az enyém 4 méter és ablaktörlő motoros 2 görgős.

Ha gondom volt a huzal továbbítással az az volt , hogy a lehetetlen helyen való hegesztésnél(karosszériánál)a rossz pisztoly tartás miatt, megakadt a huzal és összegyűrte a továbbító műnél.

Ezért, olyan kis nyomásra állítottam a továbbítót , hogy ha megakad akkor se gyűrje össze a huzalt, pl. vissza égéskor is.
Ezt most megoldotta ez a kis kézi pisztoly 6 méteres a kábele olyan ,mint egy forrasztó pisztoly szeretek vele dolgozni , nagy a mozgás szabadság és bár  hogy tartom nem akad meg a huzal.
Már 15 kg huzalt elhegesztettem vele.
Ebben még kisebb motor van mint a te hegesztődbe igaz nem is kell 3 métert tolni.

Egy szabályzó és egy külön kis trafó ami ellátja a továbbítót megoldaná lehet a gondot.

morfeus

Remélem hamar összehozom a masinát es ahogy tudok szerezni egy kicsi Co palackot akkor kipróbalom vègre élesben!

B.Zoltán

Nem olyan bonyolult dolog ez , fog ez menni meglátod.

zozo

Olvasom a CO2-s témát.
Én is szívtam rendesen egy rossz géppel, amit ྒྷ-ben, hoztam az osztrákoktól, belopva az országba :)
Előtte hegesztettem CO2-vel, tudtam mi várható el tőle.
Na, ennek az előtoló motorja PWM vezérlésű volt, de annyira rosszul volt beállítva, hogy lassabb előtolásnál szabályosan taszigálta előre a drótot néhány Hertzen, mint egy varrógép. Növelve a fordulatot, meg már kevés volt a max. áram is, majd hanyatt lökött a drót, úgy folyt belőle.

Végül csináltam rá egy lassító áttételt, így növelni tudtam a motor fordulatot. Onnantól használható lett.

remrendes

Ha megoldhato, akkor az jo otlet.
Viszont ha lehet, akkor a motort sem art kulon vezerelni. Egy kis elotolas a feszultseg elvetele utan jol szokott jonni.
Illetve ha mar az egyseget is csereled, akkor valahogy egy euro csatlakozot is erdemes lenne rabuheralni.

remrendes

Talan erdemes lenne egy hegesztos topikot is csinalni, hogy ne vesszenek el ebben a vegyesben az infok. Az is hozza tartozik ehhez a hobbyhoz.
Illetve erdemes lenne atgondolni a forum felepiteset, de az egy masik tortenet.

morfeus

Szia!
Igen cserélném az előtoló motort is de egyenlőre meglátom,hogy ebben a felállásban mit produkál!
Most a huzaltartó részhez csinálok egy közdarabot mert a gyárin nem is tudom hogyan forgott a dob [#vigyor5]

Rakok fel pár képet a szerkezetről,amúgy Euró csatlakozós munkakábel lesz rajta!

Mondjuk az igaz,hogy lehetne egy saját topikja a hegesztős témának,hátha másnak is segítség a sok információ!

B.Zoltán

Kondenzátor van ebben a gépbe?
30-40 000 uF szokott lenni.
Az sokat segít , hogy kellemes legyen hegeszteni vele.

morfeus

Sajnos ebben nincsen kondenzátor!
Hely meg nincsen benne olyan sok,hogy belerakjak,csak bővítéssel annyira meg nem akarom eltúlozni!