Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kisamotors

Áramerősséghez megfelelő huzalelőtolás jó beállítása.

A pisztoly spray szerintem elsősorban nem ezt akadályozza meg, hanem a szennyezettebb (vakrozsdás) anyagokból kipattogzó dzsuvát könnyebb eltávolítani a pisztolyból.

morfeus

Köszönöm szépen válaszodat!
Hamarosan majd probahegesztes jöhet ha beszereztem a Co2 palackot es reduktort!

remrendes

Elmeletileg feszultseget kellene tudnod allitani a gepen.

dezsoe

Szia!

Megnéztem az én Raspberry-met, és a HDMI árnyék össze van kötve a 0V-tal. Gondolom, a monitorok földelt konnektorba vannak bedugva. Az egyik PI-n megszakítod a 0V-ot, de a HDMI árnyék-monitor árnyék-földelés-másik monitor árnyék-másik HDMI árnyék-másik PI 0V vonalon kapja tovább a 0V-ot.

remrendes

Nagyszeru, a lenyeg, hogy mukodik.
Talan valahol ezek kozositve vannak.

remrendes

Hello!
Milyen gep? Milyen parameterek allithatok rajta?
A spray (vagy a tunkolos megoldas) valoban inkabb a frocskoles eltavolitasa miatt lenyeges.

z2f2tz3pc

Valamilyen szinten van szamárvezetőm, felállítottam egy vasat merőlegesen és ahhoz nézem kábéra. De ezer menetet fúrtam így, és jók a merőlegességi sikerek. Na, de fúrtam az 5-ös lukba menetet tegnap 160 darabot és könnyen ment, lehet túlaggódtam a dolgot. Ettől függetlenűl kéne építenem egy menetfúró gépet, valami egyszerűt. Majd jövök még. Köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdésemmel.

Szirtimorc

Igen, én is erre jutottam kizárásos alapon. Mikor összeraktam, és nem lehetett a gépeket kikapcsolni, évet öregedtem :)
Köszi, hogy megnézted!

morfeus

Szia!

Az én gépem nagyom egyszerű kis gép de amire kell arra tökéletesen megteszi!
Csatolok egy linket amin a képen a 130-as változat látható nekem a 110-es van!
Ilyen csak 110-es!

Az aramérősséget lehet állítani illetve a huzal előtolást!

Mivel most még rendberakás alatt van így próbálok minden hasznos információt begyűjteni,hogy mire kell odafigyeljek használat során!

Előre is köszönöm a választ!

remrendes

Szerintem feszultseget lehet allitani, fuggetlenul, hogy mi van rairva.
Aramerosseget a huzal sebessegevel illetve az anyag es pisztoly tavolsaggal lehet szabalyozni.
Igy valoban csak arra lehet figyelni, hogy a huzalhoz valo aramatadot hasznalj, es nem tul nagy feszultsegen.

jani300

Az a tapasztalatom nekem is amit írtál .
Nekem azért szokott beleégni a huzal az áramátadóba mert elfogy a gázterelő széle , és mindig közel tartom ,nyomon az anyagba :(
A 160 amperos 230as ipari gép ,nekem kicsinek tűnik , még 2 milis lemeznél is . Persze sokszor van kontakthiba :(
A 110 amper szerinted mire elég ?

jani300

Az egyszerűbb primer megcsapolásokkal szabályozó gépeken teljesítményt is állítasz a fokozatokkal .
Egyszerű megoldás , de változik a feszültség .

remrendes

110A mar nem keves. Ha az ivhegesztesbol indulok ki, akkor az mar egy 3.2-4-es elektrodahoz is eleg lehet.
Nem nagyon szoktam nezni az aramerosseget, de olyan 150A kornyeke remlik nekem a 29-31V-os feszultseghez, amivel pedig vastaglemezt hegesztek.

jani300

Akkor valami gáz lesz a gépemmel .
0,8 as huzalt használok .
1 es huzallal valóban nagyobb áram van .
Ki kell cserélnem a mágneskapcsolót szilárdtest relére , talán ott van kontakthiba .[#fejvakaras]
Köszi a választ !
Ívhegesztésben jártasabb vagyok , 110 amper nekem 2,5 es elektródához kell .
A 4 es elekródához azért fel kell csavarnom 160 ra az invertert , hogy kikeverje a salakot .
Az újabb pálcák jobbak , de van még olcsó régebbi bőven betárazva ...

Nemes Mihály

Szia

Érdekelne , mit értesz huzalleragadáson ?????    És milyen a leragadás gátló  spray,,,,  ugyanis  van fröcskölés leválasztó,,,, de leragadás gátló??  

úgy könnyebb segíteni!

Üdv