Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

"Jól lehet következtetni az anyagra néhány reszelő tolásból ."

Erről szívesen olvasnék, ha egyszer lesz kedved alaposan körbeírni.

jani300

Nem hiszem hogy ezt most komolyan kérdezted .
A reszelési próba azért szerintem eléggé közismert .
Akár hántolni is lehet egy kis darabon .
Szerintem az öntött vasat égészen más érzés reszelni , mint a szerkezeti acélt .
Ha apró darabos poros jellegű a forgács , és ha még esetleg fekete is lesz tőle az ember keze , akkor valószínűleg öntöttvas .
Némi tapasztalata kell legyen  az embernek , néhány évtized eltöltése után a "vasak" közt .

niu7vyvp0

Sziasztok,

Ma több órát ment a gép egyhuzamban és az x tengely léptecse ami végig ment eléggé felmelegedett kéz melegnél kicsit jobban. Ez normális ennyi munka után? Picit megijedtem és lekapcsoltam a gépet pihenni nehogy baja legyen

ANTAL GÁBOR

Ahogy nő a felületi hőmérséklet úgy nő a hőleadás a környezet felé . Azután egyszer beáll az egyensúly . A léptetők 80 % ában AlNiCo mágnes van . A neodímiumosak a veszélyesebbek mert ott 80 foknál már elkezdődik a lemágneseződes  . Amikor forrónak érzed az kb 50-60 fok . szóval csalós .  De ha van egy hőelemed vagy egy kalibrált infrád akkor rá is mérhetsz

sasi

Sok mindenre jó a reszelő! Régen az acél széntartalmának saccolására (is) használtam.

Spektroszkópos elemzéskor az ív helyén megolvadt kissé az anyag, így keletkezett egy kis dudor. Ezt kissé reszelgetve egy ,,kalibrált" tűreszelővel meg lehetett becsülni az anyag carbon tartalmát, ugyanis az íveltetés után gyorsan lehűlt az anyag, és C-tartalom függvényében beedződött.

A spektroszkópos elemzéssel a szenet nem lehetett kimutatni, mert a gerjesztés hatására a látható színképtartományban nem bocsájt ki hullámot. A szenet akkoriban volumetrikus gázelemzéssel tudtuk meghatározni, ami néha két napot is igénybe vett, így jó szolgálatot tett a szénsaccolás a további, esetleg fölösleges vizsgálatokra.

Ma már a két szép szemünk helyett elektronikák kukkolják a színképvonalakat és ők az UV tartományt is látják, így villám gyorsan, sok elemre megállapítható az anyagok vegyi összetétele, a reszelő meg a gázelemző nyugdíjba ment...

fpd0kbd4

A belső rész (ami a képen nem látszik) felületéből  egyértelműen megállapítható hogy öntvény. Az öntvény milyensége lenne a kérdés.

jani300

Látszik a képen hogy öntött .
Meg van köszörülve , talán még a por szaga is más vas öntvénynél és öntött acélnál .
Az öntött acél nem olyan hígfolyós mint a vasöntvény , másképpen van kialakítva az öntőforma is .
De ez mind fikció !
Megnézném én magamnak azt aki a  315 ös acélöntvény tokmányt így eltöri ! Abból hogy egyáltalán eltört én az öntöttvas  valamilyen fajtájának gondolom .

remrendes

Egyszer egy idosebb szakitol hallottam, hogy ontvenyt TIG-gel hegeszt es hozaganyagnak dugattyugyurut hasznal.

000000000

Kérlek, ha tudsz segíts?

Olyan programot keresek, amivel az EXE –be lévő TXT  fájlokat meg tudom nyitni szerkesztésre. Fordítás céljából.
Pár éve volt ilyen progim. Sajnos némi katasztrófa során megsemmisült. Magyar nyelvű volt.
Lehet, program név is jó lenne.  
Minden segítségnek örülnék.
Előre is köszönöm, ha segítesz.

jani300

Nem én, hanem a fiam írja:

Egy exe(futtatható, programfájlban), csak és kizárólag bájt azonosan lehet szerkeszteni, egy hex editorral felül lehet írni a más nyelvű szövegeket, de vigyázni kell hogy ne legyen az új szöveg hosszabb a réginél, illetve a törlés (pl egy 14 betűs szövegből-> 12 betűs lesz, szintén betűszám megőrzéssel kell hogy történjen, tehát szóközzel kipótolni a plusz betűket)

Ebben a topikban foglalkoznak még angol nyelven a dologgal, említenek pár profibb megoldást is.

http://forum.sysinternals.com/exe-file-translation-tool_topic403.html

000000000

Köszönöm a segítségedet.
A 3-4 éves történetnél úgy emlékszem bármire átírhattam. Csak, ha fix helye volt a kezelőfelületen, akkor szétcseszte a hosszabb szöveg.

fpd0kbd4

Elképzelhetőnek tartom amit írtál.mert a szakirodalom is említ ilyen technológiát.Csak a részleteken dől el a siker vagy sikertelenség.A részletek pedig lehetnek tudományosak vagy gyakorlatból eredőek.A reszelővel vagy köszörűvel történő biztos analizáláshoz is óriási rutin kell. Valószínű nálam marad az UTP 8 és a vagy luk vagy fa lehetőséggel nekifogok. Utána egy tapasztalattal gazdagabb leszek.

niu7vyvp0

Köszönöm, kicsit megnyugodtam :)

Szalai György

Segítség! Vélemény kéne. Több is.
Egy ideje rugózom egy látszólag egyszerű műszaki problémán.

A feladat:
Jelentéktelen tömegű edénybe belegyűjtött egyforma tömegű tárgyak közös tömegének folyamatos kijelzése, egyszerű rugós mérleggel, több éven keresztül.

Nem is lenne ez gond egy mezei horgászmérleggel, ha csak néha, rövid idejű méréseket kéne végezni.
De évekig, folyamatosan. . .
Nem nyúlik meg a rugó és hamisítja el a kijelzett eredményt?
Vagy van valami szabály, hogy csak meddig szabad terhelni a rugót, hogy ne nyúljon ki?
Vagy a rugó anyaga kritikus?
Esetleg más?
[#nemtudom]

remrendes