Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

morfeus

Szia!
Akkor érthetöbben számodra:
-mivel most inditom a gèpet így nyilván nem dolgoztam még vele
-amit hallottam,hogy huzalleragadàs vagy elakadás vagy besüles(nem tudom hogy nevezik pontosan) arra ertettem amikor a pisztoly elejènèl akad,ragad vagy sül be a huzalelektróda
-a speay-t pedig olvastam fórumokon hogy erre hasznàlják(az lehet,hogy hülyén fogalmaztak!

A lényeg mire kell odafigyeljek a munkakabel es/vagy a pisztoly kapcsán,illetve mitől akad el a hegesztő huzal vagy mitől sül és/vagy akad el az áramátadónál*ha jól írom)!

Remélem így érthetőbb számodra,ha nem akkor hagyjuk majd kitapasztalom :)

morfeus

Szia!

Szerinted kicsi a 110A-es gép?
Mert én dolgoztam anno 110A gèppel igaz csak próba erejèig (párszál zártszelvényt heggesztettem vele) akkor szépen dolgozott!
Természetesen Co-s gépről van szó!

fpd0kbd4

Mind a kettő ívhegesztés,a fogyóelektródás védőgázos úgyszintén mint a bevonatos elektródás.

Nemes Mihály

Szia.

Nos így igen érhetőbb.

Este küldök egy kis segítséget.

remrendes

Hat igen, ott erosen palca meg poziciofuggo.
A baj az, hogy a Miller mar uton van terepre es en csak a honap vegen kovetem. Most csak egy regi gep van nalam, de meg fogom nezni amint odaerek.

morfeus

B.Zoltán

Az én MIG 180-as gépem 0.8 huzalnál 80A-rel hegeszt legnagyobb fokozatban.
A hálózatról 2700watt 15A a felvétele 24-25V a szekunder feszülsége.
A legnagyobb erősségű fokozatba 5-6mm lemezt is megtudok hegeszteni, vékony lemeznél (közép fokozatba) 1000-1300W teljesítményt vesz fel.

Ilyenkor ,ha jól emlékszem 50-60A a szekunder áram és 0.6 huzalt szoktam használni , mert azzal kényelmesebb szépen dolgozni.

remrendes

En 0.8-as (neha 1.0-es) huzalt hasznalok, 80/20-as gazzal.
2 fele beallitasom van, egy 19V-os es egy 30V-os.

jani300

Köszönöm , pongyolán fogalmaztam .
Talán még az avi is az ?
Bevallom azt még nem próbáltam .

Nemes Mihály

Szia

Nos  fogyó elektródás hegesztés velejárója, hogy a huzal visszaég az áramátadóba,  De nem mindegy, hogy milyen hamar történik meg,,,,,

Egy kis Ábra

Először is tisztázni kell pár dolgot:
Milyen áramátadót használja?
Az áramátadón feltüntetett szám mindig a huzal néveleges méretét adja meg!!!!  Tehát  1mm huzalhoz 1mm áramátadót használunk! NEM pedig 1.2mm áramátadót!!!!...

Huzalvezető spirál..  természetesen itt is a hozaganyag típusához, és átmérőjéhez választjuk,,  Alumíniumhoz teflon huzalvezetőt,,, minden máshoz mehet az acélspirál vezető..  

Ha ezek megvannak, akkor a gyors beégést már csak a nem megfelelően összeállított pisztoly miatt lehetséges..

Elsőnek is , a huzalvezető spirálokat ( acélspirált)  megfelelő méretre kell vágni,, Lényeg próbáljuk úgy elvágni a spirált, hogy az áramátadó betekerése közben már hozzá érjen az áramátadóhoz. Kvázi az áramátadó egy kicsit össze nyomja a spirált..  mielőtt valaki azt mondaná hogy nem lehet !!!  De lehet :D :D  

Miért kell így ?? Mert ez is részt vesz az áramátadásban !!!!

Ha már meg van a pontos méret ,, sajnos meg kell reszelni a vágási felületet,,, miért mert az oldalcsípővel, vagy más szerszámmal elvágott spirál, karmolhatja a hozaganyagot, ezáltal lehámozva róla a réz bevonatott, ami eltömi a spirált és a huzal szorulva fut,, ezáltal sajnos  visszaég az áramátadóba......  

Másik nagy hiba , hogy áramátadó cseréléskor, az új áramátadót , oldalcsípővel, kombinált fogóval, vízpumpa fogóval próbálják meghúzni,,, na ezek a szerszámok erre nem igazán alkalmasak,,, keressünk egy hozzávaló villáskulcsot...

A nem megfelelő szerszámokkal, össze nyomhatjuk kissé az áramátadód, és így szorulhat a huzal, ami visszaégést okoz.

Érdemes használni fröcskölés leválasztó anyagokat, PL kerámia Spray ...  ezek használatával könnyebb a pisztoly takarítása ( Gázterelő) így élettartama is megnő..

morfeus

Szia!
Köszönöm faradozásodat es munkádar igy már tiszta sor minden!  [#taps]

morfeus

Még egy valami szöget ütött a fejembe,hogy az előtoló motor a Szekunder oldalról kapja a tápfeszültséget!
A kerdés az az,hogy hegesztés közben amikor is ivet fog az elektróda akkor gondolom én(nem mértem még mivel a Co palackom  hiányzik) leesik a kapocsfeszültség és az előtoló motor fordulatszáma ingadozhat!
Nem lenne e jobb külön tápról meghajtani?

Nyilván a fordulatszám ingadozás következménye hegesztés közben érzékelhető!

svejk

A komoly előtolómotorok valóban szabályozottak, de azért itt annyira nem eshet le a feszültség, hiszen maga a hegesztőáramforrásnak is feszültséggenerátorosnak kell lennie.

Viszont ha teheted mindenféleképpen 4 görgős előtolót használj, sok kellemetlenségtől mentesülsz.

morfeus

Szia!
Jelenleg 2 görgős van benne gyàrilag!
Amin még gondolkodom,hogy ha teszek bele egy magnesszelepet a Co-nak akkor azt a pisztolyon lévò kapcsoló inditsa?
Vagyis  egyszerre indul az előtolóval!

svejk

Én sem hittem a csodában, de a 4 görgős valóban szárazabb tisztább érzés.

A gázszelepnél is használnak időzítéseket, ha teheted szerezz egy gyári vezérlőt, vagy koppints le egyet, legalább az időzítések terén.