Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

guliver83

Ilyen van nekem otthon szüleimnél most kötöttem be egy pá hónapja egy kis köszörűnek van megcsinálva.

Ha jól emlékszem 3 vezetéket használtam csak fel
egyiket szabadon hagytam.
1 vezeték fázis 2 vezeték 0 a harmadikra a kondi, kondi másik lába bármelyikre.
Nem 100% de valahogy így volt 20 án megyek és meg tudom neked pontosan mondani ha addig nem indítod be.

De ha kiméred akkor ki lehetne deríteni hogy vannak a tekercsek

93kiabn5v

Ha szerencséd van csak a partíciós tábla sérült azzal lehet kezdeni még valamit.

guliver83

Nézd mit találtam rosszul írtam de lehetséges, hogy nálam úgy megy ahogy írtam.Mosógép motor

000000000

Leszedtem az ajánlott progit. Ennek nincs magyar változata?

Szabó M. Béla

Nos, eddig a következő dolgokat találtam a neten:

abe-071 leírás

Holnap megpróbálok egy 6 uF / 600 V állandó üzemű kondit vadászni.
Ha ez megvan, összevetem a fenti infót az itteni, fórumról kapott anyaggal, aztán kisütöm, hogy mi legyen.
Ha sikerül a "projekt", majd készítek videót és közzéteszem.

guliver83

A videón tökéletesen megvan a bekötés, szerintem ha úgy bekötöd tuti jó.
 Ott azt mutatja, hogy hogyan tudod a forgásirányt változtatni egy kapcsolóval.

GG

Tisztelt Fórumtársak! Hogyan kell egy marómotor típusú csatlakozót vezetékezni? A négyzetes csatlakozóba ezüstözött tüskék mennek, aminek a végében furat van a vezeték számára. Krimpelés vagy beforrasztás a megoldás? Ti hogy csináljátok?

93kiabn5v

Nincsen. Igazából ha betetted a gépbe a hdd és ugyanezt csinálja, fel sem ismeri akkor elég nehéz lesz a visszaállítás. Keresek egy érthető leírást ami adatvesztés nélkül szemlélteti a teljes folyamatot.Napközben kiteszem ide. Telefonon meló mellett nehézkes keresgélni főleg hogy a gépeim szivatnak is .

000000000

Felismerte.
A tesztet sikerült le futtatnom. Ha jól értem azt irja nincs particós tábla.

Partition table type default to None
Drive E: - 1000 GB / 931 GiB
Partition table type: None

Analyse Drive E: - 1000 GB / 931 GiB - CHS 121601 255 63
file_win32_pread(308,16,buffer,1953533953(121601/220/29)) read err: read after end of file
file_win32_pread(308,1,buffer,1953533953(121601/220/29)) read err: read after end of file
Current partition structure:
   P Unknown                  0   0  1 121601 222 31 1953534082

93kiabn5v

Igen megsérült. Ha fent vagy keresem a leírást.

93kiabn5v

Helyreállítás
Testdisk is képes rá a hivatalos oldalon nagyon jó leírások vannak. A link amit írtam nagyon jól szemlélteti mire kell nagyon figyelni.

000000000

000000000

93kiabn5v

Szívesen. A legfontosabb hogy ne a fizikai lemezt kínozd hanem a másolatot. Jó ha a másolatból mindíg 2 van. Ha elcseszed van mihez nyúlni. Sajnos  hdd elég nagy méretű ez még fejtörést okozhat.

remrendes

Ezzel kicsit kotekednek, ha nem baj :)
Szerintem nem minden esetben oldhato ez meg ekkora meretben. 20-as lemez eseten mar eleg komoly sulyu lehet 1-2 alkatresz. Illetve ha nincs otthon egyik sem, akkor ezek beszerzese is boven 6 szamjegyu.
A kerdes a lemez merete, furatok darabszama, helyzete. 10-20 menetelesert keresnek egy kezi behajtot.
Ha nagysagrendekkel nagyobb a darabszam, akkor en inkabb egy magnestalpast neznek az oszlopos furo arabol. En olyat vettem, amin van menetelo funkcio is, de ugye (jo dragan) van MT kupba foghato menetfuro fej.