Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Motoros

Cseppet sem veszem kötekedésnek sőt.
Mivel a feladatról szinte semmit nem tudunk, ezért korrekt válasz sem lehetséges. Lehet, hogy csak 1 db M6 menetről van szó, de lehet több ezer M12 menetről. Nem ugyanaz.
Így aztán a válaszok is csak olyan alaposak mint a kérdés.
A Himalájára fel lehet menni neonzöld edzőcipőben, rövidnadrágban is (repülővel) :)))

z2f2tz3pc

Már megint valami galibát csináltam. Én vagyok a Gali-bá.
Ne haragudjatok, elfelejtettem írni (a barna sör az oka), hogy M6-os menet lenne. Mondanám, hogy 200db-ok lennének kéthavonta. De, eddig csavarbehajtóval csináltam 5.2-es furatba, de mondták, hogy az nem jó, legyen 5-ös furatba. Pedig milyen gyors volt ez a megoldás! Így viszont nem tudom gépi menetfúróval csinálni, mert beletörne. Ezért 3 részes menetfúrót használok, ez mindjárt 600 menetfúrás lesz. Csinálhatnám talán a csavarbehajtóval, de elég fárasztó tartani a 200-nál is, és lefogja a gépet rendesen. Mit ajánlotok?

Sz.József

E szerint az előfúrás max. 5.15...
Még mindig jobb mint a "szenvedős" 5 mm-es előfúrás.

z2f2tz3pc

Igen, de az már majdnem 5.2, mint ahogy eddig csináltam, de a megrendelő 4.9-et mondott\kért, de abból lesz az 5, hogy valamivel könnyebb legyen nekem.

remrendes

Dormerek is 5mm-est adnak az M6 melle.
Eszrevenne, hogy ha 5.1mm lenne? [#rolleyes]
Mondjuk ha nagyon szorul, akkor kezi 1. lepcso, es utana a gepi menetfuro, csavarbehajtoval.

93kiabn5v

Jutottál valamire a helyreállítással?

sasi

Egy kissé több információ kellene a segítséghez...

Sz.József

Én van amikor 5,3-al fúrom elő...
De persze ehhez azt is tudni kell, mi lesz a feladata a menetnek... [#vigyor0]

z2f2tz3pc

Valami polctartó vas. Az volt a baj, hogy valahogy sikerült nekik kiszakítani a menetet, ezért elkezdték megmérni a magméretet,és nem tetszett az 5.2 nekik. Mi is próbáltuk megszakítani a menetet az 5.2-es lukkal, de nem sikerült.
@rémrendes Egyesével megméri a raktáros.
Amúgy majd valahogy kialakul. Köszönöm a rám fordított időt.

Motoros

Szinte mindegy mi a feladata, mert még így is megtart egy fél Árpád hidat :))))
M8 menethez 6.9-el fúrtam elő, de jó lett volna a 7.5 mm-es fúró is, ismerve az alkatrész rendeltetését.:))
Viszont a menetfúró kiválasztásán sok múlik.
A gépi csavart hornyú ami kifelé hozza a forgácsot az sokkal könnyebben vitte mint az egyeneshornyú ami befele tol.
Mindkettő új és márkás volt, kopás itt nem játszott be.
De pl K1 acélba vágtam már az M8-hoz 7.2 előfúrás után próbálgatással...érezve, hogy a 7 mm-es előfúrásnál törni fog a menetfúró.
Van az a menetfúró tipus aminél minden második menet hiányzik. Na azzal is jó tapasztalatom volt közönséges kazánlemezbe, pedig az elég szörnyű anyag.
Nem egyszerű sok menetet hatékonyan olcsón és jól kivágni.

Motoros

A 3 darabos kézi menetfúrót mindenképpen kerüld.
Végül is milyen hosszú a menetes rész...20 mm?

Ha beleszakították akkor lehet, hogy még is csak nagyobbra sikerült a furat mint 5.1...5.2.
De a csavart is érdemes megmérni mert az is lehet, hogy nagyon minuszos volt.

Motoros

Jó nagy hülyeséget írtam. M6 menet 20 mm hosszan!![#confused]
Mivel írtad hogy az anyag 20 mm vastag acél (?) ezért ez csak zsákmenet lehet, mondjuk egy 10 mm mély furatba?

Szabó M. Béla

Na, megtörtént a próba.
Egyelőre ezt a kapcsolást próbáltam ki:

Működik, szép halkan forog, nyomaték, fordulatszám, minden rendben.
Kb. 1/4 órát ÷ 20 percet hagytam működni, és azt tapasztalom, hogy enyhén melegszik. Ez normális jelenség?
Azt látom a hozzászólásokból, hogy többen is használtatok már ilyen motort, Nektek mi a tapasztalatotok ezen a téren?

Bencze András

Ha üresen kézmeleg, terhelten már nem tudod megfogni, de a tojás még nem sül rajta akkor jó. A rendesebb motorok F hőosztályúak azaz a tekercsük max. 145 fok C lehet. Ilyenkor a ház akár 80-100 fok is lehet.

ecp4rs0md

Üdv. mindenkinek! Keresek olyan fórumozó kollégát aki nekem elektronikában tud segíteni.Vettem egy marógépet természetesen elég viharvert, a gondom az,hogy az előtolás egy egyenáramú motorral van megoldva amit egy potméterrel tudnék szabályozni de sajnos nem működik. A másik kérdés ami szintén az előtoláshoz tartozik,hogy  az előtolóműben találtam egy váltóáramú motort is, talán ő csinálja a villámjáratot, találkozott már valaki ilyennel. A gép egy Spanyol Lagun 86-os évjárat. Három mágneskapcsoló van a szekrényben egy nagy trafó, egy kis elektronikai lap amin 3 dióda és 2 triak, talán valami időrelé, egyenirányító ezeket felismerem. Aki tud kérem írjon e-mailt mert azt napközben is tudom nézni ill. tudok küldeni képeket. Köszönöm.