Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Na miaz, ki akarod túrni Gravomark-ot a piacról? [#vigyor]

keri

Szerintem az lehet a háttérben, hogy amikor még volt jelentős textil ipara Magyarországnak akkor még nem létezett elektronikus dokumentum.

Rabb Ferenc

Valami ehhez hasonló, csak strapabíróbb anyagból

http://www.haldorado.hu/foto/articles/00016058.jpg" border=0>

svejk

No, épp most kezdtem aggódni, tehát valami hőre keményedő műanyag csupán, köszi!

Elektronikus szálvezetést akarnak velem csináltatni de próbálom őket a 200 éves technikához visszafordítani, csak én sem ismerem eléggé.

400 mm hosszú enyhén kúpos,40/50 mm átmérőjű 30 mm emelkedésű kereszttekercsre van szükség.
mondjuk még a fonalat sem tudom milyen....

svejk

Én is erre gondolok, 90'-re minden textilgyár szét volt verve.

svejk

A #30366 linkjét nézve elbizonytalanodtam, hogy lehet nem is olyan egyszerű annak az ároknak a matematikája?

zozo

"Elektronikus szálvezetést akarnak velem csináltatni de ..."

Nem kihívás az Neked! -Miért nem akarod elvállalni? -Időhiány?  

PSoft

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Elado/2012.07.09/%C3%8Dr%C3%B3mechanika_1/" TARGET=_fnew>Nézd ezt a mechanikát!
A kocsin egy termofej jár oda-vissza, ami valamikor írt valamit.:)

Ha gondolod, szívesen átengedem, az "árokrendszer" matematikájának tanulmányozására.:)

svejk

Hidd el nagy kihívás...
Gyors utánaszámolással kiderült hogy majd 60000 (hatvanezer!) mm/perc sebesség kellene jelentős gyorsítással és lassítással, napi 10-12 órában.

svejk

Köszi, de gyanítom a kúpos cséve miatt nem lineáris árok kell.

svejk

No meg persze az ár sem mindegy.  
Encoder, szervo g.orsó, sín... szerintem értelmetlen.
Ha 200 éve mennek a mechanikus gépek akkor csak jó kell lennie ennek a komának is.

000000000

Szerintem a levegős megoldás lenne a nyerő.

keri

Dehogynem. Lineáris kell, a végeken meg egyenletes gyorsulással visszafordítani, azaz valami szinusz függvény.
Az orsó átmérő ezt nem befolyásolja túlzottan.
Inkább az a kihívás ebben, hogy az előző fordulóban lefektetett szál mellé kerüljön a következő. Az orsó forgásához képest kell valami minimális csúszás.

fisrcxuk3

Szűleim szövők voltak,igy eleget segédkeztem, orsó   motring spulni cséve készítésben.Többfejes gépünkön aluból voltak ezek aszál vezetők.

fisrcxuk3

"400 mm hosszú enyhén kúpos,40/50 mm átmérőjű 30 mm"
Viszont a mi hengerünkel csak hengerest tekertünk.A z enyhén kupost is hasonló gép tekeri,csak ott kupos a vezető orsó.