Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Szia!
Nem is a keménység/szívósság közötti különbség a kiemelendő, hanem inkább a hőmérséklet, ahol elvesztik a szilárdságukat.
A "WS" kb. 180 fokig bírja, a "HSS" akár 500-zal is jól elvan.
A "HSS" nagyobb hőmérséklet kialakulását engedi meg a vágóélen, ezért magasabb vágósebesség használható, ami által sokkal termelékenyebb.

6rk75uezn

Értem,köszi.
Hát a kézi dolgoknál mint pl kézi menetfúró/metsző dörzsár stb nincs akkora hőtermelődés hogy elérné ezt a 180 fokos határt.

z2f2tz3pc

Sziasztok!
Az elektromos motorfék működése érdekelne.
A tengelyen van valami lapolás, vagy a körkeresztmetszetre fog rá az elektromágneses valami. Egyből fog? Mit érdemes tudni róla?  Szeretnék egy menetfúrót csinálni és ahhoz kellene (talán). Kell-e az nekem az irányváltáskor? Szokott lenni az eladó dolgok között ilyen 24V-os lapos karika, az érdekelne.
Üdv:Lóri

Csuhás

Menetfúrót így szoktak készíteni, fék nélkül: menetfúró ötlet

RJancsi

Sziasztok! Villanyos dolgokban (is) elég járatlan vagyok. A kérdésem, hogy a szilárdtest relék mennyire bírják az induktív terhelést? Konkrétan egy 230V/30W teljesítményű behúzótekercset (mágneskapcsoló) működtethetek közvetlenül szilárdtest relével, vagy kell valami védőáramkör a ki/bekapcsolásnál keletkező induktív csúcsok ellen?

Rabb Ferenc

Jobban bírják mint a hagyományosak, mert nulla átmenetnél kapcsolnak be és ki. Így sokkal kisebb az induktív lórúgás.

gaben

A behúzótekercsek kapcsaira kössél hálózati zavarszűrőt és nem lesz gond a feszültségcsúcsokkal.

zavarszűrő

uaarag8aa

Sziasztok!
Legalább 20X-os távcsöves fényképezést szeretnék csinálni. Valaki tudna-e ebben segíteni? Előre is köszi.

z2f2tz3pc

Köszönöm, megnéztem jó ötlet. Nekem 20mm vastag S235-ös hidegenhúzott anyaghoz kéne. Talán valamivel erősebb gép kellene. Olyasmire gondoltam, mint egy oszlopos fúró. Még nincs letisztulva, de lehet, hogy fék nem is kell, mert az anyag megfogja a menetfúrót a főorsóval együtt.

000000000

Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?

Tegnap (is) használtam egy külső vincsesztert. Usb csatlakozással. Oda- vissza adattöltések. Nem túl sok.

Ma ismét kellene. De, azt írja ki, hogy nincs formázva. Megformázom e? Még a vínyó neve is eltűnt. Több gépen is próbáltam, ugyanaz.
A vinyó lemeze pörög. Érzem a külső házon.

Mit lehet most kezdeni vele?
Nem szeretném elveszíteni az adataim.
Köszi, ha segítesz.

RJancsi

Köszi a válaszokat, ez a zavarszűrő jó 5letnek tűnik!

nv5firipz

Pendrive-nál nekem már előfordult ilyen, szerintem azért mert nem használom a lecsatlakoztatást hanem csak kihúzom.
Adatot Getdataback progival szoktam menteni.

93kiabn5v

Ha folyamatosan pörög a hdd az nem túl jó. Nem tudod esetleg egy asztali gépbe direktbe csatlakoztatni? Elképzelhető hogy az usb port amibe használtad kivégzi az eszközöket. Ha formázni akar akkor már valószínűleg sérült a fájlrendszer. Ha formázod az alábbi program még képes visszanyerni az adatokat ha nincs mechanikai sérülés.

Testdisk

Illik biztonságosan eltávolítani de általában 99% csak kirántja az USB eszközt adatvesztést okozhat de véleményem szerint a HDD folyamatos pörgése nem ez miatt van.

93kiabn5v

Meg tudod nézni esetleg milyen fájlrendszert lát most az eszközökön? Nem RAW? Kap egyáltalán betűjelet? Futtatásba írd be
Idézdiskmgmt.msc

Csuhás

Amikor még Izzós voltan tömegével fúrtunk ilyen meneteket oszlopos fúróval amihez volt egy irányváltó lábpedál. Előre nyomva a lábujjaiddal befelé forgott sarokkal nyomva vissza. A fúróasztalon kézzel tartva az anyagot lehetett érezni a nyomatékot. Egy pici gyakorlással nagyon hatékony munkát lehetett végezni. ( A gép egy elég lassú fordulatú masina volt, de nem emlékszem hogy a motor volt lassabbra cserélve vagy az egyik ékszíjtárcsa volt átalakítva. )