Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

93kiabn5v

Na igy jó. Aztán kiderül majd valamikor változik e a link. De szerintem nem fog különben nem lenne lehetőség megosztani .

guliver83

Mindig így teszek fel képeket, de még soha nem volt gond vele.

93kiabn5v

Fórumba soha nem tettem még ki képet így  google photos ból de a linket már küldtem róla többször is.

Szirtimorc

svager

Szerinted hányan fogják letölteni?
Azt írja 27 perc,a lassú letöltés.
[#szomoru2]

Szirtimorc

Szia!
Erre nem gondoltam.

A lényeg:
5 pici számítógép van egy tápra ötös elágazással kötve. (5V, usb) Ha kap áramot, a gép indul. A monitorra meg HDMI kábel megy. Minden gép előtt ki-be kapcsoló gomb. Hiába kapcsolom ki, a gépek nem állnak le. Ha kihúzom a HDMI-t és a lekapcsolom, akkor viszont igen. A sorban kapcsolom le őket, akkor addig mennek, míg a negyedikhez nem érek, akkor viszont mind az 5 leáll. Agyrém. Ha kihúzom a tápot akkor megáll (a kapcsoló csak az egyik pólust bontja, nem tudom melyiket). Ha visszadugom, szépen indul, meg a mellette levő is, amihez nem nyúltam...
Egyedi táppal elvileg jó.

Kisamotors

Az elektronikában hamar elsüllyedt, talán itt...

Szeretnék egy ilyet (hasonlót építeni) a Mach3-hoz:Vezérlő

Hogy tudnám ezt bekötni?
Egy második LPT portot be lehet konfigolni ehhez a Mach3-ban?

Tudom van készen USB-s az EBay-en, de biztos elhasalna a vámon, EU-ból szintén 30 EPénz...

Egy 100-as encoder minden háztartásban akad, ahogy kapcsolók is, így ez nem kerülne pénzbe.

000000000

A Mach3 alapból 2 LP portot tud kezelni. Mindkettőt tetszőlegesen konfigolhatod. Ha arra van szükséged.

000000000

Kisamotors

Igen.

Melyik vezetéket hová kössem?
Mit állítsak be a config ablakban?

remrendes

Ugy kikapcsol, ha kihuzod pl az elsobol az USB kabelet?
Ha igen, akkor az a kapcsolo nem az igazi. Vagy talan a 0V-ot bontja es valahol mashol testel.

vcm726m7

Sziasztok! CNC vezérlő számítógéphez szeretnék UPS-t venni. Szerintetek elég a sima  Kvázi szinuszos, vagy a komolyabb tiszta szinusz jeles lenne megfelelő?
Köszike :)

Dakota25

"(a kapcsoló csak az egyik pólust bontja, nem tudom melyiket)"
                                              Szirtimorc

Ha ez így van:
Gyanús, hogy sok gépnél a gnd-t bontja. Az 5v-ot kéne bontaniuk mindenhol. Így bőven megkapják a testet a jelkábeleken keresztül. Unfrankó.

Szirtimorc

Ha kihúzom, akkor kikapcsol.
Az a szerencse, hogy meglepő módon szétszedhető volt a kapcsoló (én simán egybeöntöttnek néztem - piros pont a forgalmazónak, hogy utánanéztek), és tényleg a 0-t bontja. Úgy néz ki, átforrasztással, úgy hogy az 5V-t kapcsolja, működik.
Azt azért nem teljesen értem, hogy (földeletlen) kapcsolóüzemű táp nullája, és egy másik fázisra tett monitor HDMI-jén visszajövő teljesen másik 0, hogy működhet. Ha jól gondolom, egész komoly potenciálkülönbség is fölléphet.

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

morfeus

Sziasztok!
Tapasztaltabbak segítségét kérném,Co hegesztőnél mi a bevált modszer huzalleragadás elkerülésére?
Természetesen a leragadásgátló spray az alap gondolom!

Előre is köszönöm a segítsèget és a tanácsokat!