Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fisrcxuk3

A változó horonymélység ahhoz kell ,hogy ne rángassa a lefejtendő motringot,tekercset,stb.
A keresztorsó középvonalában elhelyezett szálvezetőtől jobbra-balra kitérőszálnak fel kellene gyorsulni ,aztán lelassulni,ez a horony mélységével elég jól kompenzálható .Van olyan szál ami rugalmatlan pl,aranyszál,ezüstszál,ami valójában bevont damil.Ezt állandóan eltépné.
Én csak azokat a kereszt orsózókat ismerem ami kontakt,vagyis a henger tekeri az orsót, Látom már van más módi is .

fisrcxuk3

No és kúposban csak a vetélőbe való,kezdőkúpos ,test nélkülit ismerem.Ott a vezető henger is kúpos ,gondolom a kerületi sebesség miatt .

ksjus5vax

Sziasztok  
Probálkozom az új lazyturn el. Valahogy nem akar szerszámpályát generálni nem látom a code prologba semmit. mi lehet ? Szimuláció van de semmi más  

keri

Ha megtervezi ki lehet nyomtatni.
POM vagy PETG anyagból szerintem jó is lenne.

De korlátozott méretben esztergálni is tudnék ilyet műanyagból (meg még páran itt)

Dakota25

Belekotyogok már én is.
Azt gondolom kevéssé célszerű az adott gyorsulásértékek mellett ténylegesen gyorsuló alternáló mozgást végző, jelentős tömeggel rendelkező megvezetésben gondolkodni.
A szál tömege az alternáló szakaszon szinte nulla. Bármi (ténylegesen gyorsuló) megvezetés mozgatja, annak a tömege sok nagyságrenddel lesz magasabb, mint a mozgatott (hasznos) tömeg.
Az energetikai hatásfok könnyen megbecsülhető...
A fellépó erők, és igénybevételek szintén...
A szükséges mechanikai szilárdság eléréséhez betervezett újabb tömegek tovább rontják a helyzetet.
Nem véletlen, hogy a régiek ezt a megoldást lelték. Alig van új a nap alatt.
Ha a hornyolt henger kivitelezése annyira problémás (bár egy forgatóval nem lehet rém nagy gnd kimarni akár aluból), egy forgó korong excentrikus furatán átvezetett szál, egy réspolarizátorral tán szintén megoldja a feladatot. (Igaz furán kell "csapágyazni", hogy ne legyen útban a tengely.)

Szalai György

A #30370-ben, ott az elektronikus szálvezetés igénye.

Dakota25

"Elektronikus szálvezetést akarnak velem csináltatni de próbálom őket a 200 éves technikához visszafordítani"
- Igény sok mimdenre lenne. Svejknek -szerintem- igaza van.

svejk

Tegnap elsőre erre gondoltam, de elvetettem mivel logikám szerint épp a szélein kellene mélyebbnek lenniük.
Ha a szélein jár akkor hosszabb lengő szál és ilyenkor lehetne az átmérő csökkenéssel kompenzálni.
Hmmm... ezt még át kell gondolni.

Motoros

Nem tudom erre gondolsz e- de a széleken pont nem mély.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Misimuvek/spulni/vezetogyari2.JPG" border=0>

Ez egy gyári vezetőhenger, a visszafordulásnál sincsen semmi különös, látszik az is ahogyan a marótárcsa kifutott, az átmenetet összereszelték kis rádiusszal.  
Tehát pont a visszafordulásnál feljön majdnem a felszinre aztán fokozatosan lemegy a 180 fokon belül...aztán megint feljön.
A gyáriak aluminiumból készültek, nem lehetett olcsó mert iparszerűen ment házi fusihoz az utángyártás danamidból.

Az aluminium az excentrikus tömegeloszlás miatt ki is volt egyensúlyozva, a műanyagok nem.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Misimuvek/spulni/vezgyarieleje.JPG" border=0>
Ha kell a minta akkor elküldöm tanulmányozni.
Ezt egyszerűbb megmutatni egy értelmes marósnak, mint lerajzolni.

Motoros

Itt jobban látni talán?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Misimuvek/spulni/vezetogyari1.JPG" border=0>

zozo

Húúú, ez nagyon trükkös. Csak a balmenet  excentrikus, vagy a másik végén a jobbmenet is?

Kristály Árpád

A 30363...-ban erről beszéltem, illetve ìrtam...
Ennèl egyszerübb nincs...

fisrcxuk3

Azt is bele kalkuláltad,hogy nem csak" kerületre megy a szál hanem átlósan is"?A 100mm-es orsó pl.nem csak 100 X 3.14mm-t vesz fel egy fordulatra.

svejk

Dehogy kalkuláltam, azt sem tudom hogyan fognék neki kiszámolni. :(
De kapok kölcsön majd egy gyárit, ha kézben van akkor talán jobban ráérez az ember.

6rk75uezn

Halihó az új fórumon,és egyben köszönet azoknak akiknek ez köszönhető[#worship]
Lenne is egy kérdésem,az WS feriratú metszők/fúrók ugye szerszámacélból készültek,ugye ezeknek a keménysége/szivósága ugye jól elmarad a Hss gyorsacéltó,de mennyivel?Ez lenne a kérdésem.
Valami olyasmire gondolok hogy a WS ferliratú szerszámacélból készültek csak puhåbb acélok megmunkálására való mint pl szerkezeti acél/pl C45.A Hss pedig már alkalmas keményebb anyagokhoz is,pl előnemesitett anyagokhoz,jól gondolom.
Köszönöm a válaszolóknak.