Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Motoros

Na belőled aztán harapófogóval kell kihúzni mindent.:))
M6 menet 20 mm hosszan átmenő acélban...tényleg ráférne egy ujratervezés. :))
Remélem a furatot legalább egy asztali fúrógépen fúrod?
A menetet meg a kézi csavarbehajtóval kézben tartva...ha jól vettem ki az eddigiekből ???
Meg még a most használt menetfúró fajtáját is elárulhatnád..ami beletörik időnként.
De ha bizalmasak az infók akkor nehogy elmond, mert nem akarok semmibe belekeveredni[#wink][#smile][#smile]

0bn8uxmw

Igen, látom elcsesztem a beillesztést [#falbav], Franczy el is zavart volna a próba topika korrepetálásra [#nyes] (ez úton is jobbulást kívánok neki!).

Kérdés:
Mennyi idő múlva lépteti ki most a fórummotor a felhasználót?

Lee kolléga topikját szerettem volna teleokoskodni egy jó hosszú beírással, de közben mást is csináltam és az elküld gomb megnyomásakor pedig jött a pofára esés, hogy közben kiléptetett a fórum... persze az elküldés előtt elfelejtettem kirakni a vágólapra....szóval se post se kedv újra írni, de azért jó lenne tudni mennyi a limit...

Szerintem egy 24 órás limit bőven elég lenne.

8e8gzzjjj

Sziasztok légyszi valaki segítsen abba hogy Cut3D csinálom egy munkadarabot azt milyen file-ként mencsem el hogy a Mach3 tudja kezelni? a txt-nem jó.Válaszotokat köszönöm

000000000

Jó az, ha pl. Al files, vagy txt ként akarod behívni.

8e8gzzjjj

Ez a bajom nemtudom melyiket válasszam

8e8gzzjjj

000000000

Nekünk ugye a mm jó általában. Én az Arcs mm –t szoktam használni. De az ATC vel is megy.  

8e8gzzjjj

Köszönöm jó lett[#worship]

z2f2tz3pc

Jaaj ne viccelj már. Nem titok semmi, csak nem tudom mennyire részletesen kell valamit elmondani, mert nekem tök egyértelmű, hiszen itt van a szemem előtt..[#nyes] Ehhez még társul némi butaság is. Mondjuk nem a 6-os meneteléskor tört el a fúró, csak hátha ez sem bírná. M4-es menetfúráskor tört bele, 3.2-es lukba. Állványos gépen fúrok, kézben tartom a csavarbehajtót menetfúróval. Valami szlovák menetfúrók.

Arany János

Sziasztok!
Először is gratulálok az ÚJ-hoz!
Remélem ez is lesz annyira sikeres mint a RÉGI!!!
Másodszor pedig folytatnám a bénázást! :)))
Úgy hozta a sorsom, hogy hirtelen papírról kellene DXF-et létrehoznom. A LibreCAD-re vagy a QCAD-re gondoltam, de egyikkel sem sikerült még egy méretezett téglalapot sem összehoznom. Itthon Alibre-vel rajzolgatok, ezzel elboldogulok, de jó lenne a gépen egy elfogadható rajzprogram.
Tudna valaki segíteni egy kis gyorstalpaló tanfolyammal?
Tegnap óta birkózom a súgókkal, de egyre reménytelenebb!!!
Előre is köszönöm a segítséget!

93kiabn5v

Freecad nem tudja ezt a formátumot? Ezer videó van a youtubon onnan tanultam , tanulom én is.

Arany János

Sajnos ezt sem látom barátságosabbnak! :)
De az előző kettőben áttörést értem el!!!
Egy nyavajás szóköz a parancssorban megoldotta a kezdőlépéseket! :))))))))))

Arany János

És hogyan tudok bejelentkezve maradni?

Sz.József

"kézben tartom a csavarbehajtót menetfúróval."
Ha nincsen "szamárvezetőd", hogy a menetfúró egytengelyű legyen (és központos) a 20mm hosszú furattal,
akkor bizony sokszor előfog fordulni, hogy "szenvedős", megszorul, esetenként beletörik a menetfúró...

Sz.József

Elnézést...
Az előző beírásomat Lórinak szántam...