Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gaben

Sziasztok,

kis segítséget kérnék. Vettem a minap egy fékes-enkóderes léptetőmotort, hogy az majd frankó lesz a Z tengelyre.

fékes-enkóderes léptető

A kábelét megblankolva, 5 vezetéket találtam, ezek szerint ez unipoláris motor? (van még rajta 24V-os fék(az működik) és enkóder (ezt még nem ismerem) kivezetés is)
Mert ha igen, akkor a bipoláris motorvezérlőkkel nem fogom tudni meghajtani.

gyártói honlap

Van ötletetek a működtetésére vonatkozóan, hogy ne kelljen elpasszolnom?

köszi, Gábor[#wave]

gaben

A doksiját és a vezetékek színezését jobban megnézve ez valóban 2 fázisú léptetőmotor lesz, mert ezt írja:

Phase A   black
Phase /A  orange
Phase B   red
Phase /B  brown
PE        gn/ye

B.Zoltán

Majd meglátod ,hogy hegeszt ,de véleményem szerint 1 fázisú gépnél fontos. A HE fórumon is javasolják a beépítését az ilyen kis gépekbe.

Különben a fotó alapján bőven van hely, 50x70mm méret kb. az enyém , ami a gépbe van.

fpd0kbd4

Sziasztok.
Hegesztés témában bénázok.A kérdésem az lenne: általában,az eszterga tokmányok anyaga milyen öntvény? Egy repedés javító hegesztés technológiájának a kiválasztásához lenne rá szükség. Még mielőtt bárki megbotránkozna,nem az eredeti funkciójában (esztergán)lenne a továbbiakban fölhasználva.

keri

Itt ár is van az öntvény pálcához.
Hát nem olcsó, de havernak a munkahelyéről volt :D

fpd0kbd4

Köszi.Öntvény pálcám van több féle is,csak nem akarok a munkadarabon kísérletezni.Jó lenne a tokmány anyagával tisztába lenni hogy milyen öntvény.Szürke,vagy ötvözött acélöntvény,vagy milyen? Törési felület nincsen,köszörű szikrából én nem tudok következtetést levonni.

morfeus

Szia!

Nekem vasöntvényből van igaz nem tokmánytárcsát de hegesztettem már vasöntvényt Ilyen elektródával!  nekem tökéletes lett maga a hegesztési varrat igaz kicsit lehetett volna mélyebb a gyökölésem az anyagon de a mai napig jól tart a zsanér [#nyes]

iv43r83d

Szép napot mindenkinek!Featurecam-et használ valaki? Ha igen kérem segítsen! A hiba átmérőbe amit rajzolok azt G-cod generálásnál rádiuszba veszi.mi lehet a hiba? sűrgős lenne a segítség!!! Előre is köszönöm! Üdv Csaba!

fpd0kbd4

Köszi.

Van ilyen elektródám már használtam is nemegyszer.Olyan jó mint az ára,akármi szutyokra nem is gazdaságos fölhasználni. Még mindig kíváncsi lennék milyen öntvény a tokmány.

fpd0kbd4

Ez lenne a feladat,egy 300-as tokmány.

fpd0kbd4

jani300

Az utp 8 ról nekem is az a véleményem , hogy a legjobb öntvény pálca (tudom , bevonatos hegesztő elektróda , de akkor is ) amivel találkoztam .
Nézem a képeid . A reszelőt , mint anyagmeghatározó eszközt nem próbáltad ?  Jól lehet következtetni az anyagra néhány reszelő tolásból .

morfeus

Valamelyik orosz oldalon olvastam,hogy valamiféle gömgrafitos vasöntvény lehet az anyaga ,vajon létezik?

jani300

Persze létezhet .
A törésből ítélve én öntvénynek gondolom .