Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Igen a gyáriak tudnak több olyan funkciót amit Te lehet sosem fogsz használni.
Egyébként max. pár száz ms késleltetésekről van szó.
Talán nem is a gázszelepé a legfontosabb, hanem hogy az áram kikapcsolása után még toljon egy hangyafasznyit a huzalon, ezáltal is csökkentve az áramátadóba való beégést.

Tudom, neked nem egyszerű de az lenne a legjobb ha hegeszthetnél egy gyárival és az alapján jobban éreznéd mit, mikor, hova...

morfeus

Nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat ezen infók alapján(mivel gyárit nem tudok kipróbálni) így össze kalapálok egy áramkört!
Ha másert nem is de kíhívàs miatt biztosan [#mf1]

Kisamotors

Ott a gép, használd, tekergesd, már amit lehet rajta.

"CO2"-vel könnyű hegeszteni túl sok ész nem kell hozzá, viszont jól hegeszteni ezzel sem könnyű.

Ez egy kis egyszerű gép, inkább gyakorolj, állítgasd sok fejlesztést és melót ne ölj bele, hacsak nem vagy biztos a sikerben.
Keress egy embert,aki hegesztésben járatos (nem feltétlen szakembert), majd megmondja mit várja a cucctól.

B.Zoltán

Szerintem se foglalkozz túl sokat a toló elektronikával.

Én is azt mondom , max egy késleltető áramkört csinálj a kikapcsoláshoz , ami később kapcsolja ki a hegesztő áramot.

Nekem talán a HE fórum "MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag" 9 lapján lévő áramkör van a hegesztőmbe (legalább is kinézetre), ami annyit csinál , hogy (bekapcsoláskor semmi késleltetést nem lehet hallani , de azért lehet hogy csinál valamit) szelep, motort,  trafót bekapcsolja.

Elengedem a pisztolyt akkor, toló motor ki, hegesztő áramot szelepet kb. 0,3-0,4 másodpercig még bekapcsolva tartja.

Ez az ablaktörlő motorral hajtott tolómű még kikapcsolás után tol pár mm a lendületével.

Ha a toló motorodnak nincs nagy tehetetlensége vagy kikapcsoláskor fékezve van akkor lehet , hogy a késleltetés se kell.
A HE fórumon ott a kapcsolási rajz ennek toló vezérlőnek , de  vannak egyszerűbbek is .
Elnézést nem merek linkelni ,általában a fiam csinálja.

6rk75uezn

Ezt jól irod,ezt szokták csinállni mint ahogy én is tettem annó a kis einhell-el.(egy 24v os trafót tettem bele,arról ment az előtoló motor)
Agyrém volt az egész,0,8-1,5 ös lemezt el lehetett vele pontozgatni.
Milyen gépről van szó?[#conf]

ANTAL GÁBOR

Vannak nálam gyakorlottabb Ebay -ezők . Rendeltem Kínából két dolgot ami a tervezett érkezési időig ( szept 5 ill 6 ) nem érkezett meg . Meddig van időm reklamálni ? A rendelés dátuma + 40 nap?? vagy a tervezett legkésőbbi érkezési időpont + 40 nap ?? .
 Már írtam a pofának az első (copy paste válasz )az hogy rossz a címem vagy a postás a hunyó . A második levelemre már nem is válaszolt pedig kilátásba helyeztem a negatívot

remrendes

A huzalt fekezni szoktak, az szerintem nem tolhat utan szinte semennyit a tehetetlensege miatt.

remrendes

Az en kb beallitasaimat tudom, szoval nem biztos, hogy tokeletesek.
Elo elotolas: 0.15s volt, nemreg allitottam 0.2s-re
Elofujas: 0.3s
Uto fujas: 2.0s
Van meg nehany dolog, ami allithato, de azoknak nem biztos, hogy van ertelme.

remrendes

Kesobb van kikapcsolva a hegesztoaram mint az elotolas?

ebalint

A levélmérlegnél esett le, hogy a hordó kb. mekkora lehet.

/ ugye egyes helyeken a kőolaj egységmennyisége .... és nem mindegy, hogy egy hordó hány liter /

Amúgy szkeptikus vagyok a mechanikus mérleg a várható méréstartományban 0,01 % pontossággal fog működni.

Igazából a digitális esetében is, de mint tudjuk ott fokozható az élmény a számtalan karakteres kijelzővel.

morfeus

Nekem egy [/URL][/img]  ilyen gépem van

morfeus

morfeus

Nem is akarom agyon misztifikálni az egész hegesztő kérdést de mindenképpen rakok pontosabban építek bele egy kis áramkört két ok miatt is:
-van a fiókban hozzá minden(ahogy szokták mondani)
-illetve a kihívás!

morfeus

Köszönöm,hogy leírtad az adatokat így már van konkrét kiindulási alapom!
Valamit építek hozzá és elválik a gyakorlati része!

remrendes

Ez van benne a gepkonyvben: